Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Γιορτάζει η ρέπλικα του ΠΑΣΟΚ

Του Σεπτέμβρη 3 και γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ. Για να ακριβολογούμε γιορτάζει η ρέπλικα του ΠΑΣΟΚ. Γιορτή επετείου ή μνημόσυνο ενός κόμματος στο οποίο οι πιστοί οπαδοί που έχουν παραμείνει είναι δύο ειδών: α) οι κάποτε ευνοηθέντες (με παντεσπάνια ή ψίχουλα) και β) οι βαθιά ιδεολόγοι που κρατάνε υψωμένη τη σημαία τής ιδεολογίας τους ακόμα κι αν έχει γίνει λουρίδες που ανεμίζουν στα σημεία του ορίζοντα. 

Υστερόγραφο 1: Ο Χρυσοχοΐδης διαμήνυσε ότι δεν θα πάει στην εκδήλωση. Πιθανολογείται ότι θα απουσιάσει και ο Λοβέρδος. Δεν ξέρω αν στη λίστα των ομιλητών είναι – ή θα πρέπει να είναι – Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης και Τσουκάτος 
Υστερόγραφο 2: Το ΠΑΣΟΚ ευτύχησε να γίνει το λαοφιλέστερο κόμμα τής Ελλάδας μετά την Ένωση Κέντρου τής δεκαετίας του ΄60. Και δυστύχησε να το μετατρέψουν σε έναν αντιπαθητικό, απωθητικό σχηματισμό που έκανε πιο δυστυχισμένη την Ελλάδα. 

15 σχόλια:

 1. Καπως ετσι ξεκινησαν αμφιβαλει κανεις;

  http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4112.html

  και συνεχιζονται σημερα και στο εγγυς μελλον

  http://www.kourdistoportocali.com/articles/13673.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφιερωμενο εξαιρετικά!! Δικο σας!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=SoJap8dhm9o

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σήμερα γιορτάζει και ο κλέψας του κλεψαντος.

  www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4749194

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παρατηρώ ότι ήδη άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου ίδρυσης του κόμματος της κλεπτοκρατίας...
  Συμμετέχω κι εγώ συναγωνιστές, με τον απαραίτητο αγωνιστικό παλμό κι ενθουσιασμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι σοσια-ληστές δημοκράτες μπορεί να κατάφεραν τελικά να σβήσουν τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα προσωρινά, αλλά μιά νέα γενιά ελλήνων φιλοδοξεί ν΄ αποκαταστήσει την βλάβη. Θα τα καταφέρει όμως ;

  Αντιγράφω από τα parapolitika.gr

  "Εξέπληξαν φέτος οι έφηβοι βουλευτές. Μολονότι η όλα ατμόσφαιρα ήταν πολύ πιο light από τις άλλες χρονιές αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση είναι η δεξιά στροφή των νεολαίων. Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι στο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε σκεπτικισμός καθώς ενώ θεωρούσαν ότι οι νέοι είναι "δικοί τους" τελικά οι νέοι πήραν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και είπαν τα αντίθετα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα θέματα του στρατού στα οποία οι νέοι όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντίθετα πρότειναν δημοσίευση στο διαδίκτυο των ονομάτων των ανυπότακτων αλλά και υποχρεωτική θητεία για τις γυναίκες. Επίσης στα θέματα της παιδείας οι νέοι ζήτησαν αξιολόγηση και άρση της μονιμότητας των καθηγητών προκειμένου όσοι κρίνονται ανεπαρκείς να βλέπουν την πόρτα της εξόδου."

  Αξιοσημείωτες κι άξιες πολλών επαίνων οι αντιλήψεις τους για το χρέος προς την πατρίδα και το έθνος. Ας τα δουν αυτά οι ανά τα κόμματα πολυποίκιλοι ελληνοφοβικοί εθνομηδενιστές, που φαίνεται πως οι πιτσιρικάδες που έρχονται πίσω τους, θα τους βάλουν τα δυό πόδια σ΄ ένα παπούτσι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πίστεψέ με Έλληνα δημοκράτη Κάρνικ, όσα πιστεύει ένας έφηβος στα 16-17 του μπορούν να αλλάξουν. Το ξέρω από πρώτο χέρι.

   Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλοί θα πάνε με το μέρος των Ελλήνων πατριωτών. Δεν είμαι σίγουρος ότι τα συγκεκριμένα παιδιά θα προλάβουνε να αλλάξουνε ή αν οι εξελίξεις θα τα προλάβουνε και θα αναγκαστούν να διαλέξουν ένα στρατόπεδο.

   Και μερικά ακόμη πολύ συγκεκριμένα from the inside.

   Στην ολομέλεια των έφηβων βουλευτών οι ομιλητές επιλέγονται με κλήρωση. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εκπροσώπηση μιας ολόκληρης ομάδας. Οι ομάδες αυτές είναι οι επιτροπές : κοινωνικών υποθέσεων, εθνικών, οικονομικών κλπ. Μέσα στις επιτροπές ο καθένας λέει ό,τι γουστάρει. Απλά το λέει, για όποιο θέμα αυτός θέλει και δεν ψηφίζεται τίποτα πάνω στις θέσεις που εκφράζει. Δεν επιλέγεται για κανένα θέμα η καλύτερη ή η χειρότερη θέση.
   Τα πρακτικά αυτών των επιτροπών -που δεν καταγράφουν όσα λέγονται- γιατί οι έφηβοι ξεφεύγουνε πού και πού... εκδίδονται μετά από ένα χρόνο και κανείς δεν ξέρει πιο πριν τί ειπώθηκε εκεί μέσα ... εκτός από αυτούς που τα είπανε και τα ακούσανε.

   Δε θυμάμαι να υπάρχουνε ζωντανές μεταδόσεις μέσα από τις επιτροπές.

   Συνοψίζοντας : στην ολομέλεια ο καθένας λέει ό,τι θέλει, ελεύθερα και είναι η μόνη που μεταδίδεται ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένη. Το απόσπασμα που διάλεξαν η σελίδα αυτή και πιθανολογώ και άλλα ΜΜΕ ΙΣΩΣ είναι αυτό που ήθελαν να διαλέξουνε είτε επειδή είχανε εντολές να το διαλέξουνε είτε επειδή θέλανε να πιάσουνε κλικ με την είδηση.

   Έτσι, η θέση που εκφράστηκε δεν μπορούμε να πούμε ότι εκπροσωπεί τους έφηβους βουλευτές αλλά μόνο το ένα άτομο που την εξέφρασε. ... και τους καθηγητές που τον βαθμολόγησαν και τον έστειλαν στη βουλή των εφήβων.

   Σας διαβεβαιώνω δηλαδή πως δεν εξέφρασαν καμία τέτοια άποψη ούτε οι έφηβοι βουλευτές, ούτε οι έφηβοι ούτε κανένας άλλος εκτός από το ένα αυτό άτομο που το είπε στην ολομέλεια.

   Διαγραφή
  2. ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλοί θα πάνε με το μέρος των Ελλήνων πατριωτών.

   Χιουμοράκι έτσι; Με το μέρος των φασιστών εννοώ αλλά αφού αυτοί θέλουν να αυτοαποκαλούνται πατριώτες μην τους χαλάσω το χατίρι.

   Διαγραφή
  3. Βλέπω πως έχεις σοβαρό πρόβλημα με τους φασίστες της δεξιάς πλευράς, ενώ ο φασισμός της αριστερής πλευράς δεν φαίνεται να σ΄ ενοχλεί... όπως για παράδειγμα η οργάνωση αντιδιαδηλώσεων σε συγκεντρώσεις των πατριωτών (ή φασιστών κατ΄ εσένα, από αντιεξουσιαστές και άλλα ρεμάλια του κοινού ποινικού δικαίου, τακτική που εφαρμόστηκε κατά κόρον από τη μαύρη δεξιά, στις συγκεντρώσεις της αριστεράς στο παρελθόν, όπως είδαμε να γίνεται στην πρόσφατη συγκέντρωση στο Μοναστηράκι για τη Μυρτώ που βιάστηκε από τον λαθρέποικο.

   Διαγραφή
  4. Λήσταρχος Νταβέλης3 Σεπτεμβρίου 2012 - 5:30 μ.μ.

   Μα, κάθεστε και μαλώνετε για τη Βουλή των Εφήβων; Ποιο φυσιολογικό... νιάτο θα πάει εκεί, να παραστήσει τον μικρομέγαλο, αναπαράγοντας τη γλώσσα των πολιτικών; Κάτι ψωνισμένα φιλάρεσκα που βιάζονται να φορέσουν τη γραβάτα και το ταγιέρ

   Διαγραφή
  5. Ωφείλω να σε παραπέμψω στην Google. Προσωπικά με τη βοήθεια της βρήκα αρκετά περιστατικά Ελλήνων παιδεραστών, φοινάδων ανηλίκων και μαστρωπών ανηλίκων στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, περιστατικά που δεν πήρανε τόσο μεγάλη έκταση.

   Έτσι, κατάλαβα πως τα ΜΜΕ προβάλανε το συγκεκριμένο περιστατικό περισσότερο από άλλα χρωματίζοντας το με ένα από τα στοιχεία του, υπερθεματίζοντας πάνω σε αυτό το στοιχείο και όχι πάνω στο ίδιο το περιστατικό.

   Το στοιχείο ήτανε η εθνικότητα του δράστη. Τα ΜΜΕ υπερθεμάτισαν, έκαναν προεκτάσεις του τύπου πως ΜΟΝΟ οι μετανάστες φταίνε για την εγκληματικότητα και τα πολλά προβλήματα της χώρας.

   Σαφώς, άνθρωποι που τους αρέσει να διακρίνουνε τα εγκλήματα σε ελληνικά και ξένα είναι έτοιμοι να πατήσουνε πάνω σε αυτό και να κάνουνε και διαδηλώσεις. Καλά κάνανε, είναι δικαίωμά τους. Δεν έχουνε δικαίωμα να εγκληματούν και να σφάζουν στις δικές μας γειτονιές όπως δεν έχει κανένας ανεξάρτητα από το χρώμα του και την καταγωγή του.

   Συνοπτικά : ήτανε μια ρατσιστική διαδήλωση, κατά των μεταναστών κι όχι υπέρ της Μυρτούς. Αναμένω από τους "πατριώτες" να πράξουν το ίδιο για τα δεκάδες περιστατικά Ελλήνων παιδεραστών και υπέρ των θυμάτων τους, διαφορετικά θα πιστεύω πως βρίσκουν προφάσεις για να αντιμετωπίσουν αυτό που οι ίδιοι θεωρούνε πρόβλημα αποκρύπτοντας την πηγή του κακού και κάνοντας τους εαυτούς τους υποχείρια στα σχέδια τρίτων και όχι των συμφερόντων της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

   Διαγραφή
  6. Όσο γι αυτά που αναφέρεις αντικρούοντας το δημοσίευμα, θεωρώ σκόπιμο να σου υπενθυμίσω πως το παραμύθι των κακών ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν τις ειδήσεις σε βάρος της αριστεράς, επιλέγοντας αποσπασματικά τι θα δημοσιεύσουν, δεν έχει πέραση πλέον, γιατί η αριστερά δεν διατελεί υπό διωγμόν, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά αποτελεί καθεστώς και μάλιστα πρόσφατα αποτελεί κυβερνητικό καθεστώς δια του Φώτη Κουβέλη και λοιπων αριστερεμπόρων, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος της αριστεράς κι ειδικότερα ο Φώτης Κουβέλης, ένα από τα επιφανέστερα και λαμπρότερα στελέχη της. Κατά την προσωπική μου γνώμη κι η αριστερά που σήμερα φαίνεται τυπικά να κάνει αντιπολίτευση αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, δηλαδή της επιβολής των σχεδίων της Νέας Τάξης. Όταν θα χρειαστεί θα έρθει στην εξουσία και θα επιτελέσει το έργο που της ανατέθηκε, όπως έκαναν κι οι σοσιαλιστές του Ανδρέα στο πρόσφατο παρελθόν, οι οποίοι σε επίπεδο ρητορικής, μέχρι και για ένοπλη επανάσταση μιλούσαν εκτός των γνωστών συνθημάτων περί ΕΟΚ και ΝΑΤΟ... Αυτά για το ανανεωτικό κομμάτι της αριστεράς. Για το άλλο τι να πω ; Εταιρείες, περίεργες κρατικές αναθέσεις έργου στις εταιρείες, αγοραπωλησίες εταιρειών και πολλά άλλα που δεν συνάδουν με την πολιτική ηθική κομμουνιστικού κόμματος, συνθέτουν την φαυλότητα που επικρατεί στις τάξεις του και καταδεικνύουν την αφέλεια των οπαδών του, μαζί με την ιδεολογική τρικυμία που βασιλεύει στο εσωτερικό των κρανίων τους. Αλλά ας μην μακρηγορώ με αυτούς. Η στάση του ΠΑΜΕ όταν ο λαός επιχείρησε να καταλάβει την Βουλή, τα λέει όλα γλαφυρότατα. Όσο για την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τους αγωνιστές του αντιεξουσιαστικού χώρου... αυτοί ως φαίνεται είναι απησχολημένοι με άλλα πολύ σοβαρότερα, όπως απαλλοτριώσεις τραπεζών, δολοφονίες κατά παραγγελία νονών της νύχτας κ.ά. εξ ίσου ενδιαφέροντα, έχοντας εντάξει στις τάξεις τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, που εξ ορισμού είναι και αντιεξουσιαστές...

   Διαγραφή
  7. Κι εδώ που τα λέμε... μάλλον ο λήσταρχος Νταβέλης αντμετωπίζει πιο ρεαλιστικά το θέμα, αναδεικνύοντας ένα μέρος της πραγματικότητας, είτε μας αρέσει είτε όχι.

   Διαγραφή
  8. Εγώ απλά μεταφέρω όσα έζησα μέσα εκεί και όπως τα θυμάμαι. Μπορεί να μην τα θυμάμαι καλά. Πάντως θυμάμαι να εκφράζω σε εκείνη την ηλικία απόψεις που σήμερα εκφράζουνε "πατριώτες".

   Όσο για τον Κουβέλη, προσωπικά ποτέ δεν είπα πως είναι με την πλευρά των πολλών. Ούτε το ΠΑΣΟΚ όσο το έζησα πίστεψα πως είναι αληθινό ή με την πλευρά των πολλών. Θα μου πεις ποιοι είναι οι πολλοί και από τί χαρακτηρίζονται; Τέλος πάντων, ποτέ δεν πίστεψα πως ο Κουβέλης ενδιαφέρεται για κάτι περισσότερο εκτός από μια καρέκλα ανώτερη από αυτή που έχει. Τώρα αν αυτό τον κατατάσσει στους αριστερούς για σένα για μένα δεν είναι το ίδιο.

   Διαγραφή
  9. Kαι ναι, κι ο ΣΥΡΙΖΑ αν ανέβει στην εξουσία, που είναι πολύ πιθανό, θα εκτελέσει όσα είναι σχεδιασμένα. Τα σημαντικότερα : ΑΟΖ-Αιγαίο θα μοιραστούν σε αυτούς που είναι να μοιραστούν και πιθανότατα η Ελλάδα θα συνεχίσει να οδηγείται στην οικονομική "ενοποίηση" με τους Ευρωπαίους. Ευρωομόλογο πιθανολογώ.

   Διαγραφή
  10. Κι εδώ που τα λέμε ο λήσταρχος Νταβέλης μας προστατεύει από αυτό που ο ίδιος κάνει. Γιατί ασχολείσαι με εμάς ρε μαλάκα;
   Μη χάνεις το χρόνο σου. Και όσο δύσκολο και να μου είναι συνήθως, αυτή τη φορά δεν ειρωνεύομαι. Μη χάνεις το χρόνο σου.

   Διαγραφή