Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αν δεν γονατίσει η καμήλα, κανείς δεν μπορεί να ανέβει πάνω της...

ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ... ΕΠΕΡΔΗΣΑΝ ΜΕΝΤΕΣ: ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΔΙΣ.!

Οι συναντήσεις των αρχηγών για τα μέτρα των 1,5 δισ. είναι αστεία ιστορία. Συναντιούνται και αναλώνονται σε δηθενατζήδικες συζητήσεις. Ότι μπορούν τάχαμου να καθορίσουν τα μέτρα ή να τα επηρεάσουν. Οι δυο μάλιστα, κάνουν και επαναστατική γυμναστική βάζοντας κόκκινες γραμμές. Οι οποίες είναι διακεκομμένες, σαν εκείνες στις λωρίδες των δρόμων που επιτρέπουν την προσπέραση.

Ο τρίτος της παρέας είχε κάνει την επαναστατική γυμναστική του όταν ήταν αντιπολίτευση και είδαμε τα αποτελέσματα. Ήρθε γυμνασμένος, με δυναμωμένα τα μούσκουλα, και μας πλάκωσε στο μπουνίδι. Βάζουν και τη φαντασία τους να δουλέψει, κατεβάζουν πρωτότυπες και λυσιτελείς ιδέες: «Πάρε τηλέφωνο στη Μέρκελ» προτείνει επιτακτικά στον πρώην αντιμνημονιακό, η νυν ημι-αντιμνημονιακός που ήταν ακραιφνής μνημονιακός όταν έκανε μνημόσυνα στην Ελλάδα και στην εθνική της κυριαρχία.

Εννοεί να τηλεφωνήσει ο πρώην στη Μέρκελ για να τους μαζέψει! Και οι καριερίστες της τρόικας… επέρδησαν μέντες (και συγγνώμη για τον βαρβαρισμό τού «επέρδησαν», κύριε φιλόλογε). Καταφοβήθηκαν οι άνθρωποι και ξαφνικά (όσο ξαφνικές μπορεί να είναι οι αποφάσεις των τροϊκανών) είπαν, αποφάσισαν, παρήγγειλαν και υπαγόρευσαν στον υπουργό-μαντατοφόρο τη νέα εντολή τους: Μέτρα για επιπλέον δύο δισ, πέρα εκείνων των 11,5!

Έτσι τους ήρθε κι έτσι ζήτησαν από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας που εκτελεί χρέη γραμματέα, γραμματοκομιστή και αγγελιαφόρου: καταγράφει απαιτήσεις, τις μεταφέρει στους τρεις  κι εκείνοι είναι έτοιμοι να κατεβάσουν κι άλλη ρηξικέλευθη ιδέα τού είδους: «Τηλεφώνησε τώρα στον Ολάντ». Οι τροϊκανοί δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι και η νέα πρότασή τους θα πέσει στο τραπέζι των τριών όχι για να εγκριθεί, αλλά για παιχνίδι – σαν τα μπαλάκια που πετάνε στα γατάκια και τρελαίνονται στο χοροπηδητό.

Ξέρουν οι άνθρωποι πως η καλλίπυγος χώρα (με όμορφα οπίσθια δηλαδή) αφού στήθηκε μια φορά με επίκυψη, είναι εύκολο από εκεί και πέρα να το ξανακάνει μια, δυο, δέκα. Και δεν τους έμαθε κανείς μας – ούτε εμείς, ο απλός κόσμος – πως άμα δεν γονατίσει η καμήλα ουδείς μπορεί να ανέβει στην καμπούρα της.

** Στο βάθος της φωτογραφίας που εικονογραφεί το θέμα, στον τοίχο, πορτρέτο του Κολοκοτρώνη. Η αποθέωση της σημειολογίας!