Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Απ' τους Σημίτηδες ώς τους Γιωργάκηδες

Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ. ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 2005 Ή ΦΥΓΗ ΣΤΟ 2020

Άρθρα αναγνωστών, γράφει ο VERSUS

Έτυχε να έχω ζήσει τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ (φυσικά σαν αντίπαλος του και όχι σαν μέλος του). Υπήρχε πολύς αγνός κόσμος που πίστευε ότι θ' αλλάξει την Ελλάδα μέσα από το μοντέλο του λεγόμενου “τρίτου δρόμου”. Λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής εκείνης, το ΠΑΣΟΚ, όπως και όλα τα κόμματα, είχε σαν βασική προτεραιότητα την επίλυση των εθνικών θεμάτων και πάντοτε συνέδεε την “εθνική ανεξαρτησία” με την “κοινωνική απελευθέρωση”. Όλα αυτά ήταν οι παρακαταθήκες του ΠΑΚ (της παράνομης οργάνωσης του Παπανδρέου την εποχή της χούντας) που πέρασαν στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ και διατηρήθηκαν, προγραμματικά τουλάχιστον, μέχρι τις εκλογές του 1981. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΚ είχε στο πρόγραμμα του ακόμα και την ένοπλη εξέγερση και το αντάρτικο πόλεων (ίσως κάποιοι έχουν ακούσει το περίφημο “ΠΑΚ ΠΑΚ Φενταγίν, Τουπαμάρος Βιετκόγκ”). +/- Δείτε τη συνέχεια

Η βασική διαφωνία με το ΚΚΕ ήταν για το σοβιετικό μοντέλο που το θεωρούσε λανθασμένο (το ΠΑΣΟΚ υποστήριζε την αυτοδιαχείριση...), το δε ΚΚΕ εσ το θεωρούσε ρεφορμιστικό κόμμα επειδή αυτό υποστήριζε την ένταξη στην ΕΟΚ. Τώρα, το πώς αυτό το κόμμα εκφυλίστηκε και στράφηκε αρχικά στον λαϊκισμό της περιόδου 1981-1989 και στη συνέχεια μετατράπηκε στο εξάμβλωμα της περιόδου 1993-2004 και στο μειοδοτικό τερατούργημα της περιόδου 2009-2011, αυτό σηκώνει συζήτηση. Ένα μικρό κόμμα-οργάνωση του 1974 αύξησε την επιρροή του με πολύ γρήγορους ρυθμούς και συγκέντρωσε κυρίως τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της προδικτατορικής Ένωσης Κέντρου, ανθρώπους που είχαν δημοκρατικό φρόνημα, που επιθυμούσαν να μην έχουν τον ξένο παράγοντα πάνω από το κεφάλι τους αλλά που σε καμμία περίπτωση δεν ήθελαν μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία, τέτοιες που να αγγίζουν το σύστημα. Απλά, το λεγόμενο τότε κέντρο ήταν κόσμος που ήθελε να ζήσει καλύτερα, σε μια πιο δίκαιη κοινωνία, με περισσότερα προνόμια και παροχές αλλά μέσα στα πλαίσια του συστήματος.

Είμαι βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ εκφυλίστηκε όχι γιατί αναδείχτηκαν στην ηγεσία του οι Σημίτηδες οι Τσοχατζόπουλοι ή οι Γιωργάκηδες αλλά γιατί το οδήγησε στον εκφυλισμό η ίδια η φύση και τα κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά της εκλογικής του βάσης και του στελεχικού του δυναμικού. Οι Σημίτιδες κλπ εμφανίστηκαν ΑΦΟΥ είχε γίνει σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξει την κοινωνία αλλά θα περιοριζόταν στο να διαχειριστεί το σύστημα. Πιθανώς με καλύτερους όρους απ' ό,τι η δεξιά αλλά πάντως να το διαχειριστεί. Να δημιουργήσει τα δικά του τζάκια, τους δικούς του επιχειρηματίες, το δικό του πλέγμα συμφερόντων. Αυτά ήταν που οδήγησαν στους Σημίτιδες.

Καλό θα ήταν, νομίζω, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αντίστοιχη ή και πιο αλματώδη αύξηση της επιρροής του από αυτή που είχε το ΠΑΣΟΚ, να έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα. Μοιραία, η διαπάλη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί μέσα στο ίδιο το κόμμα, εκεί όπου οι συσχετισμοί μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με το πόσο γρήγορα αυτό θα μαζικοποιείται και τι κόσμος θα γίνεται μέλος του και με τι σκοπούς. Προσωπικά θεωρώ πως οτιδήποτε δεν γίνεται από τα κάτω είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Θεωρώ επίσης ότι ένα κόμμα, ακόμα κι αν είναι πιο “προχωρημένο” από την κοινωνία θα αναγκαστεί να κάνει πίσω προκειμένου να μην έρχεται σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τι είδους κοινωνία θα ήθελε ο ελληνικός λαός αλλά έχω την αίσθηση ότι τον εκφράζει περισσότερο μια επιστροφή στο 2005 παρά μια φυγή προς το 2020.

8 σχόλια:

 1. To ΠΑΣΟΚ για αλλού ξεκίνησε και αλλού πήγε. Στο δρόμο του έκανε πολλά καλά στην χωρα δεν πρέπει να το αγνοούμε αυτό. Τις τελευταίες 10-ετιες όμως ξέφυγε. Ήταν μια ζημιά. Δεν είναι τυχαία οτι "έσκασαν" πολλά σκάνδαλα στα χέρια του. Πολύ διαφθορά στις μέρες του. Και το πλήρωσε αλλα πιο πολύ το πληρώνει η χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να προσθέσω ακόμα ότι το άρθρο του Versus είναι πολύ καλό. Μια ανάλυση πλατιά και όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να προσθέσω ότι μια τεράστια διαφορά με το ΠΑΣΟΚ του 1981 σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είχε έντονο πατριωτικό πολιτικό λόγο, ασχέτως αν μετά εξαφάνισε την πατριωτική του πλατφόρμα, η οποία διαχεόταν οριζόντια σε όλα τα κόμματα της εποχής εκείνης, εκτός ΚΚΕ. Σταδιακά όλα τα κόμματα υποβάθμισαν τον πατριωτικό πολιτκό λόγο, μέχρι που σήμερα κάποια από αυτά πέρασαν στο αντίθετο άκρο, στον εθνομηδενισμό και το μίσος προς κάθε τι που θυμίζει ή αναφέρεται στην Ελλάδα, πράγμα που έδωσε την ευκαιρία στην Χρυσή Αυγή να καλύψει τον χώρο. Είναι νόμος της φύσης, όταν αφήνεις κενό, κάποιοι σπεύδουν να το γεμίσουν... Το σύμπαν αποκαθιστά πάντοτε την ισορροπία του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. _Κατι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες. Όποιος επιθυμεί ας το ψάξει να δει αν αληθεύει. Σύμφωνα με τις πηγές, ότι θα διαβάσετε αληθεύει.
  Έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός κτλ. είναι όμως έτσι; για να δούμε.

  Κατ' αρχήν για να ξέρουμε τι λέμε πρέπει να ασχοληθούμε με το γενεαλογικό του δένδρο: Ζιγκμουντ Μινέικο, ΠολωνοΕβραίος μηχανικός που κατασκευάζει οπλικά συστήματα και τα δίνει στους Τούρκους για να πολεμίσουν τους Έλληνες που ζητάνε απελευθέρωση...

  Ο Ζίγκμουντ κάνει μια κόρη, την Σοφία. Η Σοφία Παντρεύεται τον Γεώργιο Παπανδρέου εξ Αχαΐας και κάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας το 1941 φεύγει Αμερική για σπουδές και νυμφεύεται το 1951 την ΑμερικανοΕβραία Margaret Chant. Πατέρας της Margaret Chant ήταν ο Douglas Chant ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος Ιεχωβάδων Αμερικής. Ο Ανδρέας και η Margaret έκαναν μεταξύ άλλων τον Γιώργο Παπανδρέου σημερινό εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό.

  Ο Ανδρέας λοιπόν με απόδειξη το παρακάτω έγγραφο χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα των Rockefeller, Chase Manhattan Bank με 100.000.000 Δολάρια το 1974 για την κατασκευή του ΠΑΣΟΚ.

  Η Κοινή λογική λέει ότι όταν ένας τραπεζίτης δίνει ένα δολάριο αποσκοπεί σε κέρδος 1000 δολαρίων, έτσι λοιπόν ο Ανδρέας βγήκε πρωθυπουργός, έβαλε λουκέτο στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (izola, pitsos, elinda, κτλ κτλ) μέσο των διπλασιασμών μισθών και εισφορών χωρίς να ελαφρύνει όμως φορολογικά τις εταιρείες για να υπάρξει ισορροπία. Αυτό είχε σαν λογικό αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον να μην παράγει οπότε και να μην εξάγει τίποτα κλείνοντας την κάνουλα των κρατικών εσόδων (η οποία έκτοτε δεν ξανάνοιξε ποτέ). Εκτός αυτών, αύξησε κατά 1000% τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν παράγουν έσοδα για το κράτος όπως οι βιομηχανίες που είχε κλείσει, αύξησε κατ επέκταση την γραφειοκρατία καταστώντας απίθανο να κάνει κάποιος δουλειές στην Ελλάδα.

  Αποτέλεσμα λόγω μη εσόδων και πολλών εξόδων να πάει σε ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Επόμενο λοιπόν ήταν να δανειστεί από Τράπεζες "οικείες" για να ξεπληρώσει και την υποχρέωση... Η Ελλάδα μετά το 1981 για πρώτη φορά φτάνει στο σημείο να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει.

  Το χρέος από 8 ΔΙΣ που παρέλαβε από τον άλλον εθνοπατέρα Καραμανλή εκτοξέυεται στα 100+ ΔΙΣ. Αυτό έθεσε την Ελλάδα δέσμια των Τραπεζών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το σε ποιους ανήκουν, όποιος διαθέτει έστω και 5 δράμια μυαλό ξέρει).
  Ο Μηχανισμός "ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ" δεν σημαίνει τίποτε άλλο από πρόσκαιρη και εικονική ευμάρεια αλλά σε βάθος χρόνου μάζεμα αυτών των "δωρισμένων" χρημάτων με τον μηχανισμό που λέγεται "ΦΟΡΟΣ" για να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Επειδή όμως οι τόκοι των δανείων είναι όπως είναι φυσικό τεράστιοι και η Ελλάδα πια δεν έχει υγιή έσοδα για να ξεπληρώσει τα δάνεια, η μόνη "λύση" πληρωμής προηγούμενων δανείων είναι επαναΔανεισμός, το ΧΡΕΟΣ μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο με λογική συνέπεια το όλο και αυξανόμενο χρέος να μην ξεπληρώνεται ποτέ, αυτό μας παρασέρνει αναπόφευκτα στην συνεχή αύξηση των φόρων. Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε εξωτερικό χρέος 320 ΔΙΣ προ ΔΝΤ, και 320 ΔΙΣ + 120ΔΙΣ + τόκους μετα ΔΝΤ (αν υπάρξει μετά...)
  ο όρος "ΦΟΡΟΣ" στην οικονομολογία δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αφαίμαξη ρευστού από την αγορά με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται. Επίσης ο όρος "ΦΟΡΟΣ" σημαίνει μεγάλα λειτουργικά έξοδα με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται (ακρίβεια κτλ).
  Εν ολίγοις ο Ανδρέας ως άριστος ψυχολόγος των μαζών δίνει όχι υγιή αλλά δανεικά χρήματα στον λαό, γίνεται ήρωας (δηλαδή ψήφους για μια ζωή), ο λαός αρχίζει να συνηθίζει στα πολλά έξοδα (υπερκαταναλωτική μανία) μετά από ένα χρονικό διάστημα τα χρήματα αυτά μέσω των φόρων επιστρέφονται στην βάση από όπου ξεκίνησαν με την διαφορά ότι έχει μείνει ως κληρονομιά όλης αυτής της ιστορίας το ΧΡΕΟΣ(=το μέσον χειραγώγησης ενούς κράτους από τον δανειστή της).
  Ως χώρα δηλαδή, κάναμε έναν κύκλο και φτάσαμε πάλι από εκεί που είχαμε ξεκινήσει με την διαφορά ότι τώρα είμαστε δέσμιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. _Ελπίζω να κατανοήσαμε ότι όταν ο Ανδρέας μοίραζε χρήματα στον λαό δεν μοίραζε υγιή χρήματα από εξωτερικά κρατικά έσοδα, αλλά από εξωτερικό δανεισμό για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις και συμφωνίες που είχε κάνει, βάζοντας στον θαμπωμένο λαό μια θηλιά που ονομαζόταν ΧΡΕΟΣ.

  Δείτε το παρακάτω έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 υπέγραψε σύμφωνο με τις ΗΠΑ και τον Rockefeller και τις λεπτομέρειες τη συμφωνίας.

  "Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"

  Τι λέει το κείμενο:

  1. Απομάκρυνση από τις επιλεγμένες θέσεις θα αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. από την Πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπονται μόνο φραστικές παρεκκλίσεις.

  2. Προς ικανοποίηση των Ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων θα επιτραπεί η αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ

  3. Ελαχιστοποίηση της δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριο που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της KGB.

  4. Επιτρέπονται φραστικές "συγκρούσεις" με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως ανοικτός πόλεμος.

  5. Ο σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

  6. (Έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)

  7. Αν και όταν το επιθυμεί η ομάδα(?) τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται εναποθηκευμένα στην Ελλάδα θα αντικατασταθούν ή ανταλλαχθούν με νέα.

  8. Όταν η CIA και DIA χρειάζονται όπλα για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα προβαίνει σε πωλήσεις και μεταφορές όπλων με τις τιμές που θα ισχύουν τότε. Θα ειδοποιείται σχετικά από την υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας (των ενόπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ

  9. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα Κύπρου με αντίδωρο την μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.

  10. Η ανοχή απέναντι στην τρομοκρατία (το υπόλοιπο σβησμένο με μαρκαδόρο)

  11. Το οικονομικό θέμα θα ρυθμιστεί από τον Brian Crosier. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το κίνημα Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα καταθέσουν 100.000.000 δολλάρια για την δημιουργία του νέου κόμματος. (έχουν διαγράψει 3 λέξεις) ARAMKO (επίσης διαγραφή 2 λέξεων με μαρκαδόρο) της Wall Street είναι (διαγραφή 1 λέξης). Οι τράπεζες: Chase Manhattan Bank (διαγραφή 4 λέξεων)

  Υπογραφή
  Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
  Andreas Papandreou


  Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος!

  Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους "κανόνες" που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον "φραστικές παρεκκλίσεις".

  Υ.Γ. Παρατηρήστε ότι στο έγγραφο αναφέρεται πολλές φορές η έκφραση "η κυβέρνηση του Παπανδρέου", επίσης ότι το έγγραφο είναι του 1974 , δηλαδή 7 χρόνια πριν γίνει ο Παπανδρέου πρωθυπουργός.

  Aναρωτιέμαι λοιπόν αν τους το είπε κάποιο Μέντιουμ ότι σίγουρα θα γίνει κυβέρνηση ο Παπανδρέου προβλέποντας το "7 χρόνια μετά" ή συμβαίνει κάτι άλλο...

  πηγή εγγράφου:
  "Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λήσταρχος Νταβέλης15 Σεπτεμβρίου 2012 - 12:54 μ.μ.

  Για γέλια.... υπαινιγμοί για σιωνιστικές συνωμοσίες, απόρρητα έγργαφα των Αμερικανών με το κιλό, ανιστόρητες αναφορές ότι επί Ανδρέα έκλεισαν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις και ό,τι χρήματα κυκλοφορούσαν τότε ήταν από δάνεια ξένων τραπεζών χωρίς κουβέντα για το τότε μνημόνιο και τα ΜΟΠ... Ακόμη και το κόπι-πέιστ από το ίντερνερ θέλει μια δεξιοτεχνια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. asimos
  1on:to geneologiko dentro tou andrea de me endiaferei.me enduaferei h politikh tou
  2on:einai alitheia oti edwse pswmi ston lao(asheta pou o gios tou to pire pisw)..twra to apo pou proerhotan auta talefta pou edine den endiefere kanena,alliws o kosmos tha antidrouse.den eida omws kamia diamarturia tou stil "apo pou erhontai ta lefta pou mas dineis" h "stamata na daneizesai kai mh mas dineis allh auxhsh stous misthous mas"
  3on:to pasok egine gia na exoudeterothei kai heiragogithei politika o kentroaristeros horos..me alla logia gia na mhn iparxei pote aristerh kivernhsh sthn ellada(idiws meta thn hounta auto htan anamenomeno na ginei)..den eida omws kanenan aristero na arneitai to diorismo tou sto dimosio.
  4on:o mitsotakhs pige na pei 2 kouventes to 91 kai pesane oloi na ton fane
  5on:(kai teleutaio) h ellada apo to 1821 kai meta pote den ipirxe pragmatika eleutherh..pote eimastan aggliko,pote germaniko kai pote amerikaniko oikopedo kai etsi tha einai kai sto mellon

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. asimos
  eleos re anonume...mehri kai to p.s. pou "egrapses" copy paste einai.

  ΑπάντησηΔιαγραφή