Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τζένγκα, και πώς έπεσε ο πύργος

Το θολωμένο μου μυαλό, εδώ και μήνες, μπορεί και χρόνια, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι – δεν ξέρω ακριβώς ποιο. Μπορεί και σκραμπλ με δύσκολες λέξεις που άλλα σημαίνουν και άλλα σηματοδοτούν: επαναδιαπραγμάτευση, απαγκίστρωση, δίκαιος επιμερισμός των βαρών, κόκκινη γραμμή, ελάφρυνση των αδυνάμων. Το ξανασκέφτομαι: το παιχνίδι δεν είναι σκραμπλ, είναι τζένγκα! Τα ξυλάκια το ένα πάνω στ’ άλλο φτιάχνουν τον πύργο των προσδοκιών που θα γίνει πύργος των καταιγίδων. Τρεμοπαίζει ΚΑΙ αυτός ΚΑΙ η λογική μου.
Βγάζω ένα-ένα από τη μέση του πύργου τα κομμάτια (κομμάτια ξύλινων υποσχέσεων) και τα επανατοποθετώ ψηλότερα. Πρώτα τις οριζόντιες περικοπές, μετά τις μειώσεις στις συντάξεις, κατόπιν τις αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης – ο πύργος αντέχει. Τραβάω ένα ακόμα κομμάτι, από το κουτί τής παράνοιας αυτό. Το τοποθετώ προσεκτικά. Είναι το «εγώ βγάζω πρώτα το παντελόνι και μετά το σακάκι». Η κατασκευή κλονίζεται. Περιμένω να ισορροπήσει. Ισορροπεί αυτή κι έρχομαι στα ίσα μου εγώ. Μετά ένα τουβλάκι ακόμα και... Πέφτει! 
Ο πύργος του μυαλού μου σωριάζεται υπό το βάρος τού τελευταίου τεμαχίου. Κοιτάω ποιο είναι και διαπιστώνω γιατί δεν άντεξε: γράφει «πέος Μεϊμαράκη». Ένα πολύ βαρύ κομμάτι. Έπρεπε να το καταλάβω έγκαιρα. Την επόμενη θα είμαι πιο προσεκτικός. Θα βγάλω από το λεξιλόγιό μου το όνομα «Χατζηνικολάου». Κι εγώ κι ο Παυλόπουλος.

5 σχόλια:

 1. Και εσύ πήγες να βάλεις πάνω πανω το βαρύτερο ξυλάκι. Στη βάση το βάζουν αυτό... Θεμέλιο της πολιτικής ζωής τέτοιες συμπεριφορές. Τι να πεις?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λήσταρχος Νταβέλης29 Σεπτεμβρίου 2012 - 12:38 μ.μ.

  Καλυτερο επιτραπέζιο ειναι η Μονοπολη. Αγοράζεις την Αχαρνών, συμφέρει. Και οταν θα την εχουν καθαρισει τα χρυσαυγουλα θα εχει ανεβει η αξια της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την Αχαρνών την έχει αγοράσει ο Karnik κοψοχρονιά. Είχε μέσον τους μεσίτες...

   Διαγραφή
 3. Πακιστανό όμως ντε φεύγκει από Ακαρνων,τα @@ μου θα πάρει το Καρκιν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΙΡΟΝ ΠΡΟΣΜΕΝΕ
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XOpnO_SvPZc

  ΑπάντησηΔιαγραφή