Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μετά τα τρόφιμα και ληγμένα φάρμακα

Μετά τη διάθεση φτηνών τροφίμων η ημερομηνία των οποίων έχει λήξει, η κυβέρνηση μελετά και τη νομοθέτηση του δικαιώματος για πώληση ληγμένων φαρμάκων. Ιατρικοί αναλυτές γνωματεύουν ότι η λήψη των σκευασμάτων «κάποιας ηλικίας» θα αποβεί πλέον αποτελεσματική από τη μη λήψη καθόλου φαρμάκων από ασθενείς κάποιας ηλικίας και θα φέρει ταχύτερα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οικονομικές μελέτες αποφαίνονται ότι το μέτρο θα αποδώσει εκατοντάδες εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία από συντάξεις, νοσήλια και φάρμακα σε τέτοιο βαθμό που, όπως αναφέρουν, «τα ληγμένα σκευάσματα πρέπει όχι να πωλούνται αλλά να δωρίζονται στους ασθενείς».

Άλλη μελέτη πιστοποιεί ότι δεν έχει καμιά αρνητική επίδραση (για τον επιθυμητό στόχο), αλλά το αντίθετο, η χρήση ληγμένων φαρμάκων συγκεκριμένης ασθένειας σε ασθενείς που πάσχουν από άλλην.

Σε ανύποπτο χρόνο, άλλωστε, ο αναγνώστης του Harddog «Ν. Σαρ» είχε προτείνει να ανταλλάσσουν οι κύριοι με τις συζύγους τους χαπάκια για τον προστάτη έναντι σκευασμάτων για την εμμηνόπαυση.