Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Το «φύτεμα» Βόλου-Καβάλας στη Β΄ και πώς αντέχεις τόση… καθαριότητα;

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΞΩΠΟΡΤΑΣ

Αποκαταστάθηκε η αδικία και η ισορροπία στο σκηνικό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολυμπιακός Βόλου (η ομάδα του αρχιερέα της λοβιτούρας) και Καβάλα (με αφεντικό το σύμβολο της κομπίνας) φυτεύτηκαν από την ΕΠΟ και τη Φουτμπόλ Λογκ στη Β΄ Εθνική για να φυτρώσει η νέα σοδειά τής κρατούσας αντίληψης: ότι δηλ. στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και στην Ελλάδα γενικότερα, μπορείς να κλέβεις, να συνωμοτείς, να συστήνεις συμμορίες, να στήνεις παιχνίδια ξέροντας ότι το «θαύμα» της κάθαρσης κρατάει μία μέρα – κι αν πέσεις στην κέντα μπορεί και λιγότερο, κάνα πεντάωρο ή κάνα πεντάλεπτο.

Μαζί με τα ξερά της αναγέννησης του Φοίνικα για τους «αδικημένους» συλλόγους, κάηκε και το χλωρό που αναγέννησε τον Ηρακλή, την ομάδα που οι οπαδοί του σεμνύνονται ότι είναι οι μόνοι που έχουν ρίξει κυβέρνηση – εκείνη τού («Εγώ είμαι Παναθηναϊκός, τι μου τα λέτε;») Γεωργίου Ράλλη. 

Για να στηθεί το σκηνικό της ιστορικής παλινόρθωσης κατασκεύασαν (οι ξυπόλυτοι Έλληνες) μια κατηγορία μαμούθ, μεγέθους – περίπου – αγγλικής υποκατηγορίας: 21 ομάδες! Ήταν μια απόφαση που σε εμένα, αλλά φαντάζομαι και σε πολλούς άλλους, δημιουργεί την αίσθηση ότι έχουν αρχίσει μεθοδικά να ξηλώνουν το πουλόβερ της υποτιθέμενης κάθαρσης που το είχαν πλέξει με πολλά σαλιωμένα λόγια λόγια. Γιατί ως χώρα είμαστε αλλεργικοί στην πολλή καθαριότητα και εθισμένοι στις εισπνοές ζόφων. Σαν τον μακαρίτη τον Βέγγο που κατέβαινε στην ταινία του Μαραγκού από το υπεραστικό λεωφορείο, γονάτιζε μπροστά στην εξάτμιση και ανάσαινε πανευτυχής.

Μετά από αυτό, εσύ αφελή, περιμένεις ακόμα κάθαρση και τιμωρία στο έγκλημα; Προσωπικά – κι αν σας ενδιαφέρει –, το έχω ξεχάσει. Και όλο περισσότερο πιστεύω ότι ξεκίνησαν να κάνουν στο σπίτι γενική καθαριότητα και τελικά θα έχουν τινάξει μόνο το χαλάκι της εξώπορτας. Για να το βρουν καθαρό οι νέοι Μπέοι και να σκουπίζουν τα λασπωμένα παπούτσια τους πριν το παίξουν δημιουργικοί ηγέτες που φτιάχνουν δυνατές ομάδες.

Άσε που σύμφωνα με αμερικανική έρευνα η πολλή καθαριότητα στο σπίτι προκαλεί κατάθλιψη! Είμαστε για τέτοια σε μέρες κρίσης;

Harddog

7 σχόλια:

 1. Ανέκδοτα λετε???? Ποιος περιμενε κάθαρση??? Επιβράβευση μπορεί!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχω μία μικρή ένσταση για το «αποκαταστασιόμετρο» του Harddog: το μεγαλύτερο σκάνδαλο δεν είναι το «φύτεμα» στη Β' Εθνική του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας (αν και είναι αλήθεια ότι τα εξόχως «φορτισμένα» ονόματα που διοικούσαν τις δύο ΠΑΕ εξυπηρετούν καλύτερα την... ποδοσφαιρική ηθικολογία). Μεγαλύτερο σκάνδαλο συνιστά η «δικαίωση του Ηρακλή».
  Ο Βόλος και η Καβάλα έπαιζαν στην Α' Εθνική και με την επανεισδοχή τους στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, πλην όμως στην πιο κάτω κατηγορία, τους αποκατέστησαν ΜΕΡΙΚΩΣ, ανεξάρτητα αν έπρεπε να αποβληθούν όπως αποβλήθηκαν πέρυσι. Αυτό είναι μία άλλη συζήτηση, πολυδιάστατη και δαιδαλώδης…
  Ο τωρινός Ηρακλής, όμως, δεν έπαιζε στην Α' Εθνική. Εκείνος ο Ηρακλής που ξέραμε, ανεξάρτητα από το αν έπρεπε να πεταχτεί εκτός Σούπερ Λιγκ, ήταν μία καταχρεωμένη ΠΑΕ, η οποία στο μεταξύ διαλύθηκε. Δημιουργήθηκε μία νέα ΠΑΕ (απλώς με την επωνυμία και το λογότυπο του Ηρακλή) με το ΑΦΜ των Ποντίων Κατερίνης, ενός συλλόγου της Γ' Εθνικής. Η καινούργια ομάδα -οι μετονομασθέντες, δηλαδή- έπαιξε πέρυσι στη Γ' Εθνική και δεν προβιβάστηκε. Και ξαφνικά βρίσκεται ουρανοκατέβατη στη Β' Εθνική (Football League). Ένας Ηρακλής του κουτιού, που αποκαταστάθηκε με το ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Aυτόν, βέβαια, ήθελε να στέρξει ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως πολιτικάντης της Θεσσαλονίκη. Ο «Γηραιός», συνεπώς, είναι ο βασιλικός και όχι η γλάστρα.
  Από εκεί και πέρα κι ανεξάρτητα από τα δρομολόγια που ακολούθησε η υπόθεση στα «θεσμικά όργανα», ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει ν’ απαντήσει (αν δεν έχει να κάνει καμιά καλύτερη δουλειά) στα εξής:
  -Πώς έγινε και οι άλλοι πρόεδροι της Β’ Εθνικής, οι οποίοι δεν είναι τίποτα «χθεσινοί» στην πιάτσα, να θέσουν ως όρο για να συναινέσουν το έξτρα χρήμα από τον Ιωαννίδη τη στιγμή που βοά ο κόσμος ότι ο ΟΠΑΠ αποκρατικοποείται οσονούπω…
  -Πώς έγινε και οι πρόεδροι που ήταν κάθετα ενάντιοι στην προσθήκη των «τριών» να πειστούν ή να «πειστούν» την ώρα της συνεδρίασης της Ένωσης Β’ – Γ’ Εθνικής…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν δεν ήσουν εσύ Harddog που υπέγραφες αυτό το άρθρο, δεν θα το άνοιγα καν να το διαβάσω. Σε άλλες εποχές ίσως έμπαινα στο πειρασμό να σχολιάσω. Τώρα, απηυδισμένος από τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις αδυνατώ να μπω στην ουσία. Η αναδυόμενη μπόχα δεν μου επιτρέπει πια, μήτε να πλησιάσω κοντά...

  Δεν παρακολουθώ πλέον ποδόσφαιρο, πέραν κάποιων ειδήσεων που καταφέρνουν τυχαία να φτάσουν στ΄ αυτιά μου. Τις προσπερνώ αδιάφορα, χωρίς να σχολιάζω.

  Αδυνατώ να προσθέσω κάτι ή να σχολιάσω πάνω σε αυτά που επισημαίνεις. Προτιμώ να προστατεύσω το υπόλοιπο της μέρας μου... διοχετεύοντας την ενέργειά μου σε εποικοδομητικότερα ενδιαφέροντα. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα υπάρχει μόνον για την απασχόληση των ηλιθίων, που δεν έχουν την δυνατότητα να αντιληφθούν οτιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνία γύρω τους και λειτουργεί, όχι ως μέσον διασκέδασης και ψυχαγωγίας, αλλά ως κοινωνικό ψυχιατρείο, στο οποίο καταφεύγουν να εκτονωθούν οι αρρωστημένοι και να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα οι εγκληματίες.

  Το ποδόσφαιρο έχει βγει έξω από την κοινωνία, αποτελώντας καταφύγιο των κοινωνικών αποβλήτων, των εγκληματικών συμμοριών και των αφελών ηλιθίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Baddog, ομολογώ –και χωρίς βασανιστήρια – ότι έκανα φάουλ στον σχολιασμό τού θέματος. Και η περίπτωση του Ηρακλή είναι καραμπινάτη παρανομία για όσα αναφέρεις και μερικά ακόμα (πλαστογραφία λόγου χάρη, αν δεν κάνω λάθος). Ωστόσο επικέντρωσα συνειδητά σε Βόλο και Καβάλα επειδή τα αφεντικά τους φέρονται να είναι ηγετικές μορφές τού συρφετού που (μισο)αποκαλύφθηκε πέρσι και βγήκε στον αέρα η μπόχα σαν να ανοίχτηκε ξαφνικά το καπάκι του βόθρου. Έμεινα στην πολυθρύλητη κάθαρση που μας είχαν υποσχεθεί με ελλιπή κατά τη γνώμη μου στοιχεία (γιατί οι περίφημες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δεν προχώρησαν περισσότερο ή προχώρησαν αλλά δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ). Αν πρέπει να συγκρίνω τις δύο παρανομίες, τη μια θα τη χαρακτηρίσω ληστεία και την άλλη φονικό έγκλημα προμελετημένο. Στη μία περίπτωση είχαμε τις γνωστές ελληνικές μικρο- ή μεγαλο- κομπιναδόρικες παρανομίες και στην άλλη τη βαθιά διαφθορά που μας πάει ακόμα πιο γρήγορα στον πάτο. Και για την οποία περιμέναμε να πληρώσουν πολλοί, αλλά από όσα βλέπουμε άρχισαν οι «αποκαταστάσεις» των πληγέντων… Βέβαια, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πέφτω στη λούμπα που έστησαν οι εμπνευστές του φυτέματος τριών ομάδων στη Β΄ Εθνική. Ότι δηλ. χρησιμοποίησαν Βόλο-Καβάλα ως λαγό που θα τον κυνηγούσε περισσότερο η δυσαρέσκεια του κόσμου και θα τραβούσε πάνω τους τις φωνές, την ίδια ώρα που παλινόρθωναν τον μικρο- ή μεγαλο- κομπιναδόρο Ηρακλή. Κι αυτό προφανώς για κάποιους ψήφους (σιγά τους πολλούς) ή για να φανεί ότι «εμείς οι πατριώτες Σαλονικιοί ενδιαφερόμαστε για όλα τα παιδιά μας, και καθαρίζουμε». Παρόλα αυτά, η περίπτωση του Ηρακλή με θυμώνει αλλά δεν με εξοργίζει (πώς συνηθίζει ο άνθρωπος στις ελαφρές δυσοσμίες!), αντίθετα με την άλλη που με κάνει να… πηδηχτώ από το παράθυρο, όπως θα έλεγε και ο ριαλιτάς Λεβέντης.

  @Karnik, δεν είσαι ο μόνος που αποστρέφει το βλέμμα, και το νου, από την κατάντια του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, δεν παύουμε να το παρακολουθούμε για τα όποια καλά του που απομένουν ή για τα πολλά άσχημά του. Και τα οποία είναι μέρος της γενικότερης κατάδυσης στη διαφθορά που ακολουθεί η Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να θυμίσω απλώς, όχι ως ανταπάντηση ή κάτι τέτοιο, αλλά ως συνδρομή στον προβληματισμό για την περίφημη "κάθαρση": α) είχε κατά σύμπτωση ξεκινήσει τις μέρες του Μεσοπρόθεσμου β) ο Βόλος και η Καβάλα δεν αποβλήθηκαν ποτέ για συμμετοχή σε στημένα ή κάτι τέτοιο, αλλά διότι δεν είχαν μεταβιβαστεί έγκαιρα και πραγματικά οι μετοχές τους από Μπέο και Ψωμιάδη αντίστοιχα. Και να προσθέσω ότι στην επιστολή που έστειλε τώρα ο... γίγας Πιλάβιος στην Ένωση Β-Γ' Εθνικής μιλάει για κρατική παρέμβαση στο θέμα των περισονών υποβιβασμών/αποβολών!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. + ο κωστουλας ...παει για ανοδο
  χαχααχαχααχαχα
  γελατε + σεις βρε;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κάποτε στο παλιό Sportdog γράφαμε κατεβατά, βριζόμασταν με τους γαύρους, γινότανε χαμός. Τώρα τίποτα. Καμμία διάθεση. Κι αυτό από οπαδούς όλων των ομάδων. Που κατάντησαν το ποδόσφαιρο οι καταραμένοι λιμανίσιοι...
  Ευτυχώς ο αγαπημένος μας Σύντροφος Αλέξης είναι Παναθηναϊκός και μπορεί να τσιμπήσουμε κάνα πρωταθληματάκι στα επόμενα 20 χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή