Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τέρμα οι μαγκιές τους…

H Λαγκάρντ με βλέμμα που σφάζει
Ο τρόικα διέγραψε με μονοκοντυλιά τις προτάσεις των Ελλήνων μαχητών για τα εργασιακά. Και μαζί το ξέκοψε στους αρματολούς τού ΠΑΣΟΚ που κάτι πήγαν να ψελλίσουν για τις αποκρατικοποιήσεις: θα γίνονται χωρίς την έγκριση της Βουλής, πάει και τελείωσε (ποια είναι στο κάτω κάτω η Βουλή για να έχει γνώμη απέναντι στις ευρωπαϊκές αποφάσεις;) 

Βάλτε φόντο αυτήν την, με συνοπτικές διαδικασίες, απόρριψη. Φόντο πίσω από ό,τι γινόταν με σοβαροφάνεια και με επίφαση εθνικής αξιοπρέπειας τόσο καιρό, για να καταλάβετε το μέγεθος της γελοιότητας όσων βλέπαμε, ακούγαμε και έκαναν οι πολιτικοί μας.

Ο Στουρνάρας είχε απειλήσει να πετάξει έξω από το γραφείο του τον Τόμσεν. Ο Βενιζέλος βροντοφώναξε με κλιμακούμενες οκτάβες ότι δεν θα δεχτεί η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο. Ο Κουβέλης είπε «τέρμα, ως εδώ» για τα εργασιακά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι «δεν αντέχουμε άλλο».

Μακάρια και ατάραχη η τρόικα τούς άφησε να αλαλάζουν και να βρυχώνται. Φωνές-κονσέρβα ήταν, από το μαγνητόφωνο. Και θεατρινίστικες πιρουέτες στη άκρη του παλουκιού που οι δανειστές έχουν σηκώσει για την Ελλάδα. Μακάριοι, ατάραχοι και, μόλις τώρα, απορριπτικοί οι τροϊκανοί, ούτε που ένιωσαν τους γελοίους σπασμούς μας.

Πόσο αστείο να μιλάς μετά από αυτό για εθνική αξιοπρέπεια, όταν είσαι πετραδάκι στη σόλα των παπουτσιών τους. Σε ξύνουν στη άκρη του πεζοδρομίου και σε αφήνουν εκεί τσούλα.