Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ανακάλυψε ότι έχουμε αξιοπρέπεια

Βενιζέλος και Κουβέλης ξανάβγαλαν τα σπαθιά από τις θήκες μετά την μικρή περίοδο της ευφορίας από την πλασματική (και πλαστική) αίσθηση νίκης που είχαν χθες και προχθές. Ο Βενιζέλος βροντοφώναξε ότι «η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» και ο Κουβέλης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα για τα εργασιακά (δηλαδή για ΚΑΠΟΙΑ εργασιακά).

Τη ίδια ώρα πληθαίνουν οι φήμες (πληροφορίες πείτε το καλύτερα) ότι οι δανειστές και κατ’ ευφημισμόν εταίροι μας, απαιτούν το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα διαχειρίζεται (ερήμην μας) τα διαθέσιμα της χώρας, φυσικά για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών!

Και ξαφνικά οι δυο τους ξανασήκωσαν τις κόκκινες γραμμές σαν αλυσίδες τού Κεράτιου Κόλπου. «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας», δήλωσε έμπλεος οργής ο Βενιζέλος ο οποίος ανακάλυψε μόλις τώρα ότι έχουμε αξιοπρέπεια. Φυσικά μόνο για «τα θεμελιώδη στοιχεία», όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας. Για τα υπόλοιπα η εθνική αξιοπρέπεια αντιμετωπίζεται ως αρρώστια που θα περάσει. Γι’ αυτό και δεν έγινε σεβαστή επί των ημερών του αχαλίνωτου καλπασμού τού Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ προς το πλήρες ξεβράκωμα.

Τώρα ο πρόεδρος του ακίνητου Κινήματος απαιτεί να γίνει «σεβαστή η αξιοπρέπειά μας». Η συγγραφή ανεκδότων συνεχίζεται. Συμπληρώνεται ο δέκατος τόμος

3 σχόλια:

 1. Επειδή η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο και ο Βαγγέλης το εννοεί, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι όταν έστειλε η Λαγκάρντ το στικάκι και βροντοφώναξε: «Ε, όχι, δεν μπορούν οι μεγάλες δυνάμεις να επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας. Δεν θα κινηθούμε εναντίον Ελλήνων, είναι αντιπατριωτικό».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειναι αλήθεια παντως ότι η αξιοπρέπεια δεν τρώγεται. Άρα προσφέρουμε λιγή από αυτή για να μας πετάξουν κανένα ξεροκόμματο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αφου το ''ἀνηξα''...θα σχολιασω..
  ......................

  ΑπάντησηΔιαγραφή