Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ τού 5,5% και (ποιο πρέπει να είναι) το πολιτικό μέλλον τού Βενιζέλου

Ο «στικάκιας» Βενιζέλος τα έχει καταφέρει μια χαρά: στο 5,5% γκρέμισε το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση της VPRC. Το πήγε όσο και η ΔΗΜΑΡ. Δεν είναι περίεργο. Περίεργο είναι ότι υπάρχουν ακόμα πεντέμισι στους εκατό Έλληνες που θέλουν να ψηφίσουν αυτό το μόρφωμα της καταστροφής. Ένα κόμμα που:

** έχει από καιρό μόνο πόρτα εξόδου για στελέχη και οπαδούς,
** ανέδειξε τον πρωθυπουργό σκαπανέα της ισοπέδωσης,
** μας οδήγησε στο ΔΝΤ με ταχυδακτυλουργίες και ερωτήματα για το πραγματικό έλλειμμα τη συγκεκριμένη εποχή,
** είχε υπουργό ο οποίος ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει,
** κάποιο άλλο στέλεχός του έφτιαξε έναν υπερ-λάκκο, τον ΕΟΠΠΥ για να θάψει όλα τα ταμεία, υγιή και άρρωστα.

Ένα κόμμα που ξεγέλασε το 44% των Ελλήνων με γλοιώδη ψέματα για λεφτά που υπάρχουν, για αναγέννηση, για μεγάλους ορίζοντας. Πεντέμισι στους εκατό Έλληνες ψηφίζουν το κόμμα τού οποίου ηγείται ένας άνθρωπος που κρατούσε για τουλάχιστον έναν χρόνο τη λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία και δεν έκανε τίποτα (ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!) για να τους ελέγξει. Και ο οποίος με τις πράξεις του δηλώνει απροσχημάτιστα σε όλους τους Έλληνες ότι τους θεωρεί ηλίθιους λέγοντας ότι είχε τη λίστα Λαγκάρντ αλλά δεν την άνοιξε για να δει έστω και ένα όνομα επειδή αυτό είναι παράνομο!

Τόσο βλάκες μάς θεωρεί ο αρχηγός με τη συνεχώς διαψευδόμενη φήμη τού πανέξυπνου ανθρώπου. Αυτό το κόμμα της εκλογικής και ηθικής κατρακύλας, το κόμμα τού Τσοχατζόπουλου, του Τσουκάτου, του Μαντέλη,  θέλει να ξαναφτιάξει τα θεμέλιά του, να επαναθεμελιωθεί όπως προανάγγειλε ο Βενιζέλος. Δύσκολο να βρει χώμα στέρεο για να το σκάψει έτσι που έχει αποσαθρώσει τα πάντα. Μόνο διαβρωμένο χώμα θα συναντήσει όπου πατήσει.

Και ο Βενιζέλος θα καταλήξει «Ζίγδης» της δικιάς του ΕΔΗΚ. Αν, φυσικά, δεν επιστρέψει γρήγορα εκεί που κομπάζει ότι μπορεί να πάει, όταν διακηρύσσει ότι, δήθεν, δεν έχει ανάγκη την πολιτική: στο πανεπιστήμιό του. Για να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα κοινό – το φοιτητικό – που βλέπει το μέλλον του γεμάτο από παγίδες, εξοντωτικά μέτρα, χρέη και μισθούς εξαθλίωσης. Εκεί θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις για τις δικές του - πολλές! - ευθύνες. Απέναντι σε ένα ακροατήριο που δεν θα είναι κομματικό (ούτε ευεργετηθέν από το κόμμα του) για να τον χειροκροτεί, αλλά απελπισμένο και οργισμένο για το καμώματά του(ς).

5 σχόλια:

 1. Μου κάνει εντύπωση που στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν εξαφανιστεί ακόμα και από τα πρωινάδικα!
  Να είναι γραμμή ''πανέξυπνου'' ηγέτη τους;
  Πιθανόν αλλά απορώ ποιος ο λόγος που δεν κλείνουν το μαγαζάκι τους.Θέλουν να τελειώσουν αυτό που ξεκίνησαν ή περιμένουν κάτι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπορει να θελουν να φηνουν κουκουε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Διαφωνώ μόνον με την ταμπέλα "Ζίγδης" που του έχουν κρεμάσει. Είναι προσβολή νεκρού. Για τον μακαρίτη τον Ζίγδη, αν μη τι άλλο, δεν υπήρχε -εξ όσων γνωρίζω- καμία "σκιά" γύρω από το όνομά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο. Οποιαδήποτε σύγκριση Βενιζέλου-Ζίγδη θα αποτελούσε αδικία για τον δεύτερο. Υπήρξε ένας πολιτικός που δεν προκάλεσε, ήταν αξιοπρεπής, ενδεχομένως ρομαντικός. Την αναγωγή (Βενιζέλος-Ζίγδης) την έκανα επειδή στα χέρια τού Ρόδιου έσβησε και τυπικά η ΕΔΗΚ, ο χώρος του κέντρου δηλαδή όπως εκφραζόταν από την άλλοτε κραταιά Ένωση Κέντρου. Η συρρίκνωση του οποίου είχε αρχίσει ουσιαστικά από το 1974 (επί προεδρίας Γεωργίου Μαύρου) και είχε αιτία τη γέννηση του ΠΑΣΟΚ που έφερνε κάτι νέο - ό,τι και να ήταν αυτό. Ούτε ο Ζίγδης ούτε η "δική" του ΕΔΗΚ, την οποία προσπάθησε να διασώσει ακόμα και όταν ο Γ. Μαύρος είχε προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ, προκάλεσαν δεινά στην Ελλάδα - και μάλιστα στον βαθμό, τον καταστροφικό, που τα προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ του Γ.Π., του Βενιζέλου, του Παπακωνσταντίνου, του Λοβέρδου - όλου αυτού του πράσινου σμήνους που από ένα σημείο και μετά σκοτείνιασε τον ουρανό της Ελλάδας.

   Διαγραφή