Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόβα χειμώνα (ή Πόσο θα αντέξουν ΚΑΙ στο κρύο οι καριόληδες;)

Χθες βράδυ, που βγήκα για μερικές ανάσες αποφόρτισης εδώ κοντά στη γειτονιά (όλο και μικραίνουν οι βόλτες, πλησιάζουμε σιγά σιγά στον ένα ένα γύρω το τετράγωνο και ακολουθεί το σχέδιο περίπατου σαλόνι-μπαλκόνι και μπαλκόνι-σαλόνι), έβαλα μετά από πέντε-έξι μήνες μακρυμάνικο: ένα φθινοπωρινό φούτερ. Να το πάρουμε απόφαση ότι έσταξαν και οι τελευταίοι κόκκοι τού καλοκαιριού στην κλεψύδρα του ’12; Και ότι μπαίνουμε στον χειμώνα τού ενάμισι ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης;

Μα η απόφαση έχει παρθεί – και όχι από εμάς: ο χειμώνας έχει έρθει, θα είναι συνεχής και απηνής! Είμαστε προγραμμένοι. Προσέξτε τώρα που κάναμε πρόβα χειμώνα με το πρωτοβρόχι πόσο μεθοδικά γυρίζουν τη μηχανή του κιμά και οδεύουμε οι περισσότεροι προς τις τρύπες εξαγωγής μεταμορφωμένοι από φυσιολογικές ανθρώπινες οντότητες σε μικρά κρεάτινα μακαρόνια: χαμήλωσαν τους μισθούς, λοβοτόμησαν τις συντάξεις, έβαλαν φόρους απίθανης επινόησης, έκλεισαν τις δουλειές, δεν άνοιξαν (άλλες) δουλειές, επέβαλαν να πληρώνουμε στα νοσοκομεία, στους γιατρούς, στις εξετάσεις, έκοψαν τα φάρμακα, κλείδωσαν με τον τρόπο τους τα φαρμακεία, έβαλαν – στο τέλος – τελείως λουκέτο στα ιατρεία και ανέβασαν σε πύραυλο την τιμή των καυσίμων.

Σου λένε: Επέζησαν με λίγο φαγητό, με καθόλου φαγητό, με λίγα φάρμακα, με καθόλου φάρμακα, με λίγη δουλειά, με καθόλου δουλειά, με λίγους γιατρούς, με καθόλου γιατρούς. Τώρα χωρίς θέρμανση πόσο θα αντέξουν ΚΑΙ στο κρύο, οι καριόληδες; Κι ακόμα, λένε, πως αν είναι ζόρικος ο χειμώνας θα τους φτάσουμε στα εφτά-οκτώ εκατομμύρια. «Να τ’ αφήσω ή να το κόψω κι άλλο;» ρωτάει ο χασάπης.

16 σχόλια:

 1. Λήσταρχος Νταβέλης17 Σεπτεμβρίου 2012 - 5:06 μ.μ.

  Εάν έχεις ελληνικό αίμα κάτι γινεται. Μπορεί να εξασφαλίσεις κανένα μπιτονάκι από τη Χ.Α. στις προσεχείς διανομές της φιλανθρωπικης αυτης οργάνωσης. Αλλιως ξέχνα το.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. الله هو الرفيق العظيم

   Διαγραφή
  2. Εσύ μη φοβάσαι. Θα μεσολαβήσω λέγοντας ένα καλό λόγο για σένα και θα σου δώσουν. Πρόσεχε όμως σε ποια διανομή θα πας. Σε κάποια από αυτές μπορεί να μοιράσουν δωρεάν σφαλιάρες, αποκλειστικά σε μερικούς μόνο κατά την αστυνομική ταυτότητα έλληνες, που τις έχουν μεγάλη ανάγκη...

   Διαγραφή
 2. Το θύμα της ημέρας.
  http://prezatv.blogspot.gr/2012/09/13_17.html

  Των νέων οι αυτοκτονίες είναι της κοινωνίας οι δολοφονίες λέει.
  Όταν ένα μικρό παιδί που βιάστηκε από τον πατέρα του και τον ξάδερφό του, που το παράτησε η μάνα του για να το βρούνε γυμνό και βρώμικο μόνο στους δρόμους, που η γιαγιά του ήτανε τοξικομανής, δολοφονεί το ένα του αδερφάκι και βιάζει το άλλο, προφανώς φταίει που οι γονείς του ήτανε άνθρωποι μιας κατώτερης φυλής, ήτανε μετανάστες. Προφανώς φέρει αυτή τη βρωμιά στο αίμα του.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Maquiladora
  http://en.wikipedia.org/wiki/Free_trade_zone

  Δώρο αυτά τα δύο αρθράκια από τη βικιπαίδεια για να δούμε αν φταίνε οι μετανάστες ή αν φταίει το κεφάλαιο για τις ΕΟΖ. Θα γίνουμε Αμερική αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε και το γιατί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. The maquiladoras became attractive to the US firms due to availability of cheap labor, devaluations of peso and favorable changes in the US customs laws.[citation needed] In 1985 maquiladoras overtook tourism as the largest source of foreign exchange, and after 1996 has been the second largest industry in Mexico behind the petroleum industry.[5]

  The North American Free Trade Agreement (1994) favorably impacted the growth of maquila plants.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τουλάχιστον αυτοί έχουνε ωραία ονόματα ρε φούστη μου! Όχι Μάαστριχτ. Το λες στον άλλον και δεν καταλαβαίνει Χριστό!

   Εδώ είναι ξεκάθαρο : Συμφωνία για το Ελεύθερο Εμπόριο της Βόρειας Αμερικής

   Διαγραφή
  2. Maquiladoras стали привлекательными к фирмам США из-за наличия дешеваяа рабочая сила, уценок песа и благоприятных изменений в законах таможен США. [нужная цитация] в 1985 maquiladoras настигнул туризм как самый большой источник иностраннаяа фондовая биржа, и после 1996 будет индустрией второйа по величине в Мексике за нефтянаяа промышленность. [5] Север - соглашения о свободной торговле американца (1994) благоприятно плотно сжал рост заводов maquila.

   Διαγραφή
  3. 组装工厂变得有吸引力对美国固定由于廉价劳力的比索的可用性,贬值和在美国海关法上的有利变化。[需要的引证]在1985个组装工厂在墨西哥追上了旅游业作为最大的来源的外汇和在1996年以后是第二大行业在石油工业之后。[5] 北美洲自由贸易Agreement (1994)有利地影响了maquila工厂增长。

   Διαγραφή
  4. В начале полового созревания происходит появление волос и развитие жировой ткани на лобке. Волосяной покров области лобка выражен; волосы короткие, мя

   Διαγραφή
  5. ρε τρολαρεται στο σκληροσκυλο χααχαχχαχχχαχα

   Διαγραφή
  6. Не избалованный. Что можно ожидать от коммунистического дебил;

   Διαγραφή
  7. Ο πολυπολιτισμός εμπεδώθηκε βλέπω...

   Διαγραφή
 4. http://www.youtube.com/watch?v=0utJuonkFJ8
  +με λεται μετα για το ψονιο το καζαντζιδοπουστρα.....ρε ουστ...ιεροσιλοι!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το πρόγραμμα μείωσης του πληθυσμού της ανθρωπότητας (7 δις) πάει καλά, όπως φαίνεται στην χώρα πειραματόζωο… Το πρόγραμμα εκτός αυτών των περικοπών στο βιοτικό επίπεδο, μέλλεται να συμπεριλάβει και θεαματικούς πυρηνικούς πολέμους στις χώρες του τρίτου κόσμου με εκατομμύρια νεκρών.

  Όσοι νέοι απομείνουν μετά το Ολοκαύτωμα των γερόντων, θα αποσταλούν σε στρατιωτικές αποστολές στα θέατρα του πολέμου, που θα διεξαχθεί σταδιακά μέχρι την ήττα της μίας πλευράς, για τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων του πλανήτη, με ελάχιστες πιθανότητες να επιστρέψουν...

  Όσοι δεν αποσταλούν θα δουλεύουν σαν σκλάβοι στις ΕΟΖογαλέρες της Ενωμένης Ευρώπης των Τραπεζών κι να τολμήσουν να εξεγερθούν, θα τους αντιπαρατεθεί το αντίπαλο μουσουλμανικό δέος… το οποίον δέος θα εκπροσωπείται από την αριστερά και τις σχετικές ΜΚΟ, των οποίων τα δικαιώματα η σύγχρονη νεο-αριστερά θα υπερασπίζεται με πάθος, έχοντας ξεπεράσει τις παλαιομαρξιστικές αντιλήψεις περί αντίστασης στην εισαγωγή μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού, περνώντας σε ανώτερο πολιτική επίπεδο, που ξεπερνάει τη ντεμοντέ αντίληψη του έθνους, του πατριωτισμού και άλλων τρε πασέ… αντιλήψεων, που θα ικανοποιεί και την ανάγκη επινόησης ενός λόγου ύπαρξης… μετά την θεαματική κατάρρευση των σοσιαλιστικών παραδείσων και της ιδεολογίας που τους εμπνεύστηκε.

  Το πρόγραμμα περατώνεται όταν απομείνουν 2 δισεκατομμύρια περίπου εκλεκτοί παγκοσμίως… έχοντες, κατέχοντες κι απολαμβάνοντες τον πλούτο της γης.

  Θεωρίες συνωμοσίας ; Προφητειολογίες ;
  Μπορεί. Αλλά κι αυτή η υπερσυγκέντρωση αντίπαλων στρατιωτικών δυνάμεων στον Περσικό κόλπο και στην ευρύτερη περιοχή,, που ποτέ άλλοτε δεν έχει καταγραφεί στην ιστορία, με εμπλεκόμενες 25 (!) χώρες, τί είναι ; Τα πρωτοφανή εξοπλιστικά προγράμματα, όλων των εμπλεκομένων, τι είναι ; Εκεί φαίνεται να πηγαίνουν τα λεφτά που συγκεντρώνονται, αποτελώντας ίσως την σοβαρότερη αιτία της οικονομικής ασφυξίας.

  Στα πλαίσια λοιπόν του προγράμματος, προτείνω στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο, Στουρνάρα και στην ουρά τους… την σώφρονα πράα και μειλίχια σιγανοπαπαδιά που θυσιάστηκε για το παιδί της κι έγινε πουτάνα στα νεοταξίτικα πεζοδρόμια… ξέρετε ποιά εννοώ…να σταματήσουν να πληρώνουν τα ταμεία της κηδείες των θυμάτων, αλλά να τα πληρώνουν οι κληρονόμοι… και τα έξοδα της κηδείας να είναι τεκμήριο… Όσοι δεν κληρονομούν τίποτα, να εκτελούνται άμεσα ως τέκνα άχρηστων πολιτών, που δεν μπόρεσαν να συνεισφέρουν στην διάσωση….

  Απορώ πως τους ξέφυγε ένα τόοοοσο σημαντικό μέτρο για την εξεύρεση των χρημάτων, που υπολείπονται του ποσού που πρέπει να συγκεντρωθεί, για να δοθεί στους τοκογλύφους, να μπορέσουν επιτέλους να βγάλουν τα μάτια τους στον Περσικό…

  Για περαιτέρω εξοικονόμηση των εργατικών που απαιτούνται για το σκάψιμο τάφου, προτείνω να θεσμοθετηθεί με νόμο, να σκάβουμε τους λάκκους μας μόνοι μας, αλλά αυτό να εκπίπτει από τα τεκμήρια κηδείας που θα καταλογίζονται στους κληρονόμους.

  Έτσι θα σκάβουμε τους τάφους μας με χαρά, αισθανόμενοι ότι το κάνουμε για τα παιδιά μας…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λήσταρχος Νταβέλης17 Σεπτεμβρίου 2012 - 9:21 μ.μ.

   ...Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

   Διαγραφή
  2. Ωστε ήταν μέλισσες τελικά ! Πόσο λυπάμαι! Κι εγώ νόμιζα ότι το είχες πάθει από αλογόμυγα... Καημένο παιδί...

   Διαγραφή