Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οι αρχάγγελοι με τη σπάθη

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ (ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ) ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ... ΑΤΑΚΤΟΥΝ. ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΑΛΛΗ

Γράφει ο BADDOG 

Δεν χρειάζονται οι φωτογραφίες με τον μάτσο ΜΑΤατζή, ο οποίος χρησιμοποιεί επιδεικτικά την κοπελίτσα σαν λάφυρο και ασπίδα. Δεν χρειάζεται ούτε το χέρι με το ανάποδο κλομπ, που πάει ν’ ανοίξει το κεφάλι του διαδηλωτή. Δεν χρειάζονται εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας για τις «ένδοξες στιγμές» της ΕΛ.ΑΣ. Δεν χρειάζονται καινούργια ευρήματα για τη διασύνδεση των «Ράμπο» της αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή. Μπορούμε και χωρίς αυτά να μισήσουμε την ελληνική αστυνομία. Άνετα, πιο άνετα δεν γίνεται! Ένα μίσος που δεν έχει οικοδομηθεί μόνο στη ζώσα μνήμη, αλλά κουβαλάει αταβιστικά χαρακτηριστικά, καθώς οι Έλληνες «μπασκίνες», ως πολιτικά ενεργούμενα, δεν έχουν αφήσει καμία γενιά παραπονεμένη! +/- Δείτε τη συνέχεια

-Ανεβαίνει στην εξουσία ο Μεταξάς, εξεγείρονται οι καπνεργάτες στην Θεσσαλονίκη και πέφτει νεκρός από τους χωροφύλακες ο Τάσος Τούσης (στον οποίο αναφέρεται και ο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου). Ουδείς τιμωρείται. Όταν… ομαλοποιείται η δικτατορία της 4ης Αυγούστου, στην Ασφάλεια αρχίζει η εξάσκηση στα ρετσινόλαδα και τους φάλαγγες. Ουδείς, ουδέποτε, τιμωρείται για το φονικό και για όλα τ' άλλα.

-Έρχεται η Κατοχή και ο περίφημος Μπουραντάς με το μηχανοκίνητο τάγμα της αστυνομίας, διαπρέπουν από γειτονιά σε γειτονιά! Με αποκορύφωμα το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Ο επικεφαλής των διαβόητων «μπουραντάδων» αθωώνεται πανηγυρικά μετά την απελευθέρωση.

-Μετά ο εμφύλιος. Η «επίσημη» έναρξή του γίνεται με μία εκδήλωση… αγάπης μιας ομάδα καταδιωκόμενων κομμουνιστών προς τους χωροφύλακες: με επίθεση στο σταθμό χωροφυλακής του Λιτοχώρου, κέντρο βασανιστηρίων –κατά τα λεγόμενα των μελών του ΚΚΕ- την εποχή της λεγόμενης «Λευκής Τρομοκρατίας».

-Τα χρόνια που ακολουθούν, τα μετεμφυλιακά, ο χωροφύλακας δεν λείπει από πουθενά. Ακόμη και… μπάλα με το αριστερό να κλοτσάς να είσαι, στο δηλητηριασμένο από την ΕΗΔ (Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση) μυαλό τού ενωμοτάρχη συνιστάς «απειλή για την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια». Οι νεότεροι, βέβαια, τον χωροφύλακα τον έχουμε λίγο ως καρικατούρα στο μυαλό μας, αλλά για τους παλαιότερους η πραγματικότητα ήταν κατά τι σκληρότερη… Φυσικά, ουδείς ένστολος τιμωρείται.

-Φτάνει η Χούντα. Επί μια επταετία αναστενάζουν τα μπουντρούμια της αστυνομίας. Ο Μάλλιος, ο Μπάμπαλης και λοιποί αρχιβασανιστές τιμωρούνται με ποινές «χάδια». Στη Μεταπολίτευση τον Μάλλιο τον εκτελεί η 17 Νοέμβρη και τον Μπάμπαλη μία άλλη οργάνωση. Και, ας μην γελιόμαστε, ελάχιστοι θρηνούν! Όπως και όταν αργότερα εκτελείται και ο Πέτρου, ο υποδιευθυντή των ΜΑΤ.

-Πρώτα χρόνια Μεταπολίτευσης. Στην πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου το 1980, τα κλομπ σκοτώνουν Ιάκωβο Κουμή και Σταματίνα Κανελλοπούλου. Κύπριος φοιτητής ο πρώτος, εργάτρια η δεύτερη. Η διοικητική εξέταση βγάζει τα γνωστά αποτελέσματα (τα ίδια που εξάγονται από την ημέρα που ανακαλύφθηκαν σ’ ετούτη χώρα οι ΕΔΕ): τίποτα!

-Τα επόμενα χρόνια και μέχρι λίγο πριν την κρίση, η ολοένα και μεγαλύτερη απολιτικοποίηση μειώνει την «πολεμητέα ύλη». Το απαράμιλλο ύφος του Έλληνα αστυνομικού, ωστόσο, παραμένει σταθερό.

-Με την κρίση, όμως, οι αρματωμένοι λεβέντες, των οποίων το ψυχογράφημα ίσως αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε κάποιο άλλο άρθρο, βρίσκονται πάλι πρώτο τραπέζι πίστα. Και, βεβαίως, ουδείς, παρά τα αμέτρητα φάουλ, αποτάσσεται για εγκληματική –«αντικανονική» συμπεριφορά.

Τυχαίο ότι σε όλες αυτές τις δεκαετίες, μόνον δύο «μπάτσοι» καταφέρνουν να κερδίσουν μία σχετική συμπάθεια; Ο ένας είναι ο Νίκος Μουσχουντής, κουμπάρος του Βασίλη Τσιτσάνη, επικεφαλής της Γενικής Ασφάλειας της Θεσσαλονίκης. Που όταν πέθανε –καταπώς μαρτυρά ο γνωστός Θεσσαλονικιός συγγραφέας και μελετητής Ηλίας Πετρόπουλος- το ΕΔΑ-οκρατούμενο δημοτικό συμβούλιο της πόλης παραχώρησε δωρεάν τάφο και ας μην υπήρξε αριστερός, ενώ τον αποχαιρέτησαν στην κηδεία χιλιάδες λούμπεν και αριστεροί, διότι ήταν ξηγημένος. Λαϊκός ήρωας παρότι εξαναγκάστηκε να αναμειχθεί στην υπόθεση Πολκ.

Ο άλλος είναι ο Νίκων Αρκουδέας, που είχε αναπτύξει έναν κώδικα επικοινωνίας με τα Εξάρχεια και γενικά είχε καλλιεργήσει ένα προφίλ διαφορετικό από τους άλλους Αττικάρχες. Όσο και αν προσπάθησαν οι πολιτικές ηγεσίες της Μεταπολίτευσης να μας πείσουν ότι πρόκειται για «παιδιά του λαού» που θέλουν την κατανόησή μας, κανείς δεν λάτρεψε τους «μπάτσους».

Μάλιστα, το 1980, έπειτα από τη διπλή δολοφονία Κουμή, Κανελλοπούλου, ο τότε πρωθυπουργός, ο Γεώργιος Ράλλης είχε εκστομίσει, προκειμένου να δικαιολογήσει τη αστυνομία, το ιστορικό: «Και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σπάθην κρατεί στα χέρια του για να αμυνθεί εναντίον των δαιμόνων. Δεν κρατεί άνθη»! Η «ράλλειος» φράση, φυσικά, θα μπορούσε να έχει αμφίπλευρη ανάγνωση. Να αποτελέσει δικαιολογία –για αρκετούς αποτελεί ήδη- και για τους πολίτες, οι οποίοι στη θέα του σιδερόφρακτης διμοιρίας και στην εισπνοή του δακρυγόνου νιώθουν να τους γαργαλάει το χέρι τους…

69 σχόλια:

 1. Ξεχνάς ότι κατά τον Πολύδωρα τα ΜΑΤ είναι ακούνητα αμίλητα στρατιωτάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό με τον Πολύδωρα, για να είμαι ειλικρινής, δεν το θυμόμουν. Για να μην πούμε ότι τη μεγαλύτερη μεταπολιτευτική εξέγερση την πυροδότησε η δολοφονία Γρηγορόπουλου από όπλο αστυνομικού. Επίτηδες το "έθαψα". Ας πούμε ότι η ενέργεια εκείνη του Κορκονέα, δεν ήταν τόσο "πολιτική" εκ μέρους του δράστη, αλλά να κοινό καουμποϊλίκι -από τα αμέτρητα, βέβαια- , ασχέτως αν έδωσε την αφορμή για την έκλυση της συσσωρευμένης αγανάκτησης που, όπως φάνηκε, κουβαλούσε πολύς κόσμος και κυρίως νέοι.

   Διαγραφή
  2. καλα εκανες +δεν το θυξες το θεμα κροκονεα...ειταν +ειναι θεμα νοοτροπιας...γιαυτο δεν τους αγαπαμε.....γιατι το πεζουν καμποη ξεκαμποη...παιδια που τρωγανε μπατσες στο σχολειο..
   ην-πι-σι

   Διαγραφή
 2. αχ αχ αχ....καλητερα ασ μην πω τιποτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O αστυνομικος της τελευταιας φωτογραφιας εχει κερδισει τη δικη μου συμπαθεια.
  Οι δυο που δολοφονηθηκαν στο Ρεντη επισης.
  Ενας ακομη νεαρος που πριν 2-3 χρονια δεθηκε δολοφονικη επιθεση ενω επεβαινε στη μοτοσικλετα του αλλα σωθηκε, επισης.
  Η αστυνομικινα που ξεγυμνωσαν στη Δαφνη, επισης.
  Οι τρεις αστυνομικοι που κατεθεσαν κατα του Κεφαλογιαννη με σινεπεια να καταδικαστει για υποθαλψη εγκληματια επισης.
  Οι αστυνομικοι της ΔΙΑΣ που με κινδυνο της ζωης τους εσωσαν 9χρονο απο φωτια στους Αμπελοκηπους ανεβαινοντας στο μπαλκονι χωρις να υποστηριζονται απο πυροσβεστικα που δεν εφτασαν εγκαιρως επισης.
  Ολοι οι ανωνυμοι αστυνομικοι που κανουν τη δουλεια τους, κυνηγουν κλεφτες, εμπορους ναρκωτικων κλπ., δεχονται μολοτοφ, πετρες σε καθε συγκεντρωση, εχουν κερδισει τη δικη μου συμπαθεια.
  Κακως δεν τιμωρουνται οσοι παρανομουν, κατι που συμβαινει σε ολο τον δημοσιο τομεα.
  Αληθεια, αυτος που πεταξε τη μολοτοφ στον αστυνομικο της τελευταιας φωτογραφιας πως τιμωρηθηκε; Αυτοι που συλλαμβανονται στις συγκεντρωσεις σπαζοντας μαρμαρα, πετωτντας μολοτοφ κλπ. πως τιμωρηθηκαν;
  Και ποσοι, αληθεια, απο αυτους τους αρματωμενους λεβεντες των οποιων το ψυχογραφημα δεν θα αποτελεσει ποτε αντικειμενο συζητησης σε καποιο αλλο αρθρο σου, λατρευτηκαν απο τον λαο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από τον καιρό του Κατακλυσμού, το σύνθημα που ακουγόταν ήταν: "Τρεις κι εξήντα παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε" κι όχι "τρεις κι εξήντα παίρνετε και τον κόσμο σώζετε". Αρέσει, δεν αρέσει, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο κόσμος δεν τους λατρεύει.

   Διαγραφή
 4. Για τα ΚΝΑΤ γιατί δε λέτε τίποτα; Δεν είναι αυτό σώμα της αστυνομίας; Για τους οικοδόμους τίποτα; Που κλείνουνε τα εργοστάσια και εμποδίζουνε τους τουρίστες μας. Έχουνε καταστρέψει τη βιομηχανία και τον τουρισμό! Θέλουμε να δουλέψουμε και δε μας αφήνουνε να μπούμε να δουλέψουμε!!!

  Για τους κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τα φιλαράκια των μπάτσων που είναι σε κάθε πορεία γιατί δε λέτε τίποτα; ...που είναι όλοι πλουσιόπαιδα... και τους δίνουν τόνους καύσιμα και μας καίνε την πόλη ενώ δεν έχουμε να ζεσταθούμε!!! Πού τα βρήκανε αυτοί τα λεφτά για βόμβες;

  ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΛΑΙΤΑΙ

  http://neadeksia.wordpress.com/

  Πούστηδες, κομμουνιστές και εβραίοι ! ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σύσκυλος

  http://diogenisoskilos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_12.html?m=1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι να πει κανένας για ένα γελοίο κι εμετικό κείμενο, που το 50% των λέξεων που χρησιμοποιεί είναι η λέξη μαλάκας; Αυτό από μόνο του δείχνει άνθρωπο με εμφανή δυσχέρεια στον λόγο και την έκφραση κι έναν άνθρωπο με βαρύτατα ψυχικά προβλήματα, που έχει άμεση ανάγκη ψυχιατρικού συμβούλου και σχετικής θεραπείας. Χωρίς τους φασίστες δεν έχετε κανένα νόημα ύπαρξης οι περισσότεροι από εσάς. Ευτυχώς που υπάρχουν οι φασίστες, γιατί αλλιώς θα τα βάζατε με το μπαμπά σας, που εξακολουθεί δικαίως να σας εξουσιάζει αφού είστε ανίκανοι προς εργασία κι είναι αναγκασμένος να ασς χαρτζηλικώνει, συνήθως για ν΄ αποφύγει την γκρίνια της μαμάς που σας έχει παραχαϊδέψει... Τους μισείτε γιατί είστε εντελώς ίδιοι και με το ίδιο ακριβώς λεξιλόγιο, σε βαθμό που είναι δύσκολο να σας ξεχωρίσει κάποιος, που δεν γνωρίζει καλά τους χώρους. Το ίδιο το κείμενο και τα γραπτά σας, αποτελούν την απόδειξη. Σιχαίνεστε τους φασίστες γιατί είστε εσείς οι ίδιοι, όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη σας.... ώ φίλτατοι ψυχικά ανισόρροποι ! Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσά σας πολύ σπάνια θα συναντήσει κάποιος έναν εργαζόμενο. Το 99% από εσάς είναι χαρτζηλικοδίαιτοι και μάλιστα με χαρτζηλίκια που υπερβαίνουν κατά πολύ το μεροκάματο ενός ανειδίκευτου εργάτη. Είστε ένα από τα άρρωστα φαινόμενα των σύγχρονων δυτυικών κοινωνιών. Περαστικά σας.

   Διαγραφή
  2. στο λινκ τα λες αυτα;;

   Διαγραφή
  3. Ρε pane ole, αυτό μου έλειπε τώρα, να γράφω σχόλια σ΄ ένα τέτοιο blog για προβληματικούς νέους με δύσκολη και προβληματική εφηβεία... Δεν είμαι ψυχίατρος κι ούτε έχω διάθεση να καταναλώνομαι σε βρισιές δίχως νόημα. Μήπως εσύ είδες κάποιο σοβαρό επιχείρημα άξιο ν΄ απαντηθεί ; Μόνο έξαλλη υστερία...

   Διαγραφή
  4. Κοίτα όμως που εσύ Κάρνικ ψήφισες το κόμμα αυτού στις δημοτικές εκλογές και θα το ξαναψήφιζες αν αύριο γινότανε εθνικές εκλογές.

   "Ψίιιτ! Ψίιιτ! Πουστράκι!
   Τελειώνετε! Κατάλαβες;
   Τελειώνετε πουστράκια! Άντε,
   κωλομπήχτες! Μαλάκες
   ηθοποιοί του κώλου! Έ
   μαλάκες ηθοποιοί του κώλου!
   Κοίτα πουτανάκι, έρχεται η
   ώρα σου! Ολονών. Τράβα ρε!
   Τράβα! Έχετε ρε την
   αστυνομία να σας φιλάει τα
   κωλαράκια; Αφού σας τα
   γαμάνε που σας τα γαμάνε οι
   Πακιστανοί ρε! Αδερφές
   ξεσκισμένες! Ε! Γαμημένες
   αλβανικές κωλοτρυπίδες! Ε,
   Γαμημένες αλβανικές
   κωλοτρυπίδες!"
   (Παναγιώταρος)

   Προφανώς και χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας σύμφωνα με αυτά που είπες. Αλλά εσύ θα τον ξαναψηφίσεις. Και μέχρι τότε θα αντιδράς από τον καναπέ.

   Διαγραφή
  5. Ο Παναγιώταρος αυτά τα είπε εν θερμώ πάνω στην κατάσταση, όπως μπορεί να κάνει ο καθένας, άσχετα με τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Δεν έχεις ακούσει ποτέ σου αριστερό ή δημοκράτη να μιλάει έτσι στον δρόμο...; Ο Παναγιώταρος σε πείραξε βρε αυαίσθητο οπωοκηπευτικό...;

   Είναι εντελώς διαφορετικό από το να τα διατυπώνεις αυτά γραπτά σ΄ ένα blog... σαν αυτό που μας υπέδειξες. Τώρα αποκαλύπτεται και το χαμηλό επίπεδο των αναγνωσμάτων σου και δικαιολογείται απόλυτα η αδυναμία σου να αρθρώσεις λόγο και επιχειρήματα, για να αντιμετωπίσεις συμφορουμίτες με γόνιμο διάλογο, καταφεύγοντας σε ύβρεις, όπως συχνά σ΄ έχουμε δει. Εξ άλλου ούτε μέλος της Χρυσής Αυγής είμαι, ούτε θα απολογηθώ γι αυτήν. Γι άλλους λόγους τους ψήφισα κι ένας από αυτούς είναι η εξασφάλιση αντίρροπης φασιστικής δύναμης, στον φασισμό που εκπέμπουν αρθρογράφοι σαν το μαλακοφασίστα που μας υπέδειξες να διαβάσουμε, λες κι είμαστε σε προβληματική εφηβεία σαν και του λόγου σου...

   Διαγραφή
  6. σουχει περασει απο το μυαλο ποτε ..οτι μπορει + να πεφτεις** στα ματια του μπλοκ **γενικα**..προσπαθωντας να δυκιγορισεις υπερ του παναγιωταρου;;;...σκεψουν πριν πεις οτιδιποτε
   τον γνωριζεις;;...εγω τον γνωριζω...+ αρκετα καλα...εχουμε πιαστει + αγκαλιτσα καποτε..(οταν εσει εισουν αριστερος;;--απολιτικ;;--τιποτα;;)....εεε εσει πως να τοπω ...εισαι πολη ποιο ανωτερος απ'το εν λογο καθαρμα ρε σει καρκιν....σε ξαναλεω ..απλα σκεψου.ρε._

   Διαγραφή
  7. Αποκλείεται να έγραψε οργισμένος; Γιατί όχι;
   Δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει; Όπως ο Παναγιώταρος στο δρόμο.
   Γιατί όχι;
   Επειδή το λες εσύ; Ή μήπως γράφεις εσύ ήρεμος και δε φαίνεται η οργή. ... που το μπινελίκι το πετάς πριν καν σου απαντήσουνε.

   Από την άλλη εσύ δεν είσαι που στο δρόμο φέρεσαι συμμαζεμένα και λογικά; (έτσι λες παρακάτω)
   Απέναντι στον μπάτσο σούζα στάθηκες μας είπες. Γιατί είσαι σώφρων.
   Αλλά αν ήσουνα μπάτσος θα αντιδρούσες... δεν ξέρεις κι εσύ πώς. Εκεί δε θα ήσουνα σούζα στην εξουσία, θα είχες ο ίδιος εξουσία να προσάγεις και να συλλάβεις... και εντελώς ξαφνικά δε θα μπορούσες να κρατήσεις την ψυχραιμία σου.
   (Ουδέποτε με προπηλάκισαν κι ουδέποτε μου έριξαν έστω ένα χαστούκι. Αυτό γιατί η στάση μου ήταν απολύτως τυπική και δεν προκαλούσα. Σε άλλους το έκαναν κι είχαν απόλυτο δίκιο, γιατί αυτοί που έφαγαν το ξύλο, συμπεριφέρονταν εξαιρετικά προκλητικά, τόσο, που κι εγώ αν ήμουν «μπάτσος», πολύ δύσκολα θα κρατούσα την ψυχραιμία μου.)

   .
   .
   .

   Είδες πόσο εύκολα μπορεί να σου απαντήσει κάποιος;
   Δε λέω ας πούμε οπωροκηπευτικό κι από μέσα μου κρύβω όλο το υβρεολόγιο.
   Ούτε καν λέω το άλλο εύκολο : κότα είσαι, οπωροκηπευτικά ονειρεύεσαι.
   Δε λέω τίποτα. Ίσως να μην αξίζεις ούτε μπινελίκια.

   Διαγραφή
  8. Υ.Γ. : Μην πεις τη γνωστή καρνικία πως παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα και αλλάζω τα λόγια σου. Παρακάτω είναι κι όποιος θέλει (από τους 10-20 που μπορεί να μας διαβάζουνε) μπορεί να τα διαβάσει. Και να ήθελα, δεν μπορώ να τα αλλάξω.

   Διαγραφή
 6. http://neadeksia.files.wordpress.com/2012/10/568.jpg

  Εκσπερματίστωτου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Έχω βαρεθεί όλη αυτή την παραφιλολογία για τα σώματα ασφαλείας. Στα χιλιάδες άρθρα που έχουν γραφτεί, έχω διαβάσει τα πάντα, σχετικά με την βιαιοπραγία των οργάνων της τάξης. Υπάρχει όμως κάτι που μόνιμα και ηθελημένα ξεφεύγει απ΄ όλους τους δήθεν ευαίσθητους αρθρογράφους. Ποτέ δεν μας λένε πως πρέπει να αντιδρά η αστυνομία. Ποτέ και κανένα άρθρο απ΄ όσα έχω διαβάσει τα τελευταία 30 χρόνια, δεν κάνει μία πρόταση. Όλα καταδεικνύουν την βαρβαρότητα της αστυνομίας, αγνοώντας την βαρβαρότητα της άλλης πλευράς, λες κι η άλλη πλευρά έχει δικαίωμα να βρίζει, να εκτοξεύει αντικείμενα, να σπάει και να καίει. Και θεωρούν πως η αστυνομία πρέπει να κάθεται και να απολαμβάνει τα αποτελέσματα των πράξεών τους. Ποτέ και κανένα άρθρο δεν καταλήγει τελικά αν πρέπει να υπάρχει αστυνομία στην κοινωνία και πως αυτή θα πρέπει να συμπεριφέρεται. Τα όργανα της τάξης δεν είναι στρατός κατοχής μιας ξένης δύναμης, αλλά άνθρωποι σαν κι εμάς, συμπολίτες μας, με τις ίδιες αδυναμίες και τα ίδια ελαττώματα, που δουλειά τους είναι να τηρούν την εφαρμογή των νόμων. Αυτό ηθελημένα και σκόπιμα επιμένουμε να το αγνοούμε και γράφουμε πύρινα άρθρα λες κι οι αστυνομικοί είναι από άλλον πλανήτη, ξεχνώντας εκούσια τον κοινωνικό τους ρόλο.

  Η προσωπική μου πείρα από την συμμετοχή μου, ακόμα και σε βίαιες διαδηλώσεις την εποχή της εφηβικής μου ανωριμότητας, με δίδαξε, ότι στις βιαιοπραγίες των οργάνων της τάξης, συνυπευθυνότητα έχει κι αυτός που υφίσταται την βία. Πριν φτάσουμε να διαπιστώσουμε την βία από μεριάς αστυνομικού οργάνου, θα ήταν εποικοδομητικότερο να εξετάσουμε και την συμπεριφορά του συγκεκριμένου διαδηλωτή, πριν καταστεί θύμα αστυνομικής βίας. Η αλήθεια είναι ότι στο 99% των περιπτώσεων, ένθερμοι και άφρονες διαδηλωτές εκσφενδονίζουν προκλητικότατες ύβρεις σε απολύτως προσωπικό επίπεδο, στους αστυνομικούς με τους οποίους βρίσκονται αντιμέτωποι. Κι οι αστυνομικοί βέβαια δεν είναι ρομπότ. Έχουν ψυχή, θίγονται βάναυσα και πάνω στο άναμμα των αιμάτων δεν ξεχνούν τον συγκεκριμμένο διαδηλωτή και τις βρισιές που εκστόμιζε σε προσωπικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι οι εικόνες που βλέπουμε, σύμφωνα με τις οποίες πολύ εύκολα καταδικάζουμε την αστυνομία.

  Προσωπικά είχα την ατυχία στο παρελθόν να συλληφθώ δύο φορές σε παρόμοιες καταστάσεις. Ουδέποτε με προπηλάκισαν κι ουδέποτε μου έριξαν έστω ένα χαστούκι. Αυτό γιατί η στάση μου ήταν απολύτως τυπική και δεν προκαλούσα. Σε άλλους το έκαναν κι είχαν απόλυτο δίκιο, γιατί αυτοί που έφαγαν το ξύλο, συμπεριφέρονταν εξαιρετικά προκλητικά, τόσο, που κι εγώ αν ήμουν «μπάτσος», πολύ δύσκολα θα κρατούσα την ψυχραιμία μου.

  Ας πάρουμε για παράδειγμα τους αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες αληταράδες, που πήγαν πάνοπλοι από τα Εξάρχεια για να χτυπήσουν κατοίκους τους Αγ. Παντελεήμονα και συνελήφθησαν από την αστυνομία. Βγαίνουν και φωνάζουν για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, την στιγμή που αυτοί πήγαν με πλήρη συνείδηση, κυριολεκτικά να τσακίσουν και να σκοτώσουν δημοκρατικά… φέροντας ρόπαλα, λοστούς και μαχαίρια. Πήγαν δηλαδή συνειδητά να καταπατήσουν βάναυσα δικαιώματα άλλων πολιτών. Κι όμως αυτοί είναι που διαμαρτύρονται και τσιρίζουν με υστερία, για την καταπάτηση των δικών τους δικαιωμάτων.. λες και μόνον αυτοί έχουν το δικαίωμα να έχουν ανθρώπινα δικαιώματα.

  Το παράλογο αυτής της κατάστασης μόνον ειδικευμένος ψυχίατρος θα μπορούσε να αναλύσει, αν και συνήθως σ΄ αυτές τις «απόψεις», αυτού του είδους των αντιεξουσιαστών, η απάντηση και θεραπεία είναι μόνο μία… Αντιμετώπιση με ευαισθησία, τρυφερότητα κι εγκλεισμός σε ψυχιατρικό κατάστημα.

  ΥΓ) Συμφωνώ απόλυτα με τα λεχθέντα του ανωνύμου στο σχόλιο 12/10 – 12:56

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. σορι καρκιν...αλλα εισαι μεγαλος καραγκιοζης μονο + μονο που το λες + το ξαναλες....''''που πήγαν πάνοπλοι από τα Εξάρχεια για να χτυπήσουν κατοίκους τους Αγ. Παντελεήμονα''' ΔΕΝ ΠΕΖΕΙ ΡΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ;;;;
   οσον ;αφορα τα υποληπα που λες για τους μπατσους ..δεν με εντιποσιαζεις.....με κοτα θα μπορουσα να σε παρομιασω...με βαση της προσωπικες εμπειριες σου...αλλα + παλη αλη ειναι κοτες αλη μπροσταριδες ,στο παιχνιδι ειναι + αφτο....αθοως
   φυλικα εε!!
   βρισεμε + σει αλλα φυλικα
   μπατσος κακος...μονο νεκρος...συμφωνεις;; οι καλοι να ζησουν να κηνιγανε τους δολοφονους + τους βιαστες...οχι να μου σπαν τα @@....αηντε + σει + η ανωνημη να πουμε
   με συφιλιασες ρε παλιοπραμα :Ρ

   Διαγραφή
  2. Και μόνον ότι αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις υβριστικές εκφράσεις, δείχνει ότι δεν μπορείς να τιθασεύσεις τον εσωτερικό σου φασίστα, πέρα από την σαφή σε όλους τους συμφορουμίτες έλλειψη επιχειρημάτων και παιδείας διαλόγου. Βόθρο τον καταντήσατε τον Harddog κι ως εκ τούτου απέρχομαι των περαιτέρω σχολιασμών στο άρθρο, γιατί δεν βρίσκω σε τι να απαντήσω, πέρα από βρισιές και ανοησίες ανθρώπων που δεν έχουν ενηλικιωθεί. Από το να ασχολούμαι με προβληματικά παιδάκια σαν εσένα και το mpenoVgeno καλύτερα να πάω για κρασάκια...

   ΥΓ) Δεν υπάρχει φιλικό βρίσιμο. Δεν στέκει ως έννοια...

   Διαγραφή
  3. βρισημο = '''καραγκιοζης-κοτα'''
   ασε ρε συ...μονο εντυπωσεις δυμιουργεις..+ αδσυναμια!
   σε ξαναλεω βρε αντι-καραγκιοζη...αστηνομικοι που δεν κανουν καλα την δουλειατους...ειναι καλητερα να μην υπαρχουν....;;;
   1να ποσοστο εχεις..που δεν κανουν για την δουλεια;;
   να βαλουμε 1να 75-80%...αντε 70%...
   αν πεις λιγοτερο...εισαι εμπαθεις..κομπλεξικος + παντελος εκτος πραγματικοτιτας...+ γω νομιζεις οτι ειμαι σκουπηδι!!..

   Διαγραφή
  4. Και θα στο βάλω κι εδώ μην το κάνεις αβαβά

   Στο δρόμο μας λες, φέρεσαι συμμαζεμένα και λογικά
   Απέναντι στον μπάτσο σούζα στάθηκες μας είπες. Γιατί είσαι σώφρων.
   Αλλά αν ήσουνα μπάτσος θα αντιδρούσες... δεν ξέρεις κι εσύ πώς. Εκεί δε θα ήσουνα σούζα στην εξουσία, θα είχες ο ίδιος εξουσία να προσάγεις και να συλλαμβάνεις... και εντελώς ξαφνικά δε θα μπορούσες να κρατήσεις την ψυχραιμία σου.
   Κι ας ήσουνα πληρωμένος γνώστης (λέμε τώρα) του νόμου, φρουρός των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων (λέμε τώρα).

   Είσαι πολύ ωραίος τύπος Κάρνικ.
   Καλός άνθρωπος και με πολύ καλή ψυχή.

   Διαγραφή
  5. μικρο με βαραγαν στο σχολειο...μπου χουυυ
   απεδυχθη με το ποιον ξεκαθαρο τροπο

   δικο μου::..κοτα στην ζωη...μπατσος στην ψυχη!!!

   τουμπεκα τωρα + ονειρα γλυκα

   Διαγραφή
  6. mpenoVgeno ασφαλώς δεν θα κάτσω ν΄ απαντήσω σε όσα υποθέτεις και μου βάζεις στο στόμα. Κι αντί να παίζεις τον ρόλο του ανακριτή... υποβάλλοντάς μου ερωτήσεις, θα ήταν προτιμότερο να γράψεις μια συγκροτημένη πολιτική σου θέση αιτιολογώντας την. Μπορείς ; Φοβάμαι πως όχι... Γι αυτό και καταφεύγεις πάντα σε προσωπικές επιθέσεις...

   ΝΕΕ pane ole. Την έκφραση "τουμπέκα"... στους γονείς σου, στην γυναίκα σου, στο παιδί σου κι εκεί που σε παίρνει...
   Τσαμπουκάδες του πληκτρολογίου, το λιγότερο... είναι για γέλια.

   Διαγραφή
  7. αν σε πηραξε μονο το τουμπεκα...το περνω πισω ευχαριστως
   πυστευω παντος οτι με περνει να το λεω παντου....εκτος + αν εισαι μεντιουμ...+ με χεις δει...μεχρι τοτε κρατα μικρο καλαθη γιαβριμου...με την παρτιμου
   γυναικα εχεις;;-παιδι-ια;;--δουλεια;;πες μας κατι για την παρτισου...μονο τουμπεκα στην αστυνομια εκανες..
   αχ ρε καψερε αχ!!σαν μπεμπης κανεις

   Διαγραφή
  8. Εγώ φοβάμαι πως επί μέρους έχω αναλύσει πολλά πράγματα αλλά το μόνο που έχεις να πεις είναι πως δε σκέφτομαι, πως είναι copy paste κλπ... Κι όταν ολοφάνερα δεν έχεις και τί να πεις καταφεύγεις και σε χειρότερα.

   Δε βαριέσαι. Οι κότες στα θερμοκήπια φυτών. Το σπιτάκι, το καναπεδάκι κι είσαι άρχοντας.

   Διαγραφή
 8. Συμβουλή προς ευαίσθητους "δημοκράτες" σχετικά με την δήθεν βία της αστυνομίας, έναντι δήθεν ειρηνικών διαδηλωτών, που δήθεν δεν γνωρίζουν καν, την έννοια της ύβρεως και της βίας...

  Όταν συμπεριφέρεσαι βίαια ασκώντας σωματική ή λεκτική βία, τότε βία θα λάβεις. Το παραπάνω αποτελεί προαιώνιο νόμο της φύσης κι οι νόμοι της φύσης δεν αντιστρέφονται από τον άνθρωπο και τους ανθρώπινους νόμους. Ο άνθρωπος οφείλει να κατανοεί τους φυσικούς νόμους και να υπακούει σ΄ αυτούς.

  Όταν ασκείς βία σε κάποιον που είναι ισχυρότερός σου, τότε θα υποστείς τις συνέπειες της αφροσύνης σου και της ασέβειάς σου προς τους φυσικούς κανόνες και φυσικά θα υποστείς χειρότερη βία από αυτήν που άσκησες. Σ΄ αυτήν την περίπτωση δεν έχεις κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι. Τα ήθελε ο κώλος σου...

  Δεν γίνεται να κατεβαίνεις σε διαδήλωση με σκοπό να κάψεις την Αθήνα κι η κοινωνία να κάθεται να σε θαυμάζει και να επικροτεί. Από την στιγμή που κρατάς ρόπαλο για ν΄ ανοίξεις κεφάλια, σίγουρα θα βρεθεί κι ένα ρόπαλο ή ένα γκλόπ που θ΄ ανοίξει το δικό σου κεφάλι... Από την στιγμή που σκύβεις να πιάσεις πέτρα για να την εκτοξεύσεις, οφείλεις να γνωρίζεις ότι κάποια άλλη πέτρα θα προσγειωθεί στο δικό σου κεφάλι. Αυτό είναι δίκαιο, γιατί είναι φυσικό. Όταν πηγαίνεις να κάνεις πόλεμο, οφείλεις να γνωρίζεις, πως μία από τις συνέπειες του πολέμου, είναι να χάσεις την ζωή σου ή να τραυματιστείς σοβαρά. Δεν έχεις δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι γι αυτό... Υπέστεις τις συνέπειες της πράξης σου.

  Οι δυνάμεις της τάξης, αποτελούν κοινωνικό θεσμό, απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών. Η αστυνομία δεν είναι ένα εφεύρημα κάποιου φασιστικού καθεστώτος. Είναι κοινωνική αναγκαιότητα, για την διαφύλαξη και προστασία του κοινωνικού συνόλου και των κοινωνικών αγαθών, από πάσης φύσης κακοποιά και αντικοινωνικά στοιχεία. Αν κάποιος εκ των ευαίσθητων "δημοκρατών" γνωρίζει να μας πει ένα κοινωνικό σύστημα στο οποίο δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη αστυνομικών οργάνων, παρακαλείται να μας το εκθέσει διεξοδικά, χωρίς άνευ νοήματος αφορισμούς και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

  Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν τους ανθρώπους και την κοινωνία αλλά τους εκτρέπουν στα άκρα, φέρνοντας το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, λειτουργώντας περισσότερο ως αφοδευτήριο σωματικής και ψυχικής ανακούφισης, παρά ως μέσον πειθούς και διαλόγου. Μήπως υπάρχει κάποιος αφελής που πιστεύει πως το να με χαρακτηρίζει βλάκα, μαλάκα, φασίστα και πλείστα άλλα... θα με πείσει ν΄ αλλάξω γνώμη και να ενταχθώ στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά...; Φαντάζομαι ουδείς. Ως εκ τούτου οι διάλογοι που επιχειρούνται με βάση την υβριστική συμπεριφορά, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως διάλογοι, αλλά ως άσκοπη κατανάλωση κι απώλεια χρόνου που θα μπορούσε να διατεθεί σε δημιουργικότερες δραστηριότητες.

  Είναι η τελευταία φορά που απαντώ σε παρόμοια κείμενα σαν του mpenoVgeno και του pane ole. Δεν λένε τίποτα, δεν προσφέρουν τίποτα σ΄ εμένα και σε τρίτους που διαβάζουν κι είναι εξόχως αντιαισθητικά. Παρακαλώ τον Harddog να επιβάλει μια ελάχιστη και στοιχειώδη σοβαρότητα στους συμμετέχοντες στους διαλόγους, διαγράφοντας σχόλια που υποβιβάζουν την ποιότητα του ιστολογίου.

  Όποιος επιθυμεί να αφοδεύει, να αυνανίζεται και να εκτονώνεται διαδικτυακά, μπορεί να μπαίνει σε ιστολόγια ανάλογου περιεχομένου, τα γνωστά ως "διαδικτυακοί οίκοι ανοχής" και να εκτονώνει την εφηβική του κάψα... Δόξα τω θεώ, τέτοια υπάρχουν πολλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάρε αυτό για να δεις μία "προκλητική συμπεριφορά". Φυσικά δεν έχω το πριν όπως πολύ πιθανά θα ήθελες. Έχω όμως το εξής. ΨΥΧΡΑΙΜΑ, χτυπάει και φεύγει. Γιατί άμα βράζεις μέσα σου χτυπάς και μια και δυο και τρεις. Αυτός απλά χτυπάει για να το βουλώσει ο άλλο που του λέει : ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.
   Πάρε λοιπόν τον μπάτσο σου που δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί τα λέμε όλα αυτά.

   http://www.youtube.com/watch?v=z-2SF4yh5FU

   Υ.Γ. : Αβαβά το έκανες τελικά ε;
   Εμ βέβαια, τί να απαντήσεις όταν με τους συνειρμούς που καταγράφεις, και πάντα φουσκώνεις από περηφάνεια με τη μοναδική σου σκέψη, αυτοταπώνεσαι μοναχός σου.

   Όπως ακριβώς στα γράφουμε είναι κι όπως μόνος σου τα έγραψες. Σούζα στον μπάτσο και μέσα στην ψυχή μπάτσος.

   "Προσωπικά είχα την ατυχία στο παρελθόν να συλληφθώ δύο φορές σε παρόμοιες καταστάσεις. Ουδέποτε με προπηλάκισαν κι ουδέποτε μου έριξαν έστω ένα χαστούκι. Αυτό γιατί η στάση μου ήταν απολύτως τυπική και δεν προκαλούσα. Σε άλλους το έκαναν κι είχαν απόλυτο δίκιο, γιατί αυτοί που έφαγαν το ξύλο, συμπεριφέρονταν εξαιρετικά προκλητικά, τόσο, που κι εγώ αν ήμουν «μπάτσος», πολύ δύσκολα θα κρατούσα την ψυχραιμία μου."

   Διαγραφή
  2. Τα βλέπεις ρε; Με όλη τη σημασία του ρε.

   "Έξω από την πλατεία". Το φωνάζει κάτω από μια σημαία κυπριακή. Ούτε τώρα ε;
   Δε σου κάνει τον άλλο συνειρμό. Χούντα - τσιράκια Αμερικανών - Τούρκοι το ίδιο - κάνανε ένα έδαφος αεροπλανοφόρο - για να ανεφοδιάζονται και να βομβαρδίζουνε εκεί από όπου σου έρχονται οι μετανάστες.
   Όχι ε;

   Διαγραφή
 9. Kι ένα μόνο για να σε καμαρώνουμε περήφανε Έλληνα.


  "Προσωπικά είχα την ατυχία στο παρελθόν να συλληφθώ δύο φορές σε παρόμοιες καταστάσεις. Ουδέποτε με προπηλάκισαν κι ουδέποτε μου έριξαν έστω ένα χαστούκι. Αυτό γιατί η στάση μου ήταν απολύτως τυπική και δεν προκαλούσα. Σε άλλους το έκαναν κι είχαν απόλυτο δίκιο, γιατί αυτοί που έφαγαν το ξύλο, συμπεριφέρονταν εξαιρετικά προκλητικά, τόσο, που κι εγώ αν ήμουν «μπάτσος», πολύ δύσκολα θα κρατούσα την ψυχραιμία μου."
  Karnik

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Όταν συμπεριφέρεσαι βίαια ασκώντας σωματική ή λεκτική βία, τότε βία θα λάβεις. Το παραπάνω αποτελεί προαιώνιο νόμο της φύσης κι οι νόμοι της φύσης δεν αντιστρέφονται από τον άνθρωπο και τους ανθρώπινους νόμους. Ο άνθρωπος οφείλει να κατανοεί τους φυσικούς νόμους και να υπακούει σ΄ αυτούς."
   karnik

   "Όταν ασκείς βία σε κάποιον που είναι ισχυρότερός σου, τότε θα υποστείς τις συνέπειες της αφροσύνης σου και της ασέβειάς σου προς τους φυσικούς κανόνες και φυσικά θα υποστείς χειρότερη βία από αυτήν που άσκησες. Σ΄ αυτήν την περίπτωση δεν έχεις κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι. Τα ήθελε ο κώλος σου..."
   karnik

   Διαγραφή
  2. Απορώ με την υπομονή σας να ασχοληθείτε με τον εν λόγω. Χρόνια τώρα - από την εποχή του αλήστου μνήμης 1ου sportdog - παρακολουθώ μεταξύ άλλων και τον ....(ή όπως κατά καιρούς είχε μετονομαστεί). Συμπέρασμα; Διαταραχή. Αν δεν είναι ένας από αυτούς που υποστηρίζει - ψηφίζει, δεν θα αργήσει να πάρει τη θέση ενός από εκείνους που κατηγορεί, εφόσον αυτοί θα έχουν εκλείψει......

   Διαγραφή
 10. Τελικά εσείς οι δύο έχετε σοβαρότατη προσωπική ψύχωση μαζί μου. Δεν θα σας κάνω την χάρη να συνεχίσω τον άσκοπο και γελοίο διάλογο. Αρκετά σας γλέντησα σήμερα, περιμένοντας να χτυπήσει το κουδούνι μου. Πάω για τα κρασάκια μου. Εσείς χτυπηθείτε όσο θέλετε ακόμα. Σας κάνει καλό. Θα σας διαβάσω αύριο το πρωί που θα ξενερώσω. Φιλάκια αγαπούλες μου και καλή ανάρρωση από την karnikοψύχωση που σας βασανίζει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ποιον νομίζεις ότι πείθεις ρε; Τον "Ανώνυμο";

   Άντε πάνε πιες κρασάκια που τα αξίζεις για τη σκληρή δουλειά σου, που κάθεσαι και γλεντάς τον pane και τον mpeno που έχουνε ψύχωση μαζί σου. Αφέντη, άρχοντα! Υποτακτικέ (στον μπάτσο).

   Διαγραφή
  2. καρκιν σε ευχομαι καλη εξοδο.
   για το καλοσου στα λεω ...λεμε
   μην τα διαβασεις ομος μεθυσμενος ..+ ξεφυγεις παλη + αυτογελιοπηοιθεις..οπος σε ολα σου (σημερινα) τα σχολια
   + παρτο γραμη...ο μοναδικος εδω μεσα που σε περνει στα σοβαρα..ειναι μονο ο αλος σου ο εαυτος...ο ανωνημος δλδη
   δεν φτεω εγω ...εσει μας αποκαληψες το μπλοκ σου
   + βεβαια εσει + μονο εσει...εχεις καταντησει το χαρντ ντοκ 1να ιντερνετικο μπορντελο.....δεν βλεπεις πωσο συμεριζομεθα ολοι τον τροπο σκεψησ σου;;;;
   μετα φτεω εγω ..που σε λεω οτι ζεις σεναν κοσμο φανταστικο..κηνιγοντας φαντασματα!!!!
   μονο 1ια φορα σε κογιονταρισε ο λιας απ'τα χανια..+ το κολοπαιδο ο μπενο τον εδιωξε... ακουσες 1ναν ..να σε λεει μπραβο..ποτε εδω μεσα;;εε
   μου θυχτικες ταχαμου που σε ειπΑ καραγκιοζη..επιδης μεταδιδεις Ψ Ε Μ Α Τ Α...
   αρχηζω να αμφιβαλω για την κεντρο-αθηναικη καταγωγη σου μεγαλε
   ΤΩΡΑ μπορεις να ζωχαδιαστεις ελευθερα...θα γαμησω εγω τους μπατσους για σε-να-νε..οταν γουσταρισω+ οταν πρεπει...θα απολαυσεις + σει τους κοπους μας στο'χω ξανα πει

   Διαγραφή
 11. Λήσταρχος Νταβέλης12 Οκτωβρίου 2012 στις 9:44 μ.μ.

  Μη μου πικραινετε τον Karnik.... Αλητες, ε αλητες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΑ !

  Πως πήγαμε χθες με την karnikοψύχωση ;

  Πωπωπω τι διαβάζω εδώ…; Πωπωπω τσαμπουκά οι θολομένοι αριστερούληδες ! Με τα πληκτρολόγια στο ένα χέρι και το ποντίκι στο άλλο… γαμάνε μπάτσους… γαμάνε το σύστημα… εξολοθρεύουν τον φασίστα τον karnik… κι έχουν κηρύξει την επανάσταση. Και τι δεν κάνουν αυτοί οι μεγάλοι λαϊκοί αγωνιστές ! Φοβεροί οι αγώνες τους κατά του φασισμού και για την δημοκρατία και τον σοσιαλισμό… Άλλωστε όλοι οι θολομένοι της γης, για τον αντιφασισμό και τον σοσιαλισμό αγωνίζονται… Της τσέπης των ηγετών τους…

  Σήμερα θα πρέπει να σας υποβάλλω στο πρώτο στάδιο της θεραπείας αποκατάστασης των ψυχικών βλαβών, τις οποίες σας έχει προκαλέσει η οξεία karnikοψύχωση, ξεκινώντας από μια απάντηση στο διασκεδαστικό βιντεάκι που μας έδωσε ο mpenoVgeno σχετικά με την γκλοπιά του ματατζή στον διαδηλωτή…

  Πρόκειται για κλασσική περίπτωση βλάκα (προς μπετόβλακα… κάτι περίπου σαν το mpenoVgeno) κι άπειρου διαδηλωτή, που από άγνοια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις (αποστάσεις που κρατάς από μπάτσους, δρόμους διαφυγής, στάθμιση της ψυχολογίας του αντιπάλου και πολλές άλλες λεπτομέρειες ) και λειτουργώντας υπό το κράτος του συναισθήματος, σε κατάσταση υστερίας (δεύτερο τραγικό λάθος. Δεν πας ποτέ σε πόλεμο σε κατάσταση υστερίας) ουρλιάζει στα δύο μέτρα μπροστά σ΄ έναν πάνοπλο αστυνομικό, που έχει πάρει διαταγή να εκκενώσει την πλατεία, ενώ ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει κανένας με το σεις και με το σας… τα έχει πάρει κι αυτός στο κρανίο από αυτά που είναι αναγκασμένος να φοράει για την προστασία του… του έχουν σπάσει τα νεύρα, να υπομένει επί ώρες, την ατελείωτη ορθοστασία, τον κίνδυνο των μολότωφ και άλλων αντικειμένων κι όλα αυτά για ένα μισθό που δεν του φτάνει να ζήσει.

  Τέτοιοι βλάκες ή λεβεντομαλάκες, σαν τον άτυχο και άπειρο διαδηλωτή, είναι πάντοτε εξαιρετικά χρήσιμοι στην αριστερά…. Λειτουργεί στις μάζες, σαν τον κορμοράνο στον πόλεμο κατά του Σαντάμ…. Δώσε αίμα και νεκρούς στην αριστερά και πάρε της την ψυχή… Νααά τα τραγούδια μετά…! Νααά τα ποιήματα…! Νααά οι πύρινοι λόγοι που ενισχύουν τις θέσεις των στελεχών στις κομματικές ιεραρχίες…

  (συνεχίζω στο επόμενο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Το αίμα είναι το βούτυρο στο «ξεροκόμματο» της συστημικής αριστεράς. Φανταστείτε δε, ότι το αίμα ακόμα κυλάει κι εκδίκηση ζητάει… Το ότι δεν ξέρουμε ποιανού ακριβώς το αίμα κυλάει, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αρκεί να κυλάει… όπως κυλάνε όλα… όπως κυλάει η ζωή.

  Πάρτε το χαμπάρι αγαθο-Βιόληδες, αριστε- Ρούληδες της κλάψας και της καρπαζιάς. Οι «μπάτσοι» δεν θα πάψουν ποτέ να δέρνουν, όποιος κι αν είναι στην εξουσία. Η αστυνομία είναι κοινωνικός θεσμός κι όταν η κοινωνία αποφασίζει να τους χρησιμοποιήσει, για να διαλύσουν μια διαδήλωση, αυτοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν καλά την δουλειά τους. Όταν δεν υπακούς τους νόμους της εκτελεστικής εξουσίας της δημοκρατίας και αντιδράς βίαια σ΄ αυτό που αποφάσισε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγείσα κυβέρνηση, τότε τρως ξύλο… Γι αυτό υπάρχουν τα ΜΑΤ. Αυτή είναι η δουλειά που τους αναθέσαμε να κάνουν, γιατί γνωρίζουμε -ως κοινωνία- πως ανάμεσά μας υπάρχουν κάποιοι που δεν υπακούν στη νομιμότητα των δημοκρατικών αποφάσεων της κυβέρνησης. Τόσο απλό είναι.

  (συνεχίζω στο επόμενο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δημοκρατία δεν έχουμε…; Ε λοιπόν, αυτή ακριβώς είναι η δημοκρατία μας.

  Εμείς, ως κοινωνία, θεσμοθετήσαμε την αστυνομία κι εμείς είμαστε που αποφασίσαμε να δώσουμε την εξουσία στα κόμματα που σχημάτισαν κυβέρνηση κι η κυβέρνηση έκανε πολύ καλά αυτό που της ανέθεσε η κοινωνία να κάνει.. Αν δεν μας άρεσε και δεν το αποδεχόμασταν αυτό, ως κοινωνία, τότε γιατί ψηφίσαμε αυτά τα κόμματα…;

  Αποδεχόμαστε τελικά την δημοκρατία που έχουμε ή όχι ;

  Αν την αποδεχόμαστε, τότε σεβόμαστε τη νομιμότητα και αποχωρούμε ειρηνικά από την πλατεία όταν το ανακοινώνουν τα όργανα της εκτελεστικής εξουσίας της δημοκρατίας μας, αφού έχουμε επιτελέσει το δημοκρατικό μας καθήκον διαμαρτυρίας προς τη Μέρκελ, με παράλληλη επιβεβαίωση των πολιτικών δυνάμεων του δρόμου… των κομμάτων.

  Αν δεν την αποδεχόμαστε και θέλουμε να την ανατρέψουμε, τότε δεν πάμε ξεβράκωτοι στ΄ αγγούρια για να μας σαπίσουν στο ξύλο…

  Έτσι δεν είναι αγαπημένα μου αριστερούλια της φραπεδιάς του φρεντουτσίνου, της κλάψας και του βόγγου… ;

  Κι αν είναι να συνεχίσετε να πηγαίνετε ξεβράκωτοι στις διαδηλώσεις… την επόμενη φορά να φορέστε και καμμιά ζαρτιερούλα… έτσι λίγο να χαίρεται και το ματάκι μας, στα μελλοντικά βίντεο αστυνομικής βίας που θα μας προβάλει ο mpenoVgeno. Κι ακόμα καλύτερα να βάλετε τους μπάτσους να σας μαστιγώνουν σαν κάτι λουγκρομαζόχες. Να κρατάτε ψηλά τα λάβαρα του αγώνα με τα σφυροδρέπανα και άλλα εργαλεία , που δεν γνωρίζετε καν που χρησιμοποιούνται… κι οι μπάτσοι να σας μαστιγώνουν αλύπητα…

  Και γαμώ τα υπερθεάματα… τύφλα νάχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες… μ΄ εμένα ν΄ απολαμβάνω ξαπλωμένος στην υπέροχη καναπεδάρα μου τους ηρωϊκούς αλλά και διασκεδαστικούς αγώνες σας… τον mpenoVgeno (τον αντιφασίστα κι έτσι…) να το απολαμβάνει επίσης από την πλατεία της Καρδίτσας πίνοντας φραπόγαλο και τον pane ole (τον ανάρχα κι αλλιώς…) στην πλατεία του Αγρινίου πίνοντας φρεντουτσίνους…

  ΕΜΠΡΟΣ αριστερούληδες. Μπείτε μπροστά στη μάχη άοπλοι κι ανυπεράσπιστοι. Σταθείτε σαν λεβέντες μπροστά στα ρόπαλα των ΜΑΤ. Προσφέρατε τα κεφάλια σας στον αγώνα. Τα κόμματα χρειάζονται πολλά σπασμένα κεφάλια ακόμα, για να δικαιώσουν την ύπαρξή τους…

  Κι αν πέσετε και νεκροί… Ακόμα καλύτερα αδέρφια (κι αδερφές*)....
  Εμείς θα ζούμε, θα διασκεδάζουμε και θα σας θυμόμαστε τραγουδώντας το… ΠΕΣΑΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ (& αδελφές*) ΕΣΕΙΣ….


  ΥΓ1) Κι εδώ που τα λέμε… 50.000 – 70.000 διαδηλωτές επί συνόλου 10.000.000 πολιτών είναι μια αμελητέα μάζα για την δημοκρατία… Τουλάχιστον να ήταν μαζί τους οι mpenoVgeno και pane ole… Όλο και κάτι καλύτερο μπορεί να γινόταν… Βέβαια ο mpenoVgeno δε μπορούσε το καημένο, γιατί έδινε σκληρούς αντιφασιστικούς αγώνες στο λάπτοπ. Ο άλλος ο κακομοίρης είχε να διδάξει ορθογραφία σε συμφορουμίτες του στο διαδίκτυο… Πώς να πάει μπροστά το κίνημα ρε παιδιά…;

  ΥΓ2) Μέχρι το βράδυ που θα επιστρέψω, ελπίζω να έχετε κάνει αρκετά βήματα για την απαλλαγή σας από την karnikοψύχωση που σας βυθίζει στην απελπισία.

  * Το αναφέρω μόνο και μόνο, για να μην δώσω αφορμή να με κατηγορήσουν ως φασίστα και ρατσιστή, τα γνωστά κέντρα αντιφασιστικού αγώνα Καρδίτσας και Αγρινίου, επειδή δεν σεβάστηκα τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφυλοφίλων…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κτλαβα......κανα ασβεστοξυδια θα πιες απ'τα μεσογεια...στην καντινα του καρα'ι'σκακη...
   δεν εξηγειτε αλιος!!

   '''επειδή δεν σεβάστηκα τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφυλοφίλων…'''
   ειμουν + γω στο θεατρο!!καημενε-αριστε ορθογραφιμενε γητευτη των σεντονιον..+ των ανωνημων ειμων παξον τον ρουσιον...βοηθεια μας....
   οχι + ρουλις--οχι + ρουλης === 5ντε του ριξα περσι

   Διαγραφή
 15. Πώς γίνεται να καταδικάζεις την πολιτική της κυβέρνησης, να τη βρίζεις για τα κατάντια της χώρας, να διαδηλώνεις σε δρόμους και πλατείες για να εκφράσεις τη διαμαρτυρία σου και την ίδια στιγμή να επικροτείς ή έστω να δικαιολογείς τον τρόπο που αυτή η κυβέρνηση σε αντιμετωπίζει όταν διαμαρτύρεσαι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καλημέρα, είμαι ο karnik.
  Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να διαμαρτύρεται, αλλά ειρηνικά. Δεν μπορείς να πας κόντρα στους νόμους της φύσης. Από την άλλη, γιατί να διαμαρτύρεσαι ως μια αμελητέα μειοψηφία όταν οι εκλογές έχουνε γίνει δημοκρατικά και έχουνε αναδείξει κυβέρνηση;
  Πάντως, είμαι σίγουρα αντίθετος σε αυτούς που βγαίνουνε και τα σπάνε. Άκου να σηκώσουνε πέτρα εναντίον αστυνομικού!
  Κι από την άλλη έχουμε το ΠΑΜΕ. Τόσες φορές τα έχω πει. Ο κόσμος να θέλει να μπει στη Βουλή κι αυτοί να μην τον αφήνουνε! Τί θα πει ποιος κόσμος; Αυτός που πάει απροστάτευτος ανάμεσα σε μολότωφ και χημικά. Αυτοί δεν μπορούνε να μπούνε στη Βουλή; Νομίζετε η αστυνομία τους εμποδίζει; Το ΠΑΜΕ έχει αναλάβει αυτό το ρόλο.
  Να διαμαρτύρεστε! Ειρηνικά! Όχι στα στημένα συνδικάτα! Και προς θεού, μην πάρετε τα όπλα!

  Εγώ βέβαια για την Ελλάδα θα τα έπαιρνα τα όπλα και θα έδινα και την τελευταία μου ρανίδας υπέρ πατρίδος.

  Αχ! Το ΠΑΜΕ έλεγα... Τα φωνάζαμε τόσα χρόνια στην ΟΑΚΚΕ. Ιμπεριαλιστές σοβιετόφιλοι ξυπνήστε! Ξυπνήστε σταλινιστές!

  Πόσες φορές με είχανε συλλάβει με σημαία ελληνική! Πού είχε και το σφυροδρέπανο... Κι όμως εγώ άντεξα με την αξία μου και τη μαγκιά μου. Συνεργάστηκα με αυτόν που εσείς λέτε μπάτσο και δεν κάθεστε φρόνιμα όταν σας πατάει κάτω επειδή τον βρίσατε! Και καλά σας κάνει. Άκου μπάτσος. Αυτή είναι η αισθητική σας οπωρολαχανικά;

  Σας τα είπα για τους νόμους της φύσης αλλά εσείς υπακούτε μόνο τους ινστρούχτορες. Άνθρωπο με στολή πρέπει να τον υπακούς. Είναι ανώτερος.

  Τέλος πάντων. Τα χρόνια έχουνε περάσει. Ψηφίζω ΧΑ. Είμαι καλά τώρα πια. Έχω βγει από τη θολούρα των αναρχοκομμουνιστών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. OK ! Καλά τα πήγες ανώνυμε. Γράψε ακόμα καμμιά δεκαριά παρόμοια κείμενα κι ίσως καταφέρεις στο τέλος να με μιμηθείς. Βέβαια θα ήταν εποικοδομητικότερο να αντιτάξεις μια δική σου θέση, αλλά δεν πειράζει που δεν την έχεις διαμορφώσει ακόμα. Έστω και με την αντιγραφή και προσπάθεια μίμησης του δικού μου τρόπου, καταφέρεις τελικά να αποκτήσεις κι εσύ μια προσωπική άποψη, πέραν αυτών που σου υπαγορεύονται. Οι αγώνες γενικά θέλουν προσπάθεια κι είμαι βέβαιος πως αν προσπαθήσεις κι άλλο, θα φτάσεις στο ποθούμενο για εσέ αποτέλεσμα.

   Διαγραφή
 17. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Versus

  Καλά οι άλλοι βρε Versus… Πάσχουν από karnikοψύχωση με έντονες διαταραχές και φοβικά αντιφασιστικά σύνδρομα, που δεν τους επιτρέπουν να αντιληφθούν κάποιες λεπτές πινελιές δουλέματος που τους ρίχνουν οι επαγγελματίες ιδεολόγοι καθοδηγητάδες τους. , με αποτέλεσμα να βρίσκονται σ΄ ένα συνεχές αντιφασιστικό παραλήρημα, που δεν τους επιτρέπει να διατυπώσουν ένα σοβαρό συμπέρασμα και μια πρόταση, οδηγώντας τους σ΄ έναν μάταιο αγώνα προσωπικής κατανάλωσης στο τσάκισμα του φασισμού, αφού βέβαια έχουν λύσει πια τα υπόλοιπα προβλήματα που τους δημιουργήθηκαν από τη μνημονιακή διακυβέρνηση…

  Είναι τόσο δύσκολο και σ΄ εσένα να αντιληφθείς την ειρωνεία μου στο θέμα της πρακτικής των αντιπολιτευόμενων κομμάτων της αριστεράς, που κατεβάζουν τον κόσμο στους δρόμους και δημιουργούν διάφορα επεισόδια, μήπως και καταφέρουν να έχουν έναν τουλάχιστο νεκρό, ώστε να συνεγείρουν το θυμικό των μαζών, περιμένοντας μια δεύτερη νύχτα του Αλέξη, ώστε να δικαιολογούν και τις επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και να έλθουν στην εξουσία, αναλαμβάνοντας τα ηνία του ίδιου σάπιου συστήματος που καταγγέλλουν, πράγμα που θα αυξήσει και την αντίστοιχη κρατική επιχορήγηση… μήπως και καταφέρουν και ξεχρεώσουν τα δάνεια που πήραν από τις τράπεζες που τα ελέγχουν ;

  Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ειρωνεύομαι τον τρόπο που διαχειρίζονται τις μάζες , ώστε να εκτονώνουν το θυμικό τους, με γελοία σκηνικά στησίματος τσαντιρομαχαλάδων στην πλατεία Συντάγματος, τους οποίους κι αυτοί θα διέλυαν, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αν βρίσκονταν στην εξουσία διαχειριζόμενοι τα κοινά ;

  Αν θέλεις να συγκρουστείς με το σύστημα και να το ανατρέψεις, πηγαίνεις οργανωμένος γι αυτό τον σκοπό, αντιμετωπίζοντας τα ΜΑΤ οργανωμένος αν όχι ακριβώς με τα ίδια μέσα που έχουν τα ΜΑΤ, αλλά ανάλογα που θα σου επιτρέψουν να μπορέσεις να διασπάσεις τις γραμμές τους και να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, δίνοντας καίριο χτύπημα στις δυνάμεις καταστολής, καταλαμβάνοντας την εξουσία κι απαλλάσσοντας τον δύστυχο λαό από τις αλυσίδες που του φόρεσαν. Δεν βάζεις μπροστά απροστάτευτα παιδάκια με σκοπό να τους ανοίξουν τα ΜΑΤ τα κεφάλια, για να έχεις θέμα μετά να φωνάζεις… έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου την καρέκλα που σε περιμένει στα γραφεία του κόμματος…

  Τι νόημα έχουν όλες αυτές οι διαδηλώσεις που καταλήγουν σε γελοίες μικροσυγκρούσεις και ανοιγμένα κεφαλάκια κάποιων αφελών και μετά όλοι πάνε στα σπίτια τους ικανοποιημένοι από την επιτέλεση του δημοκρατικού και κομματικού καθήκοντός τους, καταγγέλλοντας τα ΜΑΤ και την γενικότερη βιαιότητα του κυβερνητικού καθεστώτος ; Ποιο είναι τελικά το πρακτικό αποτέλεσμα ; Άλλαξε κάτι ; Μήπως σήμερα μετά την θριαμβευτική πορεία και διαδήλωση του λαού, σταμάτησαν τα αντιλαϊκά μέτρα ή μήπως απλά καταναλώθηκε ο κόσμος κι εκτόνωσε την φυσιολογική και δίκαιη οργή του για τα μέτρα ; Ή μήπως τσακίστηκε ο φασισμός και δεν το πήρα ακόμα χαμπάρι ;

  Μήπως γνωρίζεις Versus να μου πεις σε ποιο μέρος του κόσμου έγινε κάποια επανάσταση και κάποια λαϊκή ανατροπή, από κόμματα που πήραν μέρος σε καπιταλιστικά πάρτυ και δάνεια από το τραπεζικό σύστημα, που έχουν σχεδόν μηδενική παρουσία στην καθημερινότητα των δοκιμαζόμενων από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα ; Που είναι τα κόμματα της αριστεράς στις δοκιμαζόμενες γειτονιές της Αθήνας ; Οι αντιφασιστικές πορείες οργανωμένων τραμπούκων και αριστερίστικων ταγμάτων θανάτου, θα μου δώσουν το ψωμί που μου στερούν οι σκληροί κι αδίστακτοι καπιταλιστές …; Ο καταγγελτικός λόγος κατά της Χρυσής Αυγής κι η διέγερση των αντιφασιστικών αντανακλαστικών, θα μου δώσουν ψωμί να φάω και θα με απαλλάξουν από την εγκληματικότητα που υποφέρω ;

  (συνεχίζω την απάντηση στον Versus, στο επόμενο σχόλιο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Τελικά σου είναι δύσκολο να αντιληφθείς την ειρωνεία μου, στις κομματικές τακτικές που διαχειρίζονται τις εγκλωβισμένες μάζες μέσα στα αδιέξοδα που τους δημιούργησαν ΚΑΙ τα κόμματα που δεν κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια και περιορίζονταν σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής για τον ομοφυλόφιλο πελεκάνο της Νικαράγουα, με τα στελέχη να απολαμβάνουν τους κόπους των λαϊκών αγώνων τους, εξαργυρωμένων με δανεικά χρήματα από το φαύλο τραπεζικό σύστημα, που ως γνωστό (όπως μας έλεγαν και μας λένε) οδηγεί στην υποτέλεια και την υποδούλωση …; Ή μήπως τα αριστερά κόμματα εγκατέλειψαν τη μαρξιστική ιδεολογία και δεν το πήρα ακόμα χαμπάρι …;

  Μου κάνει εντύπωση Versus που δεν αντιλήφθηκες την ειρωνεία που διαπνέει όλο μου το κείμενο. Υποθέτω πως όταν με διάβαζες, δεν ήσουν σε πλήρη πνευματική φόρμα… Ευχαριστώ πάντως για την πάσα, έστω κι από λάθος, που μου επέτρεψε να αποκρυπτογραφήσω το προηγούμενο κείμενό μου. Ήταν μια θαυμάσια ασίστ…

  ΥΓ) Και κάτι ακόμα Versus… 70.000 (max) άτομα που διαμαρτύρονται στην κεντρική πλατεία της χώρας, δεν είναι δα και κανένα αξιόλογο μέγεθος, που να επιτρέπει να μιλάμε για λαϊκό κίνημα… Μια τραγική μειοψηφία είναι μπροστά στα 10.000.000 των πολιτών της χώρας. Ένα αμελητέο και άνευ ιδιαίτερης σημασίας ποσοστό της τάξης του 0,07% !!! Κι άϊντε αν θέλεις να κάνουμε την αναγωγή στα 4.000.000 πολιτών του λεκανοπεδίου. Τότε μιλάμε για ποσοστό της τάξης του 1,75% …! Για ποιόν λαό μιλάμε τελικά…; Τους οργανωμένους δανειολήπτες των κομμάτων και τις συνδικάλες που έχασαν τις μάσες…;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λήσταρχος Νταβέλης13 Οκτωβρίου 2012 στις 4:47 μ.μ.

   Καλα να παθεις Versus. Ρωτανε τον Karnik? Κατσε και διαβασε τωρα ολα αυτα που γραφει. Να σου απαντουσε κιολας, τι καλα που θατανε

   Διαγραφή
 19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Λήσταρχο Νταβέλη

  Το καταπληκτικότερο όλων Λήσταρχε Νταβέλη είναι ότι σε όλα αυτά που γράφω επί μήνες, κανένας δεν βρέθηκε να απαντήσει επί της ουσίας αντικρούοντάς με, παρ΄ όλο που προκαλώ βάναυσα πολλές φορές… Μόνο κάτι ακατανόητες και ακατάληπτες ατακούλες βγαίνουν σποραδικά, υπαγορευμένες από την βράση του θυμικού κάποιων ανόητων ανεγκέφαλων, κάτι δήθεν ερωτήσεις και κάποιες χλωμές προσπαθειούλες με υπονοούμενα που δεν καταλήγουν πουθενά.. Όλα αυτά σ΄ ένα τρίτο μάτι που δεν συμμετέχει σ΄ αυτούς τους διαλόγους καταδεικνύουν την πνευματική γύμνια, όσων προσπαθούν απεγνωσμένα και με λύσσα να μειώσουν την αξία αυτών που γράφω και δείχνουν πόσο πραγματικά τσούζει ο λόγος μου. Αυτό είναι εύκολο να το καταλάβεις κι από τον αριθμό των σχολίων, που ανεβαίνει κατακόρυφα όταν εμφανίζομαι στους σχολιασμούς. Με περιμένουν πως και πως, σαν τα πρεζάκια που περιμένουν ανυπόμονα να πάρουν την δόση τους…

  Ελπίζω πως ο Harddog όταν γίνει μεγάλο και καταξιωμένο μπλογκ, στο οποίο θ΄ αρχίσουν να τρέχουν τα τρελλά έσοδα από τις διαφημίσεις, να αναγνωρίσει τη μεγαλειώδη συνεισφορά μου στην γιγάντωσή του, ως ένα από τα πλεόν δυναμικά μπλοκ του ιστοχώρου…

  ΥΓ) Ιδού κι ένα παράδειγμα, που επιβεβαιώνει τα παραπάνω, από χρήστη αδυνατούντα να αρθρώσει αντίλογο, που γράφει εν μέσω κρανιακής τρικυμίας, που του προκάλεσαν αυτά που γράφω… Αναφέρομαι στο σχόλιο του «ευγενέστατου», αντιφασίστα… Πακιστανού (13/10 – 4:49 μ.μ.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Παρακαλούνται όσοι δεν έχουν ακόμα ικανοποιήσει την σφοδρή τους επιθυμία να λάβουν την απαραίτητη για την επιβίωσή τους, αντιφασιστική δόση... να διαβάσουν κι εδώ...

  http://karnik1.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3470.html

  ... μήπως και συμπληρώσουν ότι τους λείπει από την πιθανόν ελλιπή δόση που τους χορήγησα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ρε Καρνικ... κατηγορεις τους επικριτες σου εδω μεσα για αντιφασιστικες αποψεις κι εσυ τους απαντας με πιο αντιαριστερο υφος ακομη και απ του Μητσοτακη. Ελεος... ακομη και στα σοβαρα να προσπαθησει να σε παρει καποιος, χανεται μεσα στο μισος και στην εμπαθεια κατα της αριστερας που βγαζει το παραληρημα σου. Να το κοιταξεις αυτο. Δεν ξερω αν συμπεριφερεσαι ετσι επειδη σε τσιτωνουν η επειδη εισαι ανικανος να απαντησεις με λογικα επιχειρηματα, αλλα χανεις το δικιο σου... αν το χεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για την καλόπιστη (θέλω να πιστεύω) κριτική σου Μπλακτζόνις. Θα σου απαντήσω μία προς μία τις απορίες σου.

   1) Δεν βλέπω κάποιους σοβαρούς επικριτές. Εκτός κι αν επικριτές θεωρούνται αυτοί που έχουν ως συνήθεια ν΄ απαντούν με οχετό ύβρεων… Εξ άλλου δεν βλέπω και τόσους πολλούς επικριτές ανάμεσα σε τόσους και τόσους που με διαβάζουν… Αντίθετα βλέπω δύο τρεις συγκεκριμμένους χρήστες που χρησιμοποιούν περισσότερα του ενός ψευδώνυμα, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να δημιουργήσουν κλίμα, εξ αιτίας της αδυναμίας τους να εκφραστούν δημιουργικά και της ιδεολογικής τους θολούρας, που δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν αυτά που γράφω και το πνεύμα με το οποίο γράφω.

   2) Ποτέ δεν έκρυψα την αντιαριστερή μου πολιτική τοποθέτηση και δεν κατανοώ γιατί πρέπει να χαϊδεύω την αριστερά με φιλοαριστερό ύφος.


   3) Πιστεύω πως με αδικείς, θεωρώντας τον λόγο μου ως παραλήρημα. Έντονα ειρωνικό θα τον έλεγα εγώ κι εξόχως προκλητικό, με στόχο να βρεθεί έστω κι ένας που θα εκνευριστεί δημιουργικά και θα μπει στον κόπο να γράψει πέντε λέξεις. Δυστυχώς αυτοί που φέρονται ως επικριτές, αδυνατούν να ξεφύγουν από τα στενά πολιτικά όρια που τους έχουν περιορίσει ν΄ απλώνουν την σκέψη τους (παρωπίδες) κι ως μη έχοντες την παιδεία και την δυνατότητα να εκφραστούν με σοβαρό γραπτό λόγο καταφεύγουν σε υβρεολόγιο, προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς, που τελικά δικαιώνουν πλήρως τις απόψεις μου και τον επιτηδευμένο προκλητικό μου λόγο. Είναι απλά τζερτζελέδες που θορυβούν ανόητα, εκτονώνοντας χυδαία ένα ανεξέλγκτο θυμικό. Δεν τους κάνω τίποτα περισσότερο από αυτό που τους κάνουν κι οι καθοδηγητάδες των κομμάτων που υποστηρίζουν. Παίζω με το θυμικό τους και τους ξεβρακώνω, καταδεικνύοντας την πνευματική και πολιτική τους φτώχια.

   Διαγραφή
  2. Λήσταρχος Νταβέλης13 Οκτωβρίου 2012 στις 6:20 μ.μ.

   Φασισμος και λογικα επιχειρηματα δεν συμβαδισανε ποτε

   Διαγραφή
  3. Λήσταρχε Νταβέλη, ειλικρινά σ΄ ευχαριστώ από καρδιάς, που φροντίζεις πάντοτε να επιβεβαιώνεις όσα παραπάνω εκθέτω... κι όσα άλλα έχω εκθέσει κατά καιρούς.

   Διαγραφή
 23. κητα..νταξ ..αν επιμορφωνεται ο αλος απο τετειου ειδους μπλοκ-σαητ...ειναι λογικα καποια πραματα..οπος ειναι η αναφορα στης γυναικες!!
  μερικοι αφελοις μπορει να νομιζουν οτι ο φασισμος ..εχει +χρωμα ..κατι σαν αμαξι να πουμε.....
  http://fileleftheros1966.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βλέπω πως διαβάζεις το ιστολόγιό μου, τακτικότατε αναγνώστη μου... Κάνε υπομονή και θα σε ανακηρύξω σαν τον Νο 1 Αναγνώστη... ανάμεσα στους κορυφαίους πέντε, στους οποίους θ΄ απονείμω αναμηνηστικά, από την συμφωνία της Γιάλτας... που ήδη φαίνεται πως οδεύει προς πλήρη αναθεώρηση... εκ των όσων βλέπουμε να εξελίσσονται στη Μέση Ανατολή και τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου. Αν μη τι άλλο... εσύ φαίνεσαι να είσαι ο πιο υποψιασμένος από το τι παίζεται, πίσω από την σκηνή του θεάτρου, των αποπροσανατολιστικών παραστάσεων του εγχώριου πολιτικού προσωπικού, παρ΄ όλη την ανορθογραφία σου... Εσύ τουλάχιστον, είσαι ο μοναδικός από τους συμφορουμίτες, που δεν μπορεί να του κολλήσει επ΄ ουδενί τρόπω, η ρετσινιά του θολοδιανοούμενου. Όλοι εμείς οι άλλοι, είμαστε ανυπεράσπιστοι και μ΄ ελλιπή αντισώματα, στην ασθένεια αυτή, που έχει μεταδοθεί σχεδόν στο σύνολο των κατόχων πανεπιστημιακών και άλλων, copy paste συνήθως... μεταπτυχιακών τίτλων των "διανοουμένων" της χώρας. Σε ζηλεύω γι αυτό, αν και γνωρίζω πως η απιδευσία είναι ευθέως αντίθετη έννοια, από αυτήν της ευρείας αντιληπτικότητας...

   Διαγραφή
  2. αρα εχεις +το τηλ μου!!
   ωρεα :)
   θα περιμενω να στα πω ορθογραφημενα απ'το τηλ τοτε....
   η "επιδευσια" παντος με την λιγη (μπορει κατἐσε) μορφωση που'χω δεν ειπάρχει σαν λεξη.
   ++ σταματα να μου το πεζεις καλος...εγω σε θελω ..οπος ολοι μας ! :Ρ

   Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την διόρθωση... αδιόρθωτε ! Απαιδευσία ήθελα να γράψω, αλλά δεν έκανε κλικ στο α...

   Δεν παίζω ούτε τον καλό ούτε τον κακό. Δεν παίζω γενικώς με την προσωπικότητά μου. Είμαι ο εαυτός μου, με την καλή και την κακή του πλευρά.

   Διαγραφή
  4. Δεν έχω το τηλέφωνό σου pane ole, αλλά να ξέρεις ότι όταν θα πρόκειται να έλθω στην περιοχή σου, θα σου στείλω το μάιλ μου να επικοινωνήσουμε κι ευχαρίστως να στήσουμε και μια ιστορική Τσιπουριάδα...

   Θα προτιμούσα όμως η Τσιπουριάδα αυτή να οργανωνόταν, στην επέτειο της Εξόδου της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου, αφού παρακολουθήσουμε μαζί την αναπαράσταση της Εξόδου και μπούμε στο πεδίο των Ελλήνων, που πλούσιοι και φτωχοί, γέροι και νέοι, άντρες και γυναίκες, αριστεροί και δεξιοί... πορεύονται μαζί ως ενιαίο Έθνος με όλες τις τάξεις που το συναποτελούν... με περηφάνεια, πείσμα κι αποφασιστικότητα, με πίστη στην ελευθερία είτε αυτή θα ήταν εγκόσμια, που είχε τις λιγότερες πιθανότητες... είτε στον άλλο κόσμο, που είχε τις συντριπικά περισσότερες...

   Όταν μάθουμε να λειτουργούμε έτσι, τότε και μόνον τότε έχουμε ελπίδες διάσωσης, είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε εθνικό.

   Τότε επίσης οι Τσιπουριάδες καθαγιάζονται ακόμα και σε κλινικές αποτοξίνωσης από το αλκοόλ...

   Διαγραφή
 24. Karnik, σου έκανα μια ερώτηση και δεν μου απαντάς. Δε σε ρώτησα για το τι είναι τα αριστερά κόμματα, το τι επιδιώκουν, το τι ιδιοτέλειες μπορεί να έχουν. Να θέσω την ερώτηση μου κάπως διαφορετικά: Εσύ, που απ' όσα έλεγες ήσουν παρών στις διαδηλώσεις στα Σύνταγμα, τι ένοιωθες όταν ερχόταν ο ΜΑΤατζής να σε πλακώσει στις γκλοπιές ή στις φυσουνιές; Φόβο, οργή, κατανόηση, ικανοποίηση, υπερηφάνεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λήσταρχος Νταβέλης13 Οκτωβρίου 2012 στις 7:13 μ.μ.

   Versus δεν βαζεις μυαλο... Θα απαντησει με ένα εκατομμυριο λεξεις παλι χωρις να δωσει απαντηση

   Διαγραφή
  2. Συντριβή έναντι των φυσικών νόμων....

   Διαγραφή
  3. Τα άνωθεν "πρεζάκια"... Λήσταρχος Νταβέλης κι ο νεοεμφανιζόμενος Μέτοικος (καλωσόρισες) ελπίζω αυτήν την φορά να ικανοποιήθηκαν από την ισχυρή δόση φαρμάκου, στην karnikoψύχωση που τους διαταράσσει τον ύπνο και τους προκαλεί εκτός πολλών άλλων... και ιδεολογικές αρυθμίες...

   Διαγραφή
 25. ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Versus

  Να με συμπαθάς Versus, ίσως δεν κατάλαβα την διατύπωσή σου.

  Ήμουν παρών σε προηγούμενες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, την εποχή των διαμαρτυριών στις πρώτες υπογραφές του μνημονίου. Τότε οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Μια κυβέρνηση ενός κόμματος που είχε προδώσει κι εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό, υπέγραφε μνημόνια έχοντας απέναντί της, την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως αποτυπωνόταν στις δημοσκοπήσεις της εποχής.

  Έκτοτε κι αφού ο λαός είχε πλέον συνειδητοποιήσει τι σήμαινε το μνημόνιο, οι υπογραφές και όλα τα συναφή και συνεπαγόμενα… διεξήχθησαν ελεύθερες δημοκρατικότατες εκλογές, οι οποίες δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν, αν δεν λαθεύω. Σύμφωνα με αυτές τις εκλογές λοιπόν, οι λαϊκές και άλλες δυνάμεις… ως πλειοψηφία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, αποφάσισαν πως η χώρα έπρεπε να μείνει στο ευρώ και να υπογραφούν τα μνημόνια με όλα τα απορρέοντα εξ αυτών. Σχημάτισαν λοιπόν κυβέρνηση, η οποία πράττει, αυτό που την εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός να πράξει.

  Στην περίπτωση που η μειοψηφία διαμαρτύρεται για τα μέτρα που αποφάσισε η πλειοψηφία, καλώς διαμαρτύρεται κι είναι δικαίωμά της να το κάνει, στα δημοκρατικά πλαίσια του πολιτεύματος, ΑΠΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ μετά την περάτωση της καθ΄ όλα νόμιμης διαμαρτυρίας. Η κατάληψη μετά το πέρας της διαδήλωσης, της πλατείας Συντάγματος με τσαντηρομαχαλάδες και σκηνικά που μόνο νόημα έχουν, την δημιουργία μιας επίπλαστης εικόνας, μιας δήθεν εξέγερσης του ελληνικού λαού , που σημειωτέον δεν βρισκόταν στην πορεία, άσχετα αν 50-60-70.000 μόνιμα στελέχη των κομματικών στρατών, αυτοπροσδιορίζονται ως λαός… παραπέμπει σε ευθεία αμφισβήτηση της εκλογικής απόφασης του λαού κι ως εκ τούτου είναι πολιτικά καταδικαστέα, ως καταπάτηση των αρχών της δημοκρατίας.

  Σ΄ αυτήν την περίπτωση είναι που χρειάζονται κάποιοι, που θα εφαρμόσουν τη νομιμότητα της δημοκρατικής έκφρασης όλων και την εφαρμογή των αποφάσεων της δημοκρατικής πλειοψηφίας.. Με αυτήν την έννοια λοιπόν τα ΜΑΤ είναι οι υπερασπιστές της δημοκρατίας, από δυναμικές μειοψηφίες που την αμφισβητούν στην πράξη.

  Αν οι δυναμικές μειοψηφίες επιθυμούν την ανατροπή και την επανάσταση πραγματικά, τότε οφείλουν να το κάνουν σωστά, όπως επιβάλουν οι ιστορικές παραδόσεις όλων των επί γης κινημάτων, καταφεύγοντας σε τουλάχιστον ισόποση και ισοδύναμη βία, τόσο σε δυνατότητα επίθεσης, όσο και σε δυνατότητα άμυνας, έναντι των δυνάμεων καταστολής του συστήματος που πολεμούν.

  Μεθοδεύσεις στελεχών κομμάτων, με συγκρούσεις που έχουν επιδίωξη τον εντυπωσιασμό με βία κι αίμα αδικοροπαλιασμένων παλληκαριών για την δημιουργία εντυπώσεων, που θα εξαργυρωθούν σε επόμενες εκλογές, θυμίζουν πρακτικές ισλαμοφασιστών αγιατολάδων που έστελναν μικρά παιδιά, να περνάνε πάνω από ναρκοπέδια για να τα καθαρίζουν… κι είναι το ίδιο εγκληματικές., στην ηθική που αναδεικνύουν.

  Πέραν αυτών δεν έχουν κανένα άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην, ούτως ή άλλως ελεεινή καθημερινότητά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Αντιθέτως, αυτές οι πρακτικές των δυναμικών μειοψηφιών, που δίνουν θεατρικές παραστάσεις επαναστατικών εξεγέρσεων στο κέντρο της Αθήνας, περιμένοντας από τύχη να πέσει κι ένας νεκρός, για να διατρανώσουν την αναγκαιότητα της παρουσίας τους ως πολιτικοί σχηματισμοί… είναι που μεγενθύνουν και πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα των πολιτών, γιατί τους αποπροσανατολίζουν από την προσπάθεια επιβίωσης που κάνουν και τους εγκλωβίζουν σε πρακτικές, προς όφελος τρίτων…

  Κλασσικό παράδειγμα η αντιφασιστική υστερία με την Χρυσή Αυγή… Πάνω που ο κόσμος στις πλατείες είχε αρχίσει να συζητάει για αλλαγή συντάγματος και πολιτεύματος, ώστε ν΄ απαλλαγεί από το σημερινό φαύλο πολιτικό σύστημα, που ΟΛΑ τα κόμματα υποκριτικά ονομάζουν Δημοκρατία, τότε το σύστημα έβαλε μπροστά την συστημική αριστερά, που έχει και την τεχνογνωσία… και γύρισε όλον τον κόσμο στο αντιφασιστικό τσάμικο… καλλιεργώντας του φοβικά σύνδρομα κι οδηγώντας τον σε πολιτική υστερία, που μειώνει την αντιληπτικότητά του και τον καθυστερεί στην μεθόδευση ανατροπής των δεδομένων που του σφίγγουν τον λαιμό.

  Όσον αφορά τώρα το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου σχετικά με την προσωπική μου επαφή με ΜΑΤ και άλλα σχετικά με την έκφραση της οργής μου, θα σου αποσαφήνιζα τα εξής : Την οργή μου την εκφράζω εκεί που με παίρνει και δεν κάνω τσαμπουκάδες εκεί που είναι βέβαιο ότι θα ηττηθώ κατά κράτος. Αυτός που παίζει τον παλληκαρά είναι βλάκας και άχρηστος στους συντρόφους του και συναγωνιστές του. Δεν είναι καλός πολεμιστής. Ο καλός πολεμιστής σταθμίζει τις συνθήκες του πεδίου της μάχης (μεταφορικά μιλάω) κι επιλέγει πότε θα επιτεθεί και πότε θα υποχωρήσει. Συνεπώς κάποια άπειρα παιδάκια σαν κι αυτό που είδαμε στο βίντεο που το ροπαλιάζει ο ματατζής, προκαλούν λύπηση, περισσότερο για την βλακεία του διαδηλωτή και λιγότερο για την βιαιότητα του ματατζή. Όση κι αν είναι η οργή, που δίκαια μπορεί να βράζει μέσα σου, αν θέλεις να έχεις πιθανότητες ν΄ ανατρέψεις το εις βάρος σου καθεστώς, οφείλεις να την εκφράσεις εκεί που πρέπει και την κατάλληλη ώρα, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του θυμικού από την λογική.

  Σε πολύ προσωπικό επίπεδο, επειδή έχω φάει πολλά χημικά στην ζωή μου κι έχω πλέον μια ηλικία, που δεν μου επιτρέπει να μάχομαι σε πρώτες γραμμές, δίνω τις μάχες μου στα πεδία συγκρούσεων, που μπορώ να αποδώσω καλύτερα εκμεταλλευόμενος τα προσόντα μου και τις δικές μου δυνατότητες. Τις μάχες τις δίνουμε πάντοτε στο μέτρο και στο βαθμό που μας επιτρέπονται από ένα σύνολο πολλών παραγόντων, συχνάκις ετερόκλητων…

  Έτσι αυτήν την φορά, πήγα μέχρι την Ομόνοια, στο μαντρί της ορθοδοξίας του ΠΑΜΕ, για να διασκεδάσω με κάποια πρόβατα που γνωρίζω. Μετά, αφού περιηγήθηκα λίγο για να δω το κλίμα κι αφού κατάλαβα εκ της πολύχρονης πείρας την εξέλιξη των πραγμάτων… θεώρησα φρόνιμο και κατά το μέτρο μου, να επιστρέψω οίκαδε και ν΄ ασχοληθώ με άλλα, σαφώς πιο ενδιαφέροντα, από την ερμηνεία ενός παθητικού ρόλου, ενός ενεργούμενου στις επιταγές κομματικών στρατηγών και συντεχνιακών συνταγματαρχών.

  ΥΓ) Ευχαριστώ και για την δεύτερη ασίστ…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Versus θα μου επιτρέψεις φαντάζομαι να σου κάνω μία παραίνεση υπό μοργήν ερώτησης...

  Μήπως δεν είναι και τόσο δόκιμο να παραμένεις μόνο σε ερωτήσεις προς το πρόσωπό μου, όπως ο mpenoVgeno, χωρίς βέβαια το ίδιο ύφος και ήθος... και να μην προχωράς και σε διατύπωση δικών σου τοποθετήσεων επί των πολιτικών πραγμάτων, με το υπέροχο γλωσσικό ύφος σου, μπας και διαβάσω κι εγώ ο φουκαράς και κανένα ενδιαφέρον σχόλιο που να το απολαύσω ...;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Aντιπαρερχόμενος ανοησίες περί "φυσικών νόμων" (που καθιστούν τον σιδερόφρακτο "Πραίτορα",ανώτερο βιολογικό ον απ'τον άοπλο διαδηλωτή),τις γελοιότητες περί υπεράσπισης της "Δημοκρατίας",( η οποία εξοντώνει οικονομικά αλλά και ηθικά -μέσω της προπαγάνδας-την πλειοψηφία των Πολιτών της),τις κατάπτυστες θεωρίες του τύπου"δεν φταίει ο βιαστής αλλά το ξέκωλο"( η περίπτωση Ματατζή-διαδηλωτή),του αγαπητού κατά τα άλλα Karnik,στέκομαι με προσοχή στην κριτική του απέναντι στην Αριστερά και τις πρακτικές της...Αφού δηλώσω εκ των προτέρων ότι θεωρώ πως αυτή η κριτική έχει κάποια λογική βάση,καθ'ότι κι εγώ πιστεύω ότι η ακατάσχετη δρομολαγνεία και συγκετρωσιολατρεία της Αριστεράς είναι-επί της ουσίας- ατελέσφορες μέθοδες (πςςς...),έχω να του απευθύνω το εξής ερώτημα:Αν η Αριστερά άλαζε την τακτική της κι επέλεγε την επί ίσοις όροις-όπως είπε κι ο ίδιος-σύγκρουση(καταλαβαίνουμε όλοι πιστεύω το πως μεταφράζεται αυτό),θα την ακολουθούσε; Περιμένω ειλικρινή απάντηση,χωρίς υπεκφυγές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή