Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Εγγραφείτε στους ΦΙ.ΣΑ.ΠΑ

Οι Πασόκοι μεταλλάσσονται, αλλάζει το DNA τους. Το σωστό θα ήταν να μεταβάλονται από κάμπιες σε πεταλούδες, αλλά αυτοί ακολουθούν αντίστροφη πορεία: από πεταλούδες, κάμπιες! Μπαίνουν στο κουκούλι του μικρόκοσμού τους για να χωρέσουν εκεί και το μικροεκλογικό κοινό τους. Αλλά και για να μη φαίνονται.

Και δεν φαίνονται, μόνο ακούγονται. Λογικά αυτή τη στιγμή θα πρέπει να συντάσσεται το καταστατικό των ΦΙ.ΣΑ.ΠΑ. (Φίλοι Σαμαρά ΠΑΣΟΚ). Είναι πιθανό, βέβαια, να ερίζουν για την προεδρία (όντες διψασμένοι για εξουσία) οι σαμαρικότεροι του Σαμαρά Λοβέρδος, Σηφουνάκης και Πάγκαλος. Δικαιωματικά, η θέση πρέπει να πάει στον Σηφουνάκη που ήταν πιο εκδηλωτικός και ένθερμος: χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ήρωα («Ηρωικός ο χειρισμός του στο θέμα της τρόικας»). Ο τρίτος φώναξε «Όλοι με τον Σαμαρά» και ο τρίτος κάτι ψέλλισε, δεν με ενδιαφέρει.

Η μετάλλαξη έχει προχωρήσει και στα άτυπα όργανα. Μια ξεχασμένη σοσιαλιστική επαναστατικότητα ξεπηδάει από πρωτοσέλιδα άλλοτε σφοδρότατα μημνονιακών πράσινων εφημερίδων που ζούσαν πουλώντας σε οικονομικές οικογενειακές συσκευασίες αντιτσιπρισμό. Τώρα έχουν έγνοια για τον λαό. Και αντιπολιτεύονται συμπολιτευόμενες. Όπως ο παλαιοσοσιαλιστής αρχηγός Βενιζέλος: με «Ναι» και με «Όχι».

Πώς αλλάζει ο κόσμος! Πώς μεταλλάσσονται οι πολιτικοί, οι γραμμές, οι ιδέες. Τι κάνουν αυτοί οι άτιμοι οι ψεκασμοί!