Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Το (ιστορικό) δράμα του ΠΑΣΟΚ...

Η ΠΕΜΠΤΟΦΑ- ΛΑΓΓΙΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ… ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ

Το ΠΑΣΟΚ είναι δυστυχισμένο. Όχι μόνο γιατί το εγκαταλείπει ο… στυλοβάτης τής Υγείας μας Λοβέρδος, όχι επειδή το αντιμάχεται ο ανεπίδεκτος μελέτης μνημονίων Χρυσοχοΐδης και όχι επειδή η εκλογική του δύναμη έγινε πεφταστέρι και κινδυνεύει να οδηγηθεί σε ποσοστά επιπέδου ΚΟΔΗΣΟ ή ΕΔΗΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι δυστυχισμένο γιατί δεν μπορεί:

** Ούτε να κυβερνήσει για να ικανοποιήσει την αρχομανία του και να συνεχίσει το σερί του στην εξουσία.
** Ούτε να ασκήσει ανοικτά, ντόμπρα, σταράτα (και με τον σύμφυτο λαϊκισμό του αν χρειαστεί) αντιπολίτευση, να επιτεθεί με μανία στον Σαμαρά και να του ανταποδώσει τα ίσα. +/- Δείτε τη συνέχεια

Έτσι, επιδίδεται σε ένα είδος πολιτικής που θυμίζει ανορθόδοξο πόλεμο, μάχες χαρακωμάτων και πεμπτοφαλαγγίτη τακτική. Προκαλώντας φθορά από μέσα με «ευγενείς» επιθέσεις, χαλιναγωγημένες αντιδράσεις αλλά και υποδόριες ενέσεις χολής, προσβλέπει στα τρίμματα φθοράς της ΝΔ για να τα προσθέσει στα λεμφατικά ποσοστά του.

Μιλάει για το δίκιο του λαού, βγάζει σημεία επαναδιαπραγμάτευσης και όποτε μπορεί ρίχνει το δηλητήριο. Όπως έκανε χθες δια στόματος Φώφης Γεννηματά που τάχθηκε κατά των… οριζόντιων μέτρων (ποιο; Το ΠΑΣΟΚ, το… κάθετο στην επιβολή οριζοντίων όταν ήταν εξουσία!) δηλώνοντας, σαφώς ειρωνικά, πως «η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει έστω δύο δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο». 

Προσπαθώντας το ΠΑΣΟΚ να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» ζει το δικό του ιστορικό δράμα. Που, βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν είναι μεγαλύτερο από το δράμα τής χώρας για το οποίο έχει (κι όχι μόνο αυτό) άμεση ευθύνη.

Υγ. Και μην ξεχνιόμαστε: η δέσμευση για τα 11,5 δισ. που σκίζονται τώρα οι κυβερνητικοί να βρουν (ξεσκίζοντας τον κοσμάκη!) έχει την υπογραφή τού Ευάγγελου Βενιζέλου και του μνημονιακότερου των μνημανιακών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ.

3 σχόλια:

  1. Νομίζω πως το ΠΑΣΟΚ πιο πολύ πάει τον τον χωροφύλαξ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία είναι, προφανώς, αρχείου. Έχει εννέα ακτίνες ο ήλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στείλαμε τον Αργύρη τον Μακρή (In Time φωτορεπορτάζ) να φωτογραφίσει τον εφτάκτινο ήλιο και περιμένουμε τη φωτογραφία. Με τον δορυφόρο από την Ιπποκράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή