Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Το πενάκι τού... αθυρόστομου Μάνου

Πρέπει να δικαιολογήσω την σκιτσογραφική αθυροστομία; Ίσως όχι. Γιατί κολυμπάω, κολυμπάμε, γράφοντας σε ένα πέλαγος, το ιντερνετικό, όπου διαλύονται οι φόρμες, τα αποσιωπητικά και οι κανόνες τής «πολιτικά ορθής» δημοσιογραφίας. Και εδώ, μεσοπέλαγα, οι μετέχοντες πετάμε τα δηθενατζήδικα μαγιό και στριγκάκια τής καλής συμπεριφοράς και της επίπλαστης αιδούς. Όμως, επειδή κάποιοι μπορεί να παρεξηγήσουν τη δημοσίευση του σκίτσου, «λογοδοτώ» πριν κατηγορηθώ: Όταν ένας κορυφαίος θεσμικός παράγοντας (Μεϊμαράκης) χρησιμοποιεί γλώσσα που σοκάρει (*), γιατί να σοκάρει και να ενοχλεί περισσότερο ο γελοιογραφικός σχολιασμός αυτής της αθυροστομίας;

Επί της ουσίας τώρα. Το σκίτσο, και το σχόλιό του, ανήκει στον συνάδελφο και φίλο Μάνο Αντώναρο (το ανάρτησε στο fb) ο οποίος έχει, πατρόθεν, το γονίδιο της γελοιογραφίας (Αρχέλαος). Αυτό, πέρα από τη συγγραφική του ικανότητα στη σάτιρα – και όχι μόνο. Την αναδημοσιεύω με την άδειά του.

(*) Ο Μεϊμαράκης φέρεται να είπε στον Παυλόπουλο, όπως μαρτυρείται – ή εικάζεται – όχι μόνο από μπλογκ αλλά και από σάιτ εφημερίδων: «Γιατί ρε Προκόπη πήγες στον Χατζηνικολάου σήμερα; Σε άκουσα το πρωί που βγήκες να του γλείψεις τον π... . Έλα να γλείψεις τον δικό μου, είναι καλύτερος». 

Διαβάστε ακόμα: Με αργκό επιπέδου προφίσενσι...

7 σχόλια:

 1. Στον που....ο μου ή στον μπου..ο μου??? Παντα ειχα αυτή την απορία... Ξέρει κανείς????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης επίσης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βλέπω, επίσης, ότι το μπλογκ εμπλουτίζεται και με γελοιογραφίες και δη διακεκριμένων ονομάτων του Τύπου! Καλπάζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. (*)Ν.ΣΑΡ. Έχει εμπλουτιστεί και με τη δική σας υπογραφή. Δυστυχώς μόνο μία φορά με κείμενο που παραχωρήσατε αυτοβούλως! Οψόμεθα και για το δεύτερο επώνυμο κείμενό σας... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το μοναδικό ποστ που δεν σχολίασε ο Καρνικ.
  Τυχαίο?Δεν νομίζω....

  ΑπάντησηΔιαγραφή