Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σύριζα και οι σκελετοί στα ντουλάπια

Κατηγορούν τον Σύριζα ως «νέο Πασόκ στη θέση του Πασόκ» κι εκείνος βρίσκει την ώρα να προχωρήσει σε εκδήλωση για τα ιστορικά συνθήματα των πράσινων στη σημαδιακή ημερομηνία της 3ης Σεπτεμβρίου. Οι απέναντι έχουν το δάκτυλο στην σκανδάλη του λασποπίστολου κι ο Τσίπρας βρίσκει τα λόγια (περί Αργεντινής) που είναι πάσα-έτοιμο γκολ για να του καρφώσουν στο παραθυράκι της εστίας τής Κουμουνδούρου την κατηγορία τού ευχολόγιου για πτώχευση. Το είχαμε ξαναπεί σε πρόσφατο άρθρο (δείτε εδώ) ότι ο Σύριζα συνεχίζει να κάνει ό,τι πρέπει για να βλάψει την ξαφνική δημοφιλία του. Έτσι, εξακολουθεί να αυτοενοχοποιείται, χωρίς να είναι ένοχος, να πασοκίζει, χωρίς να χρειάζεται τους σκελετούς από τα ντουλάπια της Ιστορίας, και να κακοδιαχειρίζεται την ευλογία που του ήρθε ουρανοκατέβατα, χωρίς – ελπίζουμε ακόμα – να είναι ανάξιός της.

52 σχόλια:

 1. ΤΟ ΠΑΣΟΚ είναι ΙΣΤΟΡΙΑ δεν έιναι ΣΚΕΛΕΤΟΙ. Σεβαστείτε την ΙΣΤΟΡΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΧΑΧΑΧΑΧΧΑ....Και το αλλο με τον ΤΟΤΟ καλό είναι...

   Διαγραφή
 2. _Το άρθρο 84 του Ν.4052/01.03.2012* του κεφαλαίου ΙΓ΄ περί απαγόρευσης απασχόλησης παράνομων μεταναστών εξαιρεί από τη ρητή απαγόρευση του Νόμου όσες περιπτώσεις λαθρομεταναστών υπαχθούν στη διάταξη 37-5 του προγενέστερου Ν.3907/26.01.2011.
  Με την σειρά του το άρθρο 37-5 του Ν.3907/26.01.2011 προβλέπει ότι ο πληθυσμός των παράνομων μεταναστών που δεν είναι διαχειρίσιμος από το ελληνικό κράτος, μπορεί να κατευθυνθεί με ένα προεδρικό διάταγμα σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας για
  συγκεκριμένη απασχόληση με την ιδιότητα του «λαθρομετανάστη» να διατηρείται. Συγκεκριμένα το το άρθρο 37-5 αναφέρει:
  «Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμοδίων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημοσίου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσα βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να απασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια του χρόνου αναβολής της απομάκρυνσης ο υπήκοος τρίτης χώρας δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης σε προγράμματα κοινωνικής ένταξης, ενώ το ως άνω χρονικό διάστημα διαμονής του υπηκόου τρίτης χώρας δεν μπορεί να συνυπολογιστεί στην περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων του ν.3838/2010 περί πρόσβασης στην ελληνική ιθαγένεια ή στην περίπτωση εφαρμογής διατάξεων που αφορούν την πρόσβαση σε καθεστώς μακροχρόνιας διαμονής.» (Ν3907/26.01.2011)
  Φυσικά τον νόμο Ν.4052/01.03.2012* τον ψήφισε η Κυβέρνηση «Παπαδήμου» και μέσω αυτού και με μόνη την προϋπόθεση της έκδοσης ενός ΠΔ μπορούν σε μια συγκεκριμένη περιοχή να καλύψουν λαθρομετανάστες ανοικτές θέσεις εργασίας. Αυτοί φυσικά θα δουλεύουν νόμιμα, για ένα κομμάτι ψωμί (την στέγη θα την έχουν εξασφαλισμένη) στερώντας θέσεις εργασίας από άνεργους Έλληνες (το 1/4 του ενεργού πληθυσμού), πιέζοντας τα ήδη χαμηλά μεροκάματα σε εξευτελιστικά επίπεδα και δημιουργώντας τον πλέον αποτελεσματικό απεργοσπαστικό μηχανισμό.
  Το παραπάνω σημείωμα τίθεται προς γνώση των τοπικών κοινωνιών και αιρετών αρχόντων που συναινούν στην ίδρυση κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. *Το όνειρο της εξουσίας ενός μικρού ποσοστού πρώην κομμουνιστών έρχεται να δέσει με την σφοδρή επιθυμία ενός μεγάλου ποσοστού βολεμένων λαμόγιων, που απεκόπησαν από την πρόσβαση στην εξουσία, μετά το πολύχρονο σοσιαλιστικό πάρτυ κι όλοι μαζί επιχειρούν την επίθεση κατάληψής των χειμερινών ανακτόρων... προσεταιριζόμενοι λαθρομετανάστες που νομιμοποιούνται για να χρησιμεύσουν ως ψηφοφόροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. *Αυτοί που τα έτρωγαν με τον Πάγκαλο, τον Παπαντωνίου (σύντροφοι για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι) και τον Τσοχατζόπουλο, μετοίκησαν στην Κουμουνδούρου, με τ΄ όνειρο της διατήρησης των κεκτημένων προνομίων και του αδιαφανούς πλούτου που συσσώρευσαν κατά την διάρκεια του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της χώρας, που έλαβε χώρα από το 1981 μέχρι πρόσφατα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. *Με τους παραπάνω συστοιχίζονται στρατιές απελπισμένων, που έχαψαν την ανόητη αριστερή μπουρδολογία, ελπίζοντας στην διάσωσή τους από την λαίλαπα που επέφερε ο εφηρμοσμένος σοσιαλισμός της μεγάλης "προοδευτικής" παράταξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απαντήσεις
  1. Μίλησε ο τυρο-γαλάς και είπε : ολα μελι-γαλας :Ρ

   Διαγραφή
 7. Όλη αυτή η ιστορία με την 3η του Σεπτέμβρη θα μπορούσε να συνοψιστεί υπό τον –επικαιροποιημένο- τίτλο: «Red (με κάργα green) hot chili π@π@ριές»!
  Κατ’ αρχήν, ποιο είναι το ιστορικό φορτίο αυτής της περίφημης 3ης του Σεπτέμβρη, ώστε να διαγκωνίζονται για τα… ωραία της μάτια όλοι οι αρχηγέτες της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης»; Αμελητέο! Ακόμη και αν κρατήσει κάποιος απόσταση ασφαλείας από τον μακαρίτη Βασίλη Ραφαηλίδη, ο οποίος είχε αναγάγει σε εθνική προτεραιότητα την αποδόμηση του Μακρυγιάννη, δεν μπορεί παρά να γελάσει με τον… Ηλία Ανδριόπουλο. Ναι, τον συνθέτη τού «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες τρεις του Σεπτέμβρη…», επιφανέστατη μορφή του πάλαι ποτέ ΥΠΠΟ-πολιτισμού! Τον συνθέτη, που μετά την Μυρσίνη Λοΐζου, εξέδωσε πέρυσι απαγορευτικό προς το ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι, σημειώνοντας ότι ο Μακρυγιάννης ήταν ό,τι πιο τίμιο και αγνό είχε να επιδείξει η Επανάσταση! Ο Μακρυγιάννης, ο οποίος είναι, το λιγότερο, αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Πώς απέκτησε τόση περιουσία τόσο νέος; Αληθεύει ότι τα βαυαρικά ρυμοτομικά σχέδια περνούσαν από τις εκτάσεις του; Πώς ήξερε εκείνα τα χρόνια και με τη μόρφωση που είχε, την εμπορική αξία των αρχαιοτήτων; Τι ακριβώς ήθελε από τον Όθωνα; Μέχρι κι από… δεξιά τού έχουν βγει. Ο Μιχάλης Καραγάτσης, λόγου χάρη, στο βιβλίο του «Τα στερνά του Μίχαλου» θεωρεί ανώριμο το 1844 τον λαό για σύνταγμα.
  Η σπουδαιότητα της 3ης Σεπτεμβρίου, ακόμη και σ’ επίπεδο Συνταγματικής Ιστορίας, φαίνεται να υστερεί έναντι της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου, για παράδειγμα, τότε που το νεοσύστατο κράτος απέκτησε τον πρώτο του καταστατικό χάρτη. Την πήρε, ωστόσο, ο Ανδρέας Παπανδρέου και την έκανε σύμβολο, επιλέγοντάς την για την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του. Και όταν έγινε κυβέρνηση την… ξέχασε. Όπως ξέχασε να πει και στον δικό του δήμαρχο Αθηναίων, τον Μπέη, να στείλει ένα συνεργείο ν’ αλλάξει τις πινακίδες που γράφουν «Οδός Γ’ Σεπτεμβρίου». Τώρα πια δεν έχει σημασία. Από την… ντάγκλα τους οι περισσότεροι θαμώνες του δρόμου –τουλάχιστον στην αρχή του, στην Ομόνοια- δεν βλέπουν ούτε τι χρώμα έχει το οδόσημο! Τα δε κορίτσια, που περιμένουν το βράδυ στα πεζοδρόμια, απλώς δεν ξέρουν να διαβάζουν ελληνικά…
  Αναμετρήθηκαν, λοιπόν, σε... σοσιαλιστικά αλώνια ο Τσίπρας και ο Βενιζέλος, για το ποιος είναι αυθεντικότερος… τριτοσεπτεμβρίτης! Ο μεν Τσίπρας, πήγε να απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε μια εκδήλωση μίας ανύπαρκτης ομάδα παλαιοπασόκων, όπου θα μιλούσαν και δύο απ’ αυτούς, αλλά ο ένας… λάκισε παραμονές της επετείου, διότι δεν ήξερε, λέει, ότι θα τον καπέλωνε ο πρόεδρος της Κουμουνδούρου και ας είχε προσχωρήσει ο «Νέος Αγωνιστής» (συγκρατήστε το όνομα της ομάδας, δύσκολα θα την ξανακούσετε!) στο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (για να μην έχετε απορίες τι είναι αυτό το ΕΚΜ). Πήγε, όμως, καίτοι απρόσκλητη, η οραματίστρια Σοφία Γιαννακά, η… her master’s voice (που λένε και στην εκλογική περιφέρειά της, την Αιτωλοακαρναία) του Βενιζέλου. Διότι την «πρόδωσε», λέει, ο Βαγγέλης… Και αφού μας την έφερε ο Βαγγέλης, πού να πάμε; Πάμε μια βόλτα στη Νίκαια…
  Ο δε Βαγγέλης, προκειμένου να καταδείξει ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» και η διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου δεν είναι μουσειακό αντικείμενο το 2012, διοργάνωσε τη δική του γιορτή σε μουσείο! Στο Μουσείο Μπενάκη, ένθα με κομμένη την ανάσα το ακροατήριο πληροφορήθηκε ότι ψαλιδίζονται οι ακτίνες του πράσινου ήλιου, μειώνονται από εννέα σε επτά! Προφανώς, τις δύο ακτίνες που περίσσεψαν τις μάζεψε από το δάπεδο ο… κάλφας του «μαγαζιού», Ανδρέας Λοβέρδος, για ν’ ανοίξει δικό του…
  Ευχαρίστως, θα χρησιμοποιούσα αντί για τη λέξη «π@π@ριές», «πιπεριές». Όμως, δεν ξέρω αν μου επιτρέπει ο Ανδριόπουλος να παίρνω πράγματα από τους μπαξέδες…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστείς τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα είναι ο συλλογικός αγώνας που θα συσπειρώνει όλους τους εκμεταλλευόμενους απέναντι στους εκμεταλλευτές.

  Τέτοιος αγώνας αναπτύσσεται καθημερινά από το Συνδικάτο μας καιτα αποτελέσματα κάθε φορά εξαρτώνται από τη συσπείρωση των εργαζομένων ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία, εθνικότητα ή άλλη διαφορά. Οι μόνοι που αποκλείονται, που δεν μπορούν να γραφτούν στο μητρώο μελών είναι τα αφεντικά, οι διευθυντές και τα τσιράκια τους.

  Η βασική διαίρεση της κοινωνίας μας είναι οι εκμεταλλευτές και οι εκμεταλλευόμενοι, εργάτες και αφεντικά και όποιος προβάλλει οτιδήποτε άλλο λειτουργεί σε όφελος των δεύτερων γιατί αποδυναμώνει το μέτωπο απέναντί τους.

  Δηλαδή με απλά λόγια εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία, γυναίκες κ.τ.λ. ο μοναδικός εχθρός που έχουν είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό που κρύβει αυτή την πραγματικότητα και προβάλει ότι υπάρχουν λύσεις κοινές για όλους.

  Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής στη διαστρέβλωση αυτής της πραγματικότητας είναι να προβάλλει ότι εργάτες και αφεντικά μπορούν να συνυπάρξουν αρκεί να είναι Έλληνες.

  Η χώρα μας είναι μια πλούσια χώρα που μπορεί να θρέψει όχι μόνο όσους βρίσκονται τώρα εδώ, αλλά πιθανά και τα εκατομμύρια έλληνες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.


  Για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται να φύγουν οι μετανάστες αλλά οι πραγματικοί κοπρίτες, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές. Χρειάζεται να αξιοποιηθεί ο πλούτος της χώρας μας σε όφελος του λαού, που δεν αξιοποιείται όχι γιατί υπάρχουν μετανάστες αλλά επειδή υπάρχουν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, ντόπιων και ξένων.

  Η Χρυσή Αυγή έχει συγκεκριμένο ρόλο στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.

  Είναι καλό να γνωρίζει η Χρυσή Αυγή ότι έλληνες και μετανάστες στη γραμμή παραγωγής δουλεύουμε δίπλα – δίπλα.

  Είναι καλό να γνωρίζει η Χρυσή Αυγή ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μετανάστες έχουν πρωτοστατήσει για να λυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργάτες στους εργασιακούς χώρους. Σε σωματείο που ιδρύθηκε στον κλάδο μας από τα 70 ιδρυτικά μέλη περισσότερα από 30 ήταν μετανάστες και μάλιστα ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν σπάζοντας την τρομοκρατία και δείχνοντας τον δρόμο σε πολλούς έλληνες συναδέλφους τους που ακολούθησαν.

  Άλλωστε στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο ξένοι εργάτες αλλά και ξένα αφεντικά, όπως οι Γάλλοι στα Τσιμέντα, οι Γερμανοί στον ΟΤΕ και το Αεροδρόμιο κ.τ.λ.. Όλοι τους εκμεταλλεύονται τους εργάτες, έλληνες και μετανάστες. Αντίστοιχα ελληνικά αφεντικά εκμεταλλεύονται εργάτες σε άλλες χώρες όπως από τον κλάδο των Τροφίμων ο Σουλιώτης (ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΑΕ) στην Βουλγαρία και την Κίνα, ο Μπελές (ΝΗΡΕΥΣ) στην Τουρκία και την Ισπανία κ.τ.λ.. Μάλλον δεν βγαίνει άκρη με αυτή τη λογική. Αντίθετα!

  Το κυνήγι του κέρδους είναι που ισοπεδώνει καθημερινά τη ζωή του λαού απλά γιατί η ανθρώπινη υπόσταση δεν μπορεί να συνυπάρξει με τα κέρδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμφανίζομαι τυχαία, 2-3 λεπτά μετά από αυτή τη δημοσίευση για να πω το εξής : πλήρης αποτύπωση της πραγματικότητας.

   Ευχαριστώ θερμά το μέντορα.

   Διαγραφή
 9. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΣΟΚ χωρίς κυβερνητική εμπειρία. Ίσως και ΠΑΣΟΚ που δε θα βάλει χέρι στα ταμεία. Η αιτία της κρίσης όμως δεν είναι ούτε 5 ούτε και 10 δισεκατομμύρια που μπορεί να φάγανε οι πασοκεμονικοί. Κι ούτε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του να την ανατρέψει ή να εξασφαλίσει πως δε θα ξεπουληθούνε τα σχολεία, τα νοσοκομεία κλπ. Για όλα αυτά και πολλά ακόμη, που δε χωράνε σε 5-10 γραμμές, του ταιριάζει ο τίτλος νέο ΠΑΣΟΚ, του αξίζει να τρέχει σε πασοκικές γιορτούλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Επειδή κάποια στιγμή θα φθάσει η ταινία για τον Μωάμεθ στην Ελλάδα, εμείς τι θέση θα πάρουμε;
  α) υπέρ της ελευθερίας έκφρασης
  β) υπέρ της πολυπληθούς μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα
  Εδώ μας/σας θέλω. Και μιας και το άρθρο είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ τον θέλω κι αυτόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει μια ανακοίνωση υπερ της ελευθερίας της έκφρασης, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στην πολυπληθή μουσουλμανική κοινότητα. Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα τα βριε λίγο σκούρα, αλλά στο τέλος θα βρουν κι αυτοί ένανα τρόπο να τα μπαλώσουν. Μάλλον θα επιχειρήσουν κάποια μακροσκελή ανακοίνωση ανελέητης και βαρετής μαρξιστικοεπαναστατικής μπουρδολογίας, που δεν θα καταλαβαίνει κανένας. Μήτε κι αυτός που την έγραψε. Φυσικά μεά από ένα διάστημα θα εξαφανισεί, όπως μυστηριωδώς εξαφανίζονται πρόσωπα από φωτογραφίες και παράγραφοι από κείμενα...

   Διαγραφή
  2. Εντάξει τώρα, αυτή δεν είναι σοβαρή απάντηση...
   Αν τελικά βγει αυτό το έργο (γιατί μπορεί να αποσυρθεί για λόγους γεωπολιτικών συμφερόντων και ισορροπιών) και αν τελικά επιτραπεί η προβολή του στην Ελλάδα (γιατί κι αυτό παίζει για λόγους κοινωνικής γαλήνης), τι θέση θα πάρουμε στις αναπόφευκτες ταραχές που θα κάνουν κάποιοι φανατικοί;
   Η μεταναστευτική πολιτική όλων των κομμάτων (και όχι μόνο της αριστεράς) έχει, μεταξύ άλλων, σαν συστατικό της το σεβασμό στα θρησκευτικά πιστεύω των μεταναστών. Το κοράνι απαγορεύει ρητά την απεικόνιση του προσώπου του Μωάμεθ, πόσο μάλλον ταινίες στις οποίες επιπλέον παρουσιάζεται περίπου σαν ...gay. Δεν θα πρέπει να σεβαστούμε τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα; Τι είναι πιο σημαντικό; Το δικαίωμα στην έκφραση, όσο κι αν αυτή προκαλεί, όσο προβοκατόρικη κι αν είναι ή το δικαίωμα της θρησκευτικής δοξασίας ή της ιστορικής συλλογικής μνήμης; Όταν βγήκε το έργο της Κιτσοπούλου για τον Α. Διάκο, όσοι αντέδρασαν χαρακτηρίστηκαν συλλήβδην ως φασίστες. Εάν βγει αυτό το έργο για τον Μωάμεθ πώς θα χαρακτηριστούν όσοι αντιδράσουν;

   Διαγραφή
  3. Εντάξει. Γνωρίζω πως δεν είναι σοβαρή απάντηση. Η πρόεθσή μου ήταν να ειρωνευτώ τις αντιφάσεις και τον πρόχειρο τρόπο που αντιμετωπίζονται ιδεολογικά. Γι αυτό με ακούς συχνά να μιλάω για ιδεολογικές αγκυλώσεις... νεφελοκουλτούρες κ.ά.

   Θα διασκεδάσω πολύ, με την σύγχυση και την αμηχανία που θα προκαλέσει η ταινία στους Αλέξανδρους και τις Νεφέλες του "προοδευτικού" χώρου. Ετοιμάζω από τώρα την πολυθρόνα από την οποία θα απολαύσω τον τρόπο που θα χειριστούν τα όσα θα επακολουθήσουν της προβολής αυτής της ταινίας στην Ελλάδα...

   Διαγραφή
 11. Πακιστανός υδραυλικός12 Σεπτεμβρίου 2012 - 11:13 μ.μ.

  Θέλετε δεν θέλετε η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας θα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και πίσω του ένα αξιολογότατο επιτελείο επιστημόνων δημοκρατών που όμοιο του δεν έχει γνωρίσει ποτέ αυτός ο τόπος.Όσο για το αν οι δηλώσεις τους γίνονται αντικείμενο προπαγάνδας από τον κάθε Αδωνι στα @@ μας.Η αλήθεια έχει αξία όταν είναι άμεση και σκληρή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θέλεις δεν θέλεις, τις συνέπεις θα τις υποστείς κι εσύ... από τις πολιτικές αυτού του αξιολογότατου επιτελείου δημοκρατικών επιστημόνων... που έχουν υπηρετήσει έντιμα το φαύλο σύστημα, που έχουν κλείσει μάτια στην σαπίλα, με ανταμοιβή υψηλές θέσεις, με ανάλογες υψηλές απολαβές, μέσω της πολιτικής του στυλ... μιλάμε με όλους, κρατάμε πολιτικές ισορροπίες με όλους και κυρίως... γνωριζόμαστε με όλους...

   Θ΄ ακολουθήσει μία εποχή, που θέλεις δεν θέλεις... θα έρθουν όλοι αυτοί που πλήρωσαν το τίμημα των πολιτκών σου επιλογών, θα σε ρίξουν στην χέστρα... θέλεις δεν θέλεις... και θα τραβήξουν το καζανάκι. Μέσα από την υδραυλική εγκατάσταση και των αποχετευτικών αγωγών -αν είσαι τυχερός- θα καταλήξεις στην πραγματική πατρίδα σου ως απόβλητο. Θέλεις δεν θέλεις...

   Διαγραφή
 12. _Η κυβέρνηση Σαμαρά που κόπτεται να υλοποιήσει μια ακόμη ντιρεκτίβα της Μέρκελ, τη δημιουργία των ΕΟΖ, προβλέπεται να πετσοκόψει την χώρα σε κομμάτια, να την χαρίσει σε ξένους ιδιώτες και να εγκαταστήσει σε αυτές εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Όπως αποκάλυψε ο Δ. Καζάκης στην εφημερίδα "Το Χωνί", «οι ΕΟΖ είναι χώροι όπου εκχωρείται η εθνική κυριαρχία ενός λαού υπέρ των ιδιωτών επενδυτών. Είναι χώροι όπου κυριαρχεί η ανομία, το έγκλημα και η άγρια εκμετάλλευση της εργασίας, κυρίως των μεταναστών. Πουθενά σε καμιά χώρα όπου επιβλήθηκαν δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη, ή την επιβίωση του πληθυσμού. Το αντίθετο.

  Οι ΕΟΖ είναι οι "μαύρες τρύπες" της παγκόσμιας οικονομίας, όπου με όρους πλήρους αδιαφάνειας και σε συνθήκες ανομίας κινούνται μαύρες επενδύσεις, μαύρα κεφάλαια, εμπορεύματα και εργασία, που καμιά πολιτισμένη κοινωνία δεν θα αποδεχόταν. Τέτοια χώρα θέλουμε να καταντήσουμε;», αναρωτιέται ο κ. Καζάκης και η απάντηση είναι, NAI. Τέτοια, κινεζοποιημένη Ελλάδα οραματίζεται ο Α. Σαμαράς και ο..υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης. Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά προσφέρεται ως πειραματόζωο στην Ευρώπη. Θα καταστεί η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, τεμαχισμένη σε ειδικές οικονομικές ζώνες, όπου θα εργάζονται λαθρομετανάστες με εξευτελιστικές αμοιβές. Οι αλλοδαποί που στοιβάζονται στα στρατόπεδα, δήθεν για να ελεγχθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και να απελαθούν –κάποια στιγμή- στις πατρίδες τους, αποτελούν μία ακόμη μπλόφα.

  Η παρουσία τους γίνεται με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως εργάτες, διότι οι ΕΟΖ δουλεύουν με μετανάστες, είτε από την ενδοχώρα, είτε από το εξωτερικό. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτει ο Δ. Καζάκης προκαλούν ανατριχίλα: «Στις ΕΟΖ απασχολούνται μόνο μετανάστες γιατί ο μέσος όρος απασχόλησης στην ΕΟΖ δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο. Το προσωπικό προσλαμβάνεται από ειδικά γραφεία ευρέσεως εργασίας με ατομικές συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης. Η επιχείρηση πληρώνει τα ειδικά γραφεία και αυτά τους εργαζόμενους. Στον Αραβικό κόσμο οι ατζέντηδες των μεταναστών παρακρατούν το 50% του μεροκάματου.

  Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις ανά πάσα στιγμή μπορούν να απολύσουν χωρίς κανένα κάλυμμα ή αποζημιώσεις. Κι επειδή η κυβέρνηση των δοσίλογων είναι αρκετά ανάλγητη ώστε να θεσμοθετήσει ότι αν προσληφθεί έλληνας εργαζόμενος θα πρέπει να τηρηθεί η εθνική εργατική νομοθεσία, έχει ξαμολήσει παράλληλα την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» προκειμένου να μαντρώσει τους μετανάστες που θα χρειαστούν αύριο οι επενδυτές των ΕΟΖ. Το προβλέπει ήδη ο νόμος.

  Ο νόμος 3907 του 2011 στο άρθρο 37 παρ. 5 αναφέρεται: "Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμόδιων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημόσιου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια, να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας.

  Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να ασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας εργασίας όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. _Καταλαβαίνουμε τι έχουν νομοθετήσει; Ότι όποιον παράνομο μετανάστη έχουν συλλάβει και έχουν κλείσει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά έχουν αναβάλει – για οποιονδήποτε λόγο – την απέλασή του, μπορεί η κυβέρνηση να τον στείλει να δουλέψει ως μισθωτό οπουδήποτε στην χώρα». Αυτή είναι η αλήθεια. Και κάτι ακόμη: στην πραγματικότητα δεν έχουν μαντρώσει τους λαθρομετανάστες στα στρατόπεδα. Οι κερδοσκόποι και οι δοσίλογοι έχουν βάλει στη φάκα ένα ολόκληρο έθνος διαμελίζοντας τη χώρα του!!! Μπορεί πλέον ο κόσμος να αντισταθεί και να αλλάξει την μοίρα που άλλοι του έχουν καθορίσει;

  Μετά τα ως άνω , που πέρασαν με Νόμο, εγώ θα συμπληρώσω πως αν, ορισμένοι τσουτσουνόπαιχτοι του πληκτρολογίου , με τα σκουριασμένα μυαλά , νομίζουν πώς οι αργατοπατέρες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους, θα κάνουν απεργίες για τα δικαιώματα των λαθραίων ή ακόμα και νόμιμων εργατών τότε πρέπει να τους δεί σύντομα γιατρός. Όσο για τα σωματεία , τις εκμεταλλεύσεις εργατών, επαναστάσεις του κώλου, και λόγια του πληκτρολογίου, ένα να θυμάστε. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. _ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (αμέσως θα επέλθει εμφύλια σύρραξη) ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΣ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ. (Όταν λέω λαθραίους , δεν τους περιλαμβάνω όλους , αλλά την πλειοψηφία αυτών , που τους είπαν ελάτε στην χώρα της επαγγελίας.)

  Tον κίνδυνο να δημιουργηθούν στη Θράκη ΕΟΖ που θα απασχολούν παράνομους μετανάστες σε ειδικό καθεστώς, σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπό προϋποθέσεις μπορεί να παράσχει το ισχύον νομικό πλαίσιο τη μετανάστευση, επισημαίνει με επιστολή της προς τους αρμόδιου Υπουργούς και τους φορείς της Θράκης.

  Η επιστολή αναφέρει:
  "Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών–Βιοτεχνών–Εμπόρων Ν.Ξάνθης, εν όψει της κατάστασης που διαμορφώνεται με την επιλογή της Περιφέρειάς μας ως τόπου συγκέντρωσης, σε συνθήκες κράτησης, παράνομων μεταναστών οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς «επιστροφής», και εκτιμώντας από τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα επισήμως ότι –παρά τους, περί του αντιθέτου, ισχυρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης– πρόκειται για μόνιμα επί της ουσίας μέτρα με πιθανές αλλαγές ή προσθήκες ως προς τους χώρους κράτησης των λαθρομεταναστών, επισημαίνει, με την παρούσα, τον κίνδυνο να μετατραπεί η περιοχή μας σε «αμπάρι ψυχών» για όλους μας (ελεύθερους πολίτες και κρατούμενους μετανάστες) ΕΑΝ υπογραφεί το Π.Δ. που ενεργοποιεί το άρθρο 37-5 του Ν.3907/2011 (Οδηγία 2008/115/ΕΚ για την επιστροφή παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών).

  Τι λέει το άρθρο 37-5:
  «Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμοδίων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημοσίου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσα βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να απασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια του χρόνου αναβολής της απομάκρυνσης ο υπήκοος τρίτης χώρας δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης σε προγράμματα κοινωνικής ένταξης, ενώ το ως άνω χρονικό διάστημα διαμονής του υπηκόου τρίτης χώρας δεν μπορεί να συνυπολογιστεί στην περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων του ν.3838/2010 περί πρόσβασης στην ελληνική ιθαγένεια ή στην περίπτωση εφαρμογής διατάξεων που αφορούν την πρόσβαση σε καθεστώς μακροχρόνιας διαμονής.» (Ν3907/26.01.2011)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. _Η Ομοσπονδία Ε.Β.Ε. Ξάνθης, λαμβάνοντας υπόψιν:

  1) το άρθρο 37-5 του Ν.3907/26.01.2011 το οποίο προβλέπει ότι ο πληθυσμός των παράνομων μεταναστών που δεν είναι διαχειρίσιμος από το ελληνικό κράτος, μπορεί να κατευθυνθεί με ένα προεδρικό διάταγμα σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας για συγκεκριμένη απασχόληση με την ιδιότητα του «λαθρομετανάστη» να διατηρείται,

  2) το άρθρο 84 του Ν.4052/01.03.2012* του κεφαλαίου ΙΓ΄περί απαγόρευσης απασχόλησης παράνομων μεταναστών, το οποίο εξαιρεί από τη ρητή απαγόρευση του Νόμου όσες περιπτώσεις υπαχθούν στη διάταξη 37-5 του προγενέστερου Ν.3907/26.01.2011.

  3) την αναφορά της «Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ» στο πλαίσιο «του διαλόγου για το μεταναστευτικό και το άσυλο» στην Ελλάδα, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάϊο και στην οποία περιγράφονται με σαφήνεια οι αδυναμίες της διοικητικής κράτησης και το ανέφικτο των μαζικών απελάσεων για να προταθεί ως «λύση» για τους λαθρομετανάστες –στο πνεύμα της προαναφερόμενης διάταξης– η χορήγηση «άδειας εργασίας υπό προϋποθέσεις» σε ένα καθεστώς «προσωρινής παραμονής υπό ανοχή»**,

  4) την απόφαση «πιλοτικής» εγκαθίδρυσης Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Περιφέρειά μας παρά τις επιφυλάξεις και διαφωνίες που έχουν εκφραστεί,

  5)τ ο άρθρο 29-6 του Ν.4072/11.04.2012 που επιτρέπει την είσοδο σε άλλο τελωνειακό καθεστώς (Ειδική Οικονομική Ζώνη, Ελεύθερη Τελωνειακή Ζώνη) βιομηχανικών προϊόντων που εισάγονται από τρίτες χώρες και η κυκλοφορία τους στην αγορά απαγορεύθηκε λόγω κινδύνων για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον, και

  6) το άρθρο 41-6 & 41-7 του Ν.4072/11.04.2012 που επιτρέπει, εντός των Ελευθέρων Τελωνειακών Ζωνών, ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητας και επεξεργασία προϊόντων που εισάγονται από τρίτες χώρες,

  Ζητούμε από τους συναρμόδιους, για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος του άρθρου 37-5 του Ν.3907/26.01.2011, Υπουργούς, να μην προχωρήσουν αβασάνιστα στην υπογραφή σχετικής πρότασης Π.Δ. αλλά να λάβουν σοβαρά υπόψη τη βούληση της τοπικής κοινωνίας,

  Καλούμε τους Βουλευτές της Θράκης να επαγρυπνούν για τα συμφέροντα της περιοχής και της κοινωνίας και να τα προασπιστούν απέναντι στα εν δυνάμει νομοθετήματα για τις ΕΟΖ και της πιθανής σύνδεσης της λειτουργίας τους με το «αναλώσιμο» εργατικό δυναμικό των λαθρομεταναστών – εξέλιξη που θα μετατρέψει τη Θράκη σε «αμπάρι ψυχών»***,
  Καλούμε τα Κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου να προβληματιστούν με τη συνέργεια των προαναφερομένων, φαινομενικά αποσπασματικών, διατάξεων και νομοθετημάτων που προοιωνίζουν ανατροπές αγνώστων διαστάσεων στις τοπικές κοινωνίες για τις οποίες προορίζονται,

  Καλούμε για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ να αναθεωρήσει την απόφασή του για εγκαθίδρυση ΕΟΖ στην περιοχή λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις που δεν μπόρεσε να αποτρέψει, ως ένδειξη του τι μέλλει γενέσθαι,
  Καλούμε τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Αν.Μακεδονίας & Θράκης να άρουν τη συναίνεσή τους στην προοπτική ΕΟΖ και να ηγηθούν μιας νέας πρωτοβουλίας επανεξέτασής τους ως δήθεν «αναπτυξιακής λύσης» για τον τόπο μας, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων.

  Εν κατακλείδι, ζητούμε από την ελληνική Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να μας εξηγήσουν με πειστικό τρόπο,
  Ø γιατί, με τα 206,7 εκατ.ευρώ που, όπως υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή****, έλαβε η Ελλάδα για το μεταναστευτικό μέσω των Ταμείων «Εξωτερικών Συνόρων», «Επιστροφής» και «Προσφύγων» την περίοδο 2007 – 2011, το πρόβλημα αντί να λυθεί, επιδεινώθηκε δραματικά.
  Ø Και σε ποιο βαθμό θα μπορέσει η χώρα, με τα 86 εκ.ευρώ που προβλέπονται από τα ίδια ταμεία το 2012, να δώσει λύσεις με προοπτική στο διογκωμένο πλέον πρόβλημα."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρε συ Ανώνυμε (Κάρνικ;)
   Ενώ ανοίγεις ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά συνολικά το μέλλον των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα (όχι μόνο των μεταναστών και όχι μόνο στη Θράκη), την ίδια στιγμή αναλώνεσαι σε χαρακτηρισμούς εναντίον κάποιων που σχολιάζουν σ' αυτό το blog. Είναι σαν να τους προκαλείς να σε βρίσουν. Ξεκινάς μια συζήτηση με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά να μην γίνει. Τι είναι πιο σημαντικό για σένα: οι τσουτσουνόπαιχτοι ή η δήλωση που έκαναν γερμανοί βιομήχανοι ότι όλη η Ελλάδα πρέπει να γίνει ΕΟΖ;

   Διαγραφή
  2. _Χρηστη versus. Οι "τσουτσουνοπαιχτοι" ξερουν. Ειναι ελαχιστοτατοι , μην πω ενα ατομο η το πολυ δυο , που ευκολα χρησιμοποιουν μερικα διαφορετικα nik για ευνοητους λογους και βριζουν ασυστολα μη εχοντας κατι να πουν.
   Μεχρι και τον χρηστη karnik βαζουν στο καδρο γιατι δεν ξερουν ποιος ειναι ποιος.
   Ειναι μια μεθοδολογια που το blog ξερει απο παλια οπως ανεφερε, δεν ξερω τι εννοει, αλλα μας ανοιξε τα ματια.

   Δεν εχω να ανταλαξω με κανενα οτιδηποτε, διοτι δεν ξερω κανεναν, αλλα πολυ περισσοτερο δεν θέλω να πεισω κανεναν. ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ. Αν δεν τους αρεσει κατι, εισαι χρυσαυγιτης. Αν τους αρεσει εισαι Συριζαιος η κομουνιστης. Αυτο που συνεβαινε παλια με μπλε και πρασινα καφενεια δηλαδη. ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

   Παιρνω πισω την λεξη αν ενοχλησε και δεν θα ξαναπω κατι.

   Διαγραφή
  3. @ Ανώνυμος (1:44)

   Η αλλιώς... χούλιγκαν της ποδοσφαιροποιημένης πολιτικής σκέψης...

   Μη δυνάμενοι ν΄αρθρώσουν ένα στοιχειώδες κείμενο πολιτικής σκέψης, επέλεξαν το κόλλημα μιας ταμπέλας σ΄ εμένα, συμπεριφερόμενοι ως ποδοσφαιρικοί χουλιγκαν, προσδίδοντας χαρακτήρα αντιπαλότητας παναθηναϊκών - ολυμπιακών, αποδεικνύοντας τελικά σε όλους, πόσο φτωχή είναι η πολιτική σκέψη στην Ελλάδα και προκαλώντας αφόρητη μελαγχολία για το μέλλον της χώρας και προσθέτοντας επί πλέον περισσότερη απελπισία στους ίδιους, απ΄ όση ήδη έχουν συσσωρεύσει εξ αιτίας των πολιτκών τους επιλογών, επιλογές που έγιναν σύμφωνα με βαθιά ριζωμένες ποδοσφαιρικές νοοτροπίες, που νομοτελειακά θα τους οδηγήσουν σε βαθιά προσωπική απόγνωση.

   Διαγραφή
  4. Oρίστε, μας κλέβουνε τις δουλειές!

   Οι ίδιοι, οι μετανάστες, επέβαλαν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, οι ίδιοι πετάξανε τον πληθωρισμό στο διάολο, οι μετανάστες είναι που κατήργησαν και το ωράριο και που θα παίρνουμε σύνταξη στα 70, αυτοί φταίνε για την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα κι όποιον πάρει ο χάρος, οι μετανάστες από μόνοι τους αναλάβανε δουλειές σε οικοδομές και σε ανατεθιμένα "δημόσια" έργα ανασφάλιστοι ... όλα μόνοι τους. Οι εργοδότες, οι εργολάβοι, οι καπιταλιστές βρε αδερφέ δεν το θέλανε αυτό αλλά πού να βγάλεις άχνα στους εγκληματίες, βιαστές (δε θυμάμαι τί άλλο πρέπει να πω εδώ). Ήρθανε εδώ, στη χώρα τούτη τη φωτεινή, την Ελλάδας μας, χτύπησαν τα χέρια στα τραπέζια των μηχανκών και των εργολάβων και βροντοφώναξαν : "δώστε μας δουλειά χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα αλλιώς θα σας κόψουμε τα κεφάλια". Γιατί πού να ξέρουνε κι από δικαιώματα! Πού να βγάλεις άχνα στον Πακιστανό; Είναι και 1,65 ο καθένας με τα χέρια στην ανάταση. Όλοι μαζί είναι τρομακτικοί. Σκέψου τώρα να έχεις μπροστά σου σαν εργοδότης 15 Αφγανούς,Πακιστανούς κλπ. να σε απειλούνε "ή θα δουλέψουμε ή θα πεθάνεις". Τί να κάνουνε κι οι έρμοι οι εργολάβοι; Τους πήρανε στην οικοδομή να σηκώνουν τσιμέντα. Που για μας τη νεολαία με 1-2 πτυχία είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Μας τρώνε τη δουλειά σου λέω.

   Άσε πάλι το άλλο με τους Λίβυους. Πήγανε πέσανε σε κάτι βόμβες οι μαλάκες και μετά έρχονται εδώ σαν τραυματίες πολέμου για διακοπούλες. Μένουνε στα ξενοδοχεία ΜΑΣ, στα πρεζιντέντια και στα μεντιτερανέαν να πούμε, αγοράζουνε iphone και τα σέα και μας πουλάνε μούρη. Και τί κάνανε; Όλο κι όλο που είχανε να κάνουν, ήταν να ξεσηκωθούνε ενάντια σε κάτι φλώρους δικτάτορες και μετά να έρθουμε ειρηνευτικά οι δυτικοί πολιτισμένοι να τους εκπολιτίσουμε... κι αυτοί αντί να δεχτούν πολιτισμό σηκώνονται και φεύγουν απ' τον τόπο τους με πρόσχημα κάτι ψιλομώλωπες και ψιλοκομμένα χέρια. Χωρίς εμάς δεν μπορούνε σου λέω. Αφού να φανταστείς στα ξενοδοχεία που μένουνε, τόση αμορφωσιά πια, έχουνε εξαφανίσει όλα τα "τηλέφωνα" από τα μπάνια για να πλένουνε τον κώλο τους. Είδανε νερό να πούμε και χάρηκαν. Οι άπλυτοι! Τα χρήματά τους είναι τόσο άπλυτα που οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων τα σιχαίνονται και μένουν οι αγαπητοί ξενοδόχοι, οι λαμπροί επιχειρηματίες του τόπου, απλήρωτοι!!! Αν είναι ποτέ δυνατόν!!! Ντροπή και αίσχος. Δεν είμαστε εμείς χώρα να ξεπλένουμε χρήμα. Θα μας το φέρνετε καθαρό χρήμα ισλαμοφασίστες!

   ...
   Μιας και είπα το φασίστες και ξεθύμανα... πάμε λίγο reality.

   (η συνέχεια στο επόμενο)

   Διαγραφή
 16. Αν το κείμενο ήταν δικό μου, θα είχα χρησιμοποιήσει τους χαρακτηρισμούς : "αφελείς", "πεοκρούστες", "θολωμένοι αριστερούληδες", "ισλαμολάγνοι", "γλυφομελάτοι", "ταλιμπανογενίτσαροι", "γιαλαντζί αριστεροί", "μπαφοφιλόσοφοι", "πακτωμένοι τενεκέδες", "πακιστανοχαϊδεμένοι"... ή κα΄ποιους που θα συνέθετα την στιγμή της γραφής του κειμένου, ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής. Ομολογώ πάντως, πως μου αρέσουν οι χαρακτηρισμοί του ανώνυμου, ιδιαίτερα το... "ευαίσθητα λάχανα".

  Δεν είναι ο ανώνυμος που προκαλεί να τον βρίσουν με αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Είναι οι ίδιοι που προκαλούν κατά σύστημα, αδυνατώντας να αποτυπώσουν την πολιτική τους σκέψη αναλύοντας και συνθέτοντας. Είναι αυτοί που προκαλούν, επιλέγοντας την τακτική των ύβρεων και των χαρακτηρισμών, αντί των γόνιμων διαλόγων κι είναι φυσικό να δέχονται αυτούς τους χαρακτηρισμούς, αφού δεν έχουν την παιδεία κι ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να σεβαστούν τον διάλογο.

  Ακόμα κι αν ο ανώνυμος δεν είχε χρησιμοποιήσει στον λόγο του αυτούς τους χαρακτηρισμούς, όλοι γνωρίζουμε ότι θα το έκαναν αυτοί. Σ΄όποιο κείμενο του Harddog κι αν ανατρέξεις θα βρεις τουλάχιστον έναν από αυτούς να καταφεύγει σ΄ αυτές τις τακτικές.

  Θεωρώ πως δίκαια τους απονέμονται αυτοί οι χαρακτηρισμοί και θεωρώ πως ο ανώνυμος είναι εξαιρετικά συγκαρατημένος και κόσμιος, μετά τα όσα έχουν γραφτεί κι ακουστεί εδώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλοι δε, αντιλαμβανόμαστε και γνωρίζουμε, πως οι χαρακτηρισμοί του ανώνυμου, απευθύνονται σε συγκεκριμμένα πρόσωπα, που διακρίνονται για τις τακτικές που προανέφερα κι όχι προς όλους τους σχολιαστές, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση.

   Είμαι βέβαιος πως ο ανώνυμος εξαιρεί σχολιαστές σαν κι εσένα...

   Διαγραφή
 17. Πουθενά δεν έφταιξε, προς θεού, η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. σε όλα τα παραπάνω. Είχανε κάποτε, λέει αυτή η βρωμοφυλλάδα ο Ριζοσπάστης, συμφωνήσει για τη "Λευκή Βίβλο" στην Ε.Ε. κι ότι με τη συνθήκη του Μάαστριχτ όλα αυτά ήταν αναμενόμενα. Αστειότητες!
  Ας δούμε μερικά αστεία αποσπάσματα.


  Από τη «Λευκή Βίβλο» στις σημερινές αντεργατικές αναδιαρθρώσεις

  Το Μάρτη του 1994, ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί με ειδικό ένθετο φυλλάδιο του ΚΚΕ με τίτλο: «Λευκή Βίβλος η επιχείρηση επιστροφής στον εργασιακό μεσαίωνα». Το φυλλάδιο ξεκινούσε με την κωδικοποίηση των αντεργατικών ανατροπών ως εξής:

  « -- Σε κίνδυνο το 8ωρο, η κατάκτηση του αιώνα!

  -- Στο στόχαστρο η κοινωνική ασφάλιση και τα επιδόματα!

  -- Υπό κατάργηση συλλογικές συμβάσεις!

  -- Απολύσεις χωρίς όρια και χωρίς αποζημίωση!

  Εργάτες, υπάλληλοι άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες

  Με εκρηκτικό τρόπο ήρθε ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα των αλλαγών στις σχέσεις μισθωτής εργασίας. Στο επίκεντρο των σαρωτικών αλλαγών που επιδιώκει το κεφάλαιο βρίσκεται η λεγόμενη "ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ", που συζητήθηκε και εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 10 και 11 Δεκέμβρη 1993 από ΟΛΟΥΣ τους εκπρόσωπους των 12 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

  Από τον Ιούνη του 1993 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κοπεγχάγης κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προετοιμάσει και να παρουσιάσει τη "Λευκή Βίβλο", την ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ, δηλαδή γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση (EE) για την "ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση", όπως ισχυρίζονται οι συντάκτες της.

  Στην πραγματικότητα η "Λευκή Βίβλος" χαράσσει τις κατευθύνσεις μιας νέας ΣΦΟΔΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ των μονοπωλίων και του κράτους στις σχέσεις μισθωτής εργασίας. Είναι η υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν στη Συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. Είναι η ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ της Συνθήκης, που ψήφισαν ερήμην του ελληνικού λαού, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ". Αυτή η επιλογή τους ΔΕΝ πρέπει να μείνει αναπάντητη από το λαό μας.

  .
  .
  .

  Παρακάτω μας λέει πως στις αρχές της δεκαετίας του '90 είχαμε κρίση, καπιταλιστική λένε οι μωροί ενώ όλοι ξέρουμε ότι οι μετανάστες ήτανε και τότε υπεύθυνοι, κάτι άλλα γραφικά για αστικές τάξεις και το κορυφαίο, το πιο γελοίο όλων :

  Το αν και κατά πόσο θα περάσει η στρατηγική επιδίωξη της "Λευκής Βίβλου" θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και πρώτα απ' όλα από το συσχετισμό των δυνάμεων από την ταξική πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων.


  πηγή : http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6877294&publDate=2012-06-03%2000:00:00.0

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και τώρα, μετά τη Λευκή Βίβλο, το Μάαστριχτ κλπ. που επέβαλαν οι μετανάστες, έρχεται το ΔΝΤ κι η Ε.Ε. να μας σώσει με ΕΟΖ, με σύνταξη στα 70 και όλα τα καλά κι εμείς οι βλάκες κρατάμε πίσω τον πόλεμο με τους δολοφόνους, τους βιαστές, τους σφαγιαστές των λαών, τους μετανάστες!

   Διαγραφή
 18. Δεν πρόλαβε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός των σχολίων κι ιδού ο αριστερός συνήγορος της επιχειρούμενης παγκοσμιοποίησης, που επιχειρεί να αποσείσει την δυσαρέσκεια του ελληνικού πληθυσμού, για την επιχειρούμενη εθνολογική αλλοίωση με επακόλουθο τον κατακερματισμό της χώρας σε περιφέρειες, όπου θα αλωνίζουν τα ελευθεροζωνάτα κεφάλαια των νεοταξιτών και στις οποίες οι νεφελευαίσθητοι αγωνιστές υπέρ των δικαιωμάτων του ανάπηρου πελεκάνου, της ψυχωτικής μπεκάτσας και του απαοπροσανατολισμένου κορμοράνου, θα λάβουν ως ανταμοιβή τις ανάλογες θέσεις με τα ανάλογα παχυλά κονδύλια, προς επίλυση αυτών των «σοβαρότατων» προβλημάτων των ελευθεροζωνάτων κοινωνιών…

  Μάθαμε λοιπόν και σήμερα ότι οι μετανάστες δεν φταίνε σε τίποτα για όλα αυτά. Η Λευκή Βίβλος τους φέρνει κι επειδή εμείς πρέπει ν΄ ανατρέψουμε την Λευκή Βίβλο, αλλά δεν έχουμε δυνατότητα να μαζέψουμε τη νεολαία μας από τις καφετέριες του Θησείου, στις οποίες σπεύδουν κατάκοποι μετά τους θυελλώδεις αγώνες, για την κουφή μπεκάτσα και τον ανπάπηρο κορμοράνο... κι επειδή στις τάξεις μας δεν υπάρχει σχεδόν κανένας έλληνας εργάτης πια να σώσουμε από τον ιμπεριαλισμό και το αδίστακτο κεφάλαιο, αγκαλιάζουμε τους λαθρομετανάστες που προορίζονται για την εύρυθμη λειτουργία των ΕΟΖ, ώστε να έχουμε κι ένα λόγο ύπαρξης βρε αδερφέ...

  Στα παπάρια μας το έθνος, η εθνολογική αλλοίωση, ο νεοθωμανικός επεκτατισμός, ο ισλαμικός κίνδυνος και πολλά άλλα που συνεπάγεται αυτή η πολιτική. Αρκεί εμείς να διατηρήσουμε το προνόμιο να κρατάμε κατ΄ αποκλειστικότητα την εκπροσώπηση παντός εργαζομένου, αδιαφόρως εθνικότητας και τις ανάλογες καρέκλες στα κοινοβούλια των κρατικών επιχορηγήσεων.

  Τι κι αν άλλα έλεγε ο Μαρξ κάποτε...;
  Τότε τα κομμουνιστικά κόμματα δεν είχαν μπει ακόμα στο σύστημα με σύσταση εταιρειών που αντιμάχονται στον επιχειρηματικό στίβο το μεγάλο κεφάλαιο, ούτε δανείζονταν από τις τράπεζες, για να συντηρούν μηχανισμούς και πολυτελή κτίρια και γραφεία, όπως καταφέραμε να κάνουμε εμείς με την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, τον ΓΕΡΜΑΝΟ και άλλες εταιρείες στυγνού επιχειρηματικού ανταγωνισμού.

  Οι συνθήκες άλλαξαν σύντροφοι. Οι μαρξιστές έπεσαν στον γκρεμό του Τραμπάκουλα σε πλήρη ιδεολογική σύγχυση από τα πολιτικά αδιέξοδα κι εμείς αντιληφθήκαμε πλέον, πως μόνο μέσα από τον υγιή επιχειρηματικό ανταγωνισμό θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε οικονομικά και να ξεχρεώσουμε τα δάνεια που πήραμε από τις τράπεζες των στυγνών κι αδίστακτων κεφαλαιοκρατών

  Τι κι αν έλεγε ο Μαρξ πως η οικονομική εξάρτηση φέρνει την υποτέλεια και την υποδούλωση....;
  Αυτά ήταν ιστορικά λάθη του, μη αντιλαμβανόμενος την εξέλιξη των επιχειρηματικών μεθόδων των κεφαλαιοκρατών, τις οποίες αντιλαμβανόμαστε εμείς σήμερα.

  ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για την στελέχωση των εταιρειών μας από φτηνά εργατικά χέρια από τρίτες, που θα μας επιτρέψουν να εξοικονομήσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την εξώφληση των δανεικών που πήραμε από τις τράπεζες.

  Οι λαθρομετανάστες είναι τ΄ αδέρφια μας, που θα θυσιαστούν στον βωμό των συμφερόντων μας, για να ξεχρεώσουν το περήφανο ΚΚΕ των λαϊκών αγώνων και να το παραδώσουν υγιές στους έλληνες ψηφοφόρους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άλλο τίποτα έχει πει ο Άδωνης; Ξέχασες κάποιο κόμμα από την κασσέτα; Κάποια παύση του Άδωνη;
   ...
   Τα γάμησες όλα πάλι, τα μπουρδούκλωσες για να πεις ό,τι λένε τόσα χρόνια στο MEGA και στο Tηλεάστυ.

   Ούτε καν στα εμπειρικά που είπες δεν το πέτυχες. Ούτε λεφτά για καφέ έχουμε, ούτε το Θησείο αποτελεί επιλογή των νεαρών Ελλήνων και νεανίδων της πατρίδος μας.
   Μην σε προτρέψουμε να μας δώσεις και βιβλιογραφικές πηγές για αυτά που "έχει πει" ο Μαρξ και τα γαμήσεις ακόμα περισσότερο. ... και μάλιστα παλιές εκδόσεις, τυπωμένες παλιά. (δικά σου λόγια)

   Κάτσε όπως είσαι. MEGA, ΒΗΜΑ, Άδωνς και Πρετεντέρης. Ωραίος.

   Διαγραφή
  2. 10'
   ηπαμε νεοες***+ σχετος ειμαι ο λαμπρουκος απ'τα'γρινιο..

   Διαγραφή
 19. Σύντροφοι, να μην ξεχάσουμε να συστήσουμε και μία επιτροπή που θα λύσει όλα αυτά τα ανακύπτοντα θέματα... όπου θα δώσουμε σκληρότατες μάχες για την κατάληψη του προεδρείου και την τοποθέτηση των δικών μας... για την προώθηση των θέσεών μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @ mpenoVgeno

  Τα ίδια Παντελάκη μου… Τα ίδια Παντελή μου…
  Αφού πρώτα άρχισες τα copy paste των δήθεν βαθυστόχαστων πολιτικών αναλύσεων, σε μια προσπάθεια ανάδειξης ενός δήθεν κουλτουριάρικου προφίλ… όπως συνηθίζεται στους κύκλους που κυκλοφορείς, των παπαγάλων της κομμουνιστικής ιδεολογίας και τσιτατολογίας κι αφού πήρες την απάντησή σου, που σ΄ έτσουξε για τα καλά αυτήν την φορά, όπως φαίνεται από την δική σου απάντηση, βυθίστηκες στην λάσπη των προσωπικών χαρακτηρισμών για μία ακόμα φορά, προσπαθώντας να δημιουργήσεις ένα κλίμα χουλιγκανικής αντιπαράθεσης ποδοσφαιρικού τύπου, ώστε να χάνεται η όποια αλήθεια, μέσα σ΄ έναν ορυμαγδό ανόητων διαξιφισμών χαμηλού επιπέδου, που δημιουργούν κουρνιαχτό, μέσα στον οποίο δεν διακρίνεται πια καθαρά ο ιδεολογική παραπλάνηση κι ο πνευματικός βούρκος στον οποίο έχεις πέσει.

  Σε προηγούμενο άρθρο προσπάθησες με δόλιο τρόπο να δημιουργήσεις την ίδια ατμόσφαιρα μεταξύ εμού και του BADDOG. Σε άλλα άρθρα επινόησες διάφορα ψευδώνυμα, ώστε να δημιουργήσεις την ψευδή εντύπωση πως υπάρχει ένα πλήθος αναγνωστών που ασπάζεται τις θέσεις σου, που συμπτωματικά… όλοι τα έβαζαν με τον “karnik” τον δήθεν φασίστα χρυσαυγίτη… αλλά κανένας δεν είχε να πει κάτι σε ιδεολογικό επίπεδο. Προτιμούσαν όλοι συμπτωματικά λιγόλογες απαντήσεις εξυπναδίστικου τύπου με μορφή ατάκας και τσιτάτου, που θα επέφεραν το μπάχαλο και τον αποπροσανατολισμό των συζητήσεων. Περιμένω εναγωνίως τι άλλο θα εφεύρει η προβληματική και συμπλεγματική σου προσωπικότητα…

  Μικρό ανόητο αγόρι… κάποιος πρέπει να σου διδάξει ότι ο φασισμός δεν πολεμιέται έτσι. Έτσι τον πολεμάνε κάτι παρλιακά, που δεν ξέρουν καν τι ακριβώς είναι ο φασισμός, που τα βλέπουμε συχνά πυκνά να αναμασάνε σαν τα μοσχάρια, ακατανόητα στους ίδιους, μαρξιστικά κι αντιφασιστικά τσιτάτα.

  Αντί να προσπαθείς να ανακαλύψεις ποιος φταίει γι αυτά που βιώνεις και να απονέμεις ευθύνες και φασιστόχαρτα, περιορίσου προς το παρόν, στο να εξοντώσεις τον κακοήθη φασίστα που τρέφεις στην ψυχή σου, εγκαταλείποντας την φασιστική μέθοδο του χαρακτηρισμού και της κατηγοριοποίησης των πολιτών και να κοιτάξεις τα λάθη σου και τις παραλείψεις σου, σε επίπεδο ιδεολογικής πλατφόρμας, που οδηγούν την κοινωνία σε αντίθετους με τους δικούς σου δρόμους.

  Είναι η τελευταία φορά που προσπαθώ να σε συμβουλέψω. Αν θέλεις να μάθεις πως πολεμιέται ο φασισμός, δεν έχεις παρά να ανατρέξεις σε άλλο σχόλιό μου, που αναφέρομαι σε αυτό. Ξέρεις καλά που είναι, αλλά εκεί αποφεύγεις να απαντήσεις για ευνόητους λόγους...

  Ο δρόμος της προσωπικής εξέλιξης είναι ο πιο σίγουρος, για την βελτίωση της κοινωνίας. Ακολούθησέ τον και δεν θα βγεις χαμένος. Ούτε εμείς βέβαια, που είμαστε αναγκασμένοι να υφιστάμεθα την φασιστική σου νοοτροπία με παιδαριώδεις αντιδράσεις, που παραπέμπουν σε νοοτροπία κακομαθημένου, που δεν του πήρε ο μπαμπάς ποδήλατο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. χαχαχαχαχαχαχαχαχα Τζάμπα σόου είσαι ρε μαλάκα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Δεν μπορώ να γράψω τίποτα σοβαρό σε αυτά που λες. Είσαι τέρμα γραφικός. Δεν πάει άλλο. χαχαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για την ειλικρίνεια της απάντησής σου. Είναι προφανές ότι δε μπορείς να γράψεις κάτι σοβαρό. Ότι σοβαρό έχεις αναρτήσει ήταν copy paste. Μόλις αρχίζουν τα δύσκολα καταφεύγεις πάντα σε σχόλια - απαντήσεις αυτού του τύπου... διανθισμένα με ύβρεις, δικαιώνοντας απολύτως τα όσα σου επισήμανα στο τελευταίο μου σχόλιο. Οσοσνούπω φαντάζομαι θα εμφανιστούν και τα άλλα ψευδώνυμα, που θα σπεύσουν να σε υποστηρίξουν, με το ανάλογο ύφος και τις ανάλογες ύβρεις. Ξέρεις εσύ...

   Διαγραφή
  2. Γραφικά είναι αυτά ακριβώς που λες, πως γράφω με άλλα ψευδώνυμα, ενώ το μόνο που έχω χρησιμοποιήσει είναι το pak-man.

   Διαγραφή
 23. Λοιπόν, μετά από το τζάμπα γέλιο εδώ και κάποια λεπτά, βρίσκω τη δύναμη να σε ρωτήσω με δικά σου λόγια τα εξής:

  Τί ακριβώς έγραφε ο Μαρξ;
  Έχεις βιβλία στις παλιές εκδόσεις; Τις αρχικές; Αυτές πριν κρύψουνε κάποια λόγια οι εκδότες με τη γνωστή -όπως έχεις πει- τακτική. (εσύ τα έχεις πει)
  Έχεις αυτά τα βιβλία στη γλώσσα που γραφτήκανε; Γιατί από μετάφραση δεν έχουν την ίδια αξία, μιας κι αλλάζουνε πολλές φορές το νόημα. (εσύ τα έχεις πει)

  Αν ναι, με χαρά να συναντηθούμε και να μου τα δείξεις ή να μου τα ταχυδρομήσεις.
  Θα χαρώ πραγματικά να έχω αυτά τα αρχειακά υλικά στα χέρια μου.
  Να μου δείξεις και τα αποσπάσματα που γράφει "άλλα" ο Μαρξ και θα εμπιστευτώ τη δική σου μετάφραση γιατί Γερμανικά δεν ξέρω να μιλάω.
  Αλλά μην πετάμε μία μαλακία εδώ, μία μαλακία εκεί κι όλες μαζί μας κάνουνε περίγελο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μη με γυρίζεις πίσω στα χρόνια της μαχητικής τσιτατολογίας της Ομόνοιας της μεταπολίτευσης. Έλεος πια. Τράβα να πουλήσεις κάνένα ΟΔΗΓΗΤΗ μπας και ξεχρεώσει το κόμμα σου από τα δάνεια των τραπεζών κι άσε αυτές τις παλαιολιθικές τακτικές του κώλου, σε στυλ... Κεφάλαιο τάδε, σελίδα τάδε. Πήγαινε να τα βρεις στην βιβλιοθήκη του Περισσού ή ζήτα τα από τον σύντροδφο καθοδηγητή σου. Δεν είμαι εγώ αυτός. Εγώ απλά περιγράφω καταστάσεις όπως τις έχω βιώσει, με δικά μου λόγια, καταλήγοντας στα προσωπικά μου συμπεράσματα, που αιτιολογούν τις πολιτικές μου τοποθετήσεις. Δεν είμαι δάσκαλός σου, ούτε καθοδηγητής σου.

   Διαγραφή
  2. Θέλω να μου πεις, επειδή δεν ξέρω, τί λέει περιληπτικά ο Μαρξ. Και σε ποια βιβλία να ανατρέξω. Έστω τα βιβλία, χωρίς καν την περίληψη.

   Κι επίσης, δεν σε γυρίζω σε καμιά τσιτατολογία. Σου απαντάω με τις δικές σου απαιτήσεις στο διάλογο.

   Κι αν πάρω δεδομένο το παραπάνω που είπες, πως στο ΚΚΕ λένε ψέματα κι αλλάζουνε τα λόγια του Μαρξ, γιατί με προτρέπεις να πάω στον Περισσό; Μου τα γυρίζεις πάλι;
   Εσένα περιμένω να μου πεις, που προφανώς για να μιλάς γι' αυτά, έχεις διαβάσει τις πρώτες εκδόσεις που δεν έχουνε κόψει τίποτα και μάλιστα στη γλώσσα που γραφτήκανε. (όλα δικά σου λόγια)

   Υ.Γ. : Αλήθεια επιμένεις πως ανήκω σε κάποια κομματική νεολαία και βγαίνω και πουλάω Οδηγητή; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

   Διαγραφή
 24. Εξακολουθώ να θεωρώ σημαντικότατο τον προβληματισμό που έθεσε ο Versus σχετικά με την προβολή της ταινίας που προκάλεσε την οργή των μουσουλμάνων κι απορώ πως ουδείς μέχρι τώρα δεν μπήκε στον κόπο να προβληματιστεί. Ίσως να περιμένουν τους μυαλοπώλες των κομμάτων να τοποθετηθούν πρώτα, ώστε να σπεύσουν μετά να στοιχηθούν πίσω από την άποψη του ινστρούχτορα που θα τους καλύψει… Το θέμα για τα κομματικά επιτελεία κάνει τζιζ…

  Κάπου διάβασα ότι η ταινία γυρίστηκε και προβλήθηκε με μοναδικό στόχο την εξέγερση των μουσουλμάνων, για να προκληθεί ζημιά στον Ομπάμα στις εκλογές των ΗΠΑ, κάτι που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον και πιθανό, αν αναλογιστούμε τα γεγονότα της 11/9 στη Νέα Υόρκη και την δυνατότητα της Νέας Τάξης να χαλιναγωγεί την κοινή γνώμη με θεαματικές σκηνές τρόμου, όπως αυτές που παρακολουθήσαμε στους δίδυμους πύργους. Κάποιοι λένε πως πίσω από αυτήν την ταινία είναι οι εβραίοι, που τα έχουν πάρει στο κρανίο με την πολιτική του Ομπάμα στο θέμα της αραβικής άνοιξης, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

  Αν αυτή η ταινία φτάσει στους ελληνικούς κινηματογράφους, ασφαλώς θα είμαι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης. Δεν θα συζητούσα καν το ενδεχόμενο απαγόρευσης της ταινίας, όσος κι αν αντιδρούσαν οι μουσουλμάνοι. Εδώ που τα λέμε, θα επιθυμούσα να αντιδράσουν με δυναμισμό, ώστε να δώσουν την αφορμή να αντιδράσουν κάποιοι άλλοι… οδηγώντας τους έλληνες πολίτες που εξακολουθούν να κοιμούνται ή να αυνανίζονται μακαρίως με αγώνες για δικαιώματα απολίτιστων ισλαμολάγνων δολοφόνων, στην δυνατότητα να αντιληφθούν τον κίνδυνο που πηγάζει από την ανεξέλεγκτη αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών στην χώρα μας, αντίληψη που θα συντελέσει τα μέγιστα στην ανάγκη άμεσης απέλασής τους και στην οχύρωση των εθνικών μας εδαφών. Ίσως έτσι λυθεί το πρόβλημα ταχύτερα από τις προσδοκίες μας.

  Από την άλλη μεριά δεν θεωρώ σωστή την έλλειψη σεβασμού προς τις θρησκευτικές δοξασίες άλλων λαών. Πρέπει να σεβόμαστε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων στα πλαίσια του πολιτισμού μας. Το ερώτημα όμως που τίθεται εδώ, είναι το εξής : Οι μουσουλμάνοι στις χώρες τους σέβονται τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων ; Κανένας δυστυχώς όμως δεν μπορεί να με πείσει γι αυτό, όταν σχεδόν καθημερινά βλέπω ν΄ αναρτώνται στο διαδίκτυο ειδήσεις και βίντεο από φρικτούς αποκεφαλισμούς και σταυρώσεις χριστιανών ή όποιων δεν ασπάζονται τον ισλαμισμό.

  Στην συγκεκριμμένη περίπτωση λοιπόν, τάσσομαι στο πλευρό αυτών που θα ταχθούν στην άποψη της ελευθερίας της έκφρασης, θεωρώντας ότι πρέπει να σεβόμαστε μόνο τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που δεν προσπαθούν να επιβληθούν βίαια. Στους δε μουσουλμάνους που μοιραία θ΄ αντιδράσουν, θα μπορούσε ευγενικά να τους υποδειχθεί η πόρτα της εξόδου από την χώρα, αν δεν τους αρέσει η προβολή της ταινίας Ας μεταβούν κι ας αγωνιστούν στις χώρες τους για την επιβολή του ισλαμοφασισμού που επιθυμούν. Εδώ είναι η Ελλάδα, η χώρα που πρωτοδιατυπώθηκε η λέξη «πολιτισμός» χαρακτηριστικό του οποίου είναι η ελεύθερη έκφραση των ανθρώπων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. καρκιν......1να θα σε πω...+ παρτο στα σοβαρα...ο μπενο..εχει ξεθολοσει...απ την αγκηλοση..που του προσαπτης.....δεν θα ζουσε στο χωριο..αν δεν.....!!!!θα το πεζαι ακομα φοιτητης....επελεξαι ομος να μην ειναι ψευτης + χαραμοφαης...ουτε γ@μι@ς με τα φταλε του μπαμπα....επισης ...εχει 1ια σταθεροτιτα στης πολιτικες του επιλογες...πραγμα που εσει λογου χαρη δεν δυακρινεσαι....ο μπενο....εχει το μελον στα χεριατου....εσι σαν γεροντοτερος + γω με την σειραμου...τη θα καμνουμε πες μου;;!!
  να σε πω + 1να ευχαριστο;;
  η εφουλα ειναι στον 3τριτο..με 1να υγιεστατο κοριτσακι.....γιαυτην + μονο....δεν βλεπω κανεναν μπροστα μου.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εύχομαι ν΄ απολαύσεις την χαρά να σε ξυπνάει τη νύχτα, το κλάμα ενός υγιέστατου μωρού, που πρόκειται να έρθει σ΄ αυτόν τον σκατόκοσμο.

   Κι ελπίζω μόλις έρεθει να σε απασχολεί τόσο που να μην προλαβαίνεις να τρέχεις πίσω από τον λεβέντη που παριστάνει τον σοβαρό αντιφασίστα δημοκράτη... και που μόλις στριμώχνεται, καταλήγει σε ύβρεις και άλλες παιδικές ανοησίες.

   Διαγραφή
  2. ελα ρε σει ξεκολα μ'αυτην την καραμελα...χαβαλε κανουμε ρε ελεος....
   σου'χω πει + παλιοτερα.....οταν με το καλο βρεθουμε απο κοντα...θα εχουμε περσοτερα κοινα παρα δυαφωνιες
   απλα κωψε της παπαριες με τα'βγα.....σε μιονουν + μετα + μεις σε τρολαρουμε
   χαπη;;....χαπι τοτε

   Διαγραφή
 26. τωρα γιαυτο που λεται(περι ταινιας)...σαν αθρυσκος......οτι + να πω θα ειναι εκτος θεματος
  χεστικα αν θα την πεξουνε...χεστικα + αν δεν!
  ο χρηστος παιθανε στην νοτια γαλλια παντρεμενος με την μυγδο...απεκτυσε πολλα παιδια(που λογικα θα μιαζουν σαν γυφτοι...οπως + οι απογωνοι των αιγυπτιων...οπος ειπε καποιος εδω μεσα).....+ εγω ακολουθω ταπινα τον λογο του..__

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Και με αφορμή αυτήν την ταινία για τον Μωάμεθ και την συνεπακόλουθη εξέγερση των μουσουλμάνων που προσβλήθηκαν θρησκευτικά, ας δούμε πως αντιλαμβάνονται αυτόν τον σεβασμό, οι τούρκοι γείτονές μας μουσουλμάνοι, στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων, σε μια πρόσφατη είδηση :

  http://www.defence-point.gr/news/?p=57951

  Κι αυτό είναι μια ελαφρά περίπτωση, σε σχέση με τα βίντεο των αποκεφαλισμών και των σταυρώσεων, που θα μπορούσα ν΄ αναρτήσω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Όπως ακριβώς τα προέβλεψα... Μετά τις ύβρεις του mpenoVgeno, εμφανίστηκε το άλλο ψευδώνυμο, να υπερασπιστεί τον κολλητό... Ότι νάναι, αρκεί να γίνει μπάχαλο... να εκτρέπεται η προσοχή από αλήθειες που τσούζουν άσχημα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή