Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Ο Σύριζα πυροβολεί τα πόδια του

Από τη πρώτη μέρα που ο Σύριζα άφησε το σκαμνάκι, όπου ανέβαινε για ανάψει το φώς του στη Βουλή, και από την επόμενη που σκαρφάλωσε τη σκάλα που τον φτάνει ως το πλατύσκαλο της εξουσίας, άρχισε να πυροβολεί τα πόδια του. Το βράδυ των πρώτων εκλογών, του 16% δηλαδή, στέλεχός του κομπορρημονώντας σε τηλεοπτικό πάνελ έλεγε πως «τη Δευτέρα το μνημόνιο θα είναι άκυρο», αλλά δεν εξηγούσε πώς θα γινόταν αυτό με το συγκεκριμένο ποσοστό του κόμματος. Μετά άρχισαν μεταξύ στελεχών οι φραστικοί πύραυλοι που ο ένας κατέρριπτε τον άλλον. +/- Δείτε τη συνέχεια

Από τις καταθέσεις πέραν των 20.000 ευρώ, μέχρι το παλαιοκομματικό κανάκεμα εκείνων των «Μιαούληδων» τής Ύδρας που επαναστάτησαν υπέρ της ωμής απροκάλυπτης φοροδιαφυγής (η οποία φυσικά δεν είναι η μοναδική ΟΥΤΕ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ, να εξηγούμαστε), ο Σύριζα προτάσσει το στήθος του σε αυτούς που τον σημαδεύουν. Όχι από πολιτικό ηρωισμό αλλά, ορισμένες φορές, από πολιτικάντικο κρετινισμό και από μικρονοϊκή, μικροπολιτική σπέκουλα τύπου Δρίτσα.

Το μοναδικό κόμμα της μεταπολιτευτικής Αριστεράς που βρέθηκε σε τροχιά εξουσίας, είναι εξαιτίας τού πολιτικού του παιδισμού συνεχώς εκτεθειμένο σε πυρά κριτικής, αμφισβήτησης και διαστρέβλωσης των κεντρικών του απόψεων.

Για την οποία διαστρέβλωση, φυσικά, δίνει ο ίδιος ο Σύριζα τις αφορμές. Και μετά τρέχει να τα μαζέψει μιλώντας για ηθελημένες παρερμηνείες από τους γάτουλες της παλαιοπολιτικής. Όπως τώρα που από τη μια η Ύδρα έγινε από κάποιους πονηρούς νησιώτες (και όχι μόνο) Ανατολικό Ζήτημα και από την άλλη η χρεοκοπία χαρακτηρίστηκε ως «όχι κατ’ ανάγκη καταστροφική». Οι Συριζαίοι, δηλαδή, άλειψαν βούτυρο (με φυτικές στερόλες για τους ευτραφείς) το ψωμί των αντιπάλων τους.

Και έσκυψαν για να φορτώσουν οι άλλοι στους ώμους τους, όταν έρθει η ώρα, μια πιθανή (έως πολύ ορατή) χρεοκοπία. Την οποία, όπως λέει η κοινή λογική, αλλά και επαΐοντες – Έλληνες και ξένοι, οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και διεθνολόγοι – δεν τη γλιτώνουμε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Σύριζα πρέπει να ενεργεί σαν να την ευλογεί.

Υγ.: Δεν λέω ότι αυτές οι συμπεριφορές του Σύριζα τροφοδοτούν και τον άκρατο αντικομουνισμό που αναθερμάνθηκε εσχάτως. Αυτός έτσι κι αλλιώς υπήρχε: από την παιδιόθεν υστερία τού Άδωνη έως την όψιμη λύσσα που δείχνουν οι πεπτωκότες άγγελοι του ντεμέκ σοσιαλισμού. Αυτοί, δηλαδή, που ισοπέδωσαν την Ελλάδα σαν οδοστρωτήρες που τρέχουν με… διακόσια!

10 σχόλια:

 1. Αυτά λές και θα σε βάλει Black List και ο Λαφαζάνης και ο Δίκας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. για τον λαφαζανη δεν ξερω...για τον δικα μπα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λήσταρχος Νταβέλης21 Αυγούστου 2012 - 12:44 μ.μ.

  Συμφωνώ από το Α έως το Ω και λίγα γράφεις, Harddog! Απλώς θα συμπλήρωνα (ή θα διευκρίνιζα):
  α) Προεκλογικά κάποιες διαστρεβλώσεις από τους... γάτουλες ξεπέρασαν κάθε όριο, χωρίς πραγματική τροφή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση δε, ευαισθησία των κυρίαρχων ΜΜΕ απέναντι στις πανταχόθεν κοτσάνες δεν κράτησε ίσες αποστάσεις...
  β)Υπάρχει καραμπινάτος παραγοντισμός στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λαφαζάνης, ας πούμε, έχει φτιάξει μέχρι δικό του σάιτ (iskra)και είναι πάντα... ένα κόμμα μόνος του!
  γ) Φταίει και ο Τσίπρας (ναι, εδώ πάει γάντι το... σλόγκαν!). Πρόεδρος είναι όχι διαιτητής. Ούτε επιστροφή στο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ούτε στα "καλά" του Ανδρέα... Το 27% θέλει άλλα "κόλπα"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απόντος του Κάρνικ, μπορώ να ΑΠΑΙΤΗΣΩ να πάρει θέση το... παλιοκουμούνι ο Baddog;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν διαφωνώ σε τίποτα. Ούτε με τον Harddog ούτε με τον "Λήσταρχο". Απλώς να υπενθυμίσω ότι ο BADDOG την εποχή που όλοι (γενικώς το όλοι) ανακάλυψαν τις συνιστώσες, στις οποίες χρέωναν τα πάσης φύσεως φάουλ του ΣΥΡΙΖΑ, είχε γράψει (με διαφορετική διατύπωση βέβαια) ότι οι... ΔΕΑ, μεα, σεα και όλες αυτές, είναι μια χαρά εταίροι μπροστά στους άλλους. Οι Λαφαζάνης, Στρατούλης και Δρίτσας του ΣΥΝ είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μια καταγγελία-σοκ, που αναρτήθηκε απο μέλος τους Facebook και έχει κάνει τον...γύρο του διαδικτύου, φέρεται να καταγγέλει ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, κ. Αλέξη Τσίπρα, για κομπίνες που έχουν να κάνουν με την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών απο την Αφρική, μέσω της εταιρείας του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ"!

  Στην υπόθεση, εμπλέκεται και η ...ισραηλινή μυστική υπηρεσία, η διαβόητη ΜΟΣΑΝΤ, στην οποία - σύμφωνα πάντα με την καταγγελία - ο πατέρας του κ. Τσίπρα φέρεται να είναι...έμμισθος υπάλληλος!

  Η καταγγελία γίνεται απο τον κύριο Γεώργιο Μεταξά, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook ενώ στο κείμενο μάλιστα, ο καταγγέλλων προκαλεί τον κύριο Τσίπρα να...του κάνει μήνυση!
  Ερωτήσεις προς τον αξιότιμο αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριο Αλέξη Τσίπρα:

  1. Αληθεύουν όλα τα όσα ισχυρίζονται ο καταγγέλλων κ. Μεταξάς κύριε Τσίπρα;

  2. Τι ακριβώς συμβαίνει επιτέλους με την κατασκευαστική "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ"; Ανήκει πράγματι στον πατέρα σας; Είναι οικογενειακή σας επιχείρηση;

  3. Εχει πράγματι ο πατέρας σας, έμμισθη σχέση με την ισραηλινή μυστική υπηρεσία; Εν ολίγοις, εξυπηρετεί ξένη δύναμη με χρηματικό όφελος;

  Θα παρακαλούσαμε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ σε όλα αυτά και εί δυνατόν ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Είναι πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες για να περάσουν έτσι, στο "ντούκου", επειδή γράφτηκαν...πάνω σε κάποιον "τοίχο" κάποιων μελών στο δημοφιλέστερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο, πολλές φορές, ο καθένας μπορεί να λέει "ό,τι του καπνίσει"! Ο κύριος Τσίπρας έλαβε το 27% των ψήφων του ελληνικού λαού, κρατώντας τη ΣΗΜΑΙΑ της αντιμνημονιακής παράταξης και της κάθαρσης του δημοσίου βίου και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ξεκαθαρίσει τη θέση του!

  Κάποτε επιτέλους, ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ στην Ελλάδα να γίνει υπόδειγμα για τους πολίτες! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ η βρωμιά και η δυσωδία!

  Θα χαρούμε ιδιαίτερα, εαν ο κύριος Τσίπρας φανεί αντάξιος της υπόστασης της οποίας του έδωσε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας και ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ με στοιχεία και επιχειρήματα τις επώνυμες αυτές καταγγελίες!

  Τέλος, υπογραμμίζεται οτι παλαιότερα, ο κύριος Βασίλης Λεβέντης, μέσω εκπομπής του καναλιού ΕΧΤRA 3, είχε αναφέρει το γεγονός οτι η οικογένεια Τσίπρα, είναι όντως ιδιοκτήτες του μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου "ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ" και μάλιστα κατα κάποιον τρόπο...λοιδώρησε τον κύριο Τσίπρα (νέο τότε πρόεδρο του μικρού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ) οτι χάριν αυτού του γεγονότος, το κόμμα αυτό δεν επρόκειτο να προχωρήσει παραπάνω επειδή...ο νεαρός του πρόεδρος, ανήκε στη ...λεγόμενη Αρχουσα Τάξη και όχι στη ...λαική (όπως επίτασσε το κόμμα που εκπροσωπούσε).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λήσταρχος Νταβέλης21 Αυγούστου 2012 - 10:33 μ.μ.

   Πραγματικά, ρε Ανώνυμε, είναι πολύ σοβαρή καταγγελία. Από δύο ανθρώπους κύρους. Ακόμη και να μην ξέρει κάποιος τον διάσημο κύριο Μυλωνά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξέρει τον Βασίλη Λεβέντη! Και Λεβέντης και Μυλωνάς. Αυτό δεν είναι καταγγελία, αλλά... ρόλος σε βουκολικό φιλμ!
   Δεν σε ξέρω, ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ (επίτρεψέ μου να σε προσφωνώ έτσι, διότι δεν ξέρω το όνομά σου), πραγματικά με αφήνεις με ανοιχτό το στόμα με αυτήν την αποκάλυψη. Και θέλω προκαταβολικά να καταγγείλω όλους αυτά τα συριζαίικα αποβράσματα της κοινωνίας που θα σπεύσουν και θα σε πουν Μ...Α (μην το παρεξηγήσεις, βαριέμαι να γράψω ολόκληρη τη λέξη ΜΥΛΩΝΑΣ), επιστρατεύοντας διάφορα σαχλά και σαθρά επιχειρήματα, όπως: αν ο Τσίπρας καθόταν να μηνύει τον κάθε Μ...Α που γράφει διάφορα εναντίον του στο διαδίκτυο, θα πρέπει να έχει... 37 ώρες η ημέρα και ν' απασχολεί όλο το δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας! Και αν πράγματι ο μπαμπάς Τσίπρας είναι πράκτορας της Μοσάντ, της ΣΙΑ, της ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ, της ΜΙΤ, του Τσάβες, της Χαμάς, θα βγει και θα το πει ευθέως; Τι πράκτορας είναι αυτός; Του ΟΠΑΠ; Και να τα διαψεύσει με στοιχεία; Δηλαδή, αν φέρει τη φορολογική δήλωση του πατρός και δεν λέει εισόδημα από... κατασκοπία και δουλεμπόριο, θα είμαστε ΟΚ; Μην πιάσουμε τα νομικίστικα, ότι το βάρος της απόδειξης φέρει ο καταγγέλλων...
   Τους ξέρεις, ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ! Μην περιμένεις από τον Τσίπρα. Άσε που μπορεί να έχει δώσει εντολή σε εκτελεστές της Μοσάντ να καθαρίσουν τον Μυλωνά και όλους τους φίλους του στο facebook! Αδίστακτοι, δεν φαντάζεσαι...

   Διαγραφή
  2. Κάρνικ σε είπε λεβεντομαλάκα

   Διαγραφή
 7. O ΣΥΡΙΖΑ έβρισκε λογικό να κάνει ταυτόχρονα τα εξής : υποστηρίζει τον Ολάντ, τον Ομπάμα, την καλύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση, τον καλύτερο καπιταλισμό, έχει συνιστώσα με μαρξιστικά περιοδικά που από τα μέσα θα αλλάξει το κόμμα προς τη σοσιαλιστικότερη πλευρά του, το ίδιο το κόμμα θέλει από μέσα από την Ε.Ε. να αλλάξει την Ε.Ε. , θέλει να μείνει στο ευρώ αλλά οι Λαφαζάνηδες δε θέλουνε, θέλουνε να είναι λίγο ΝΑΤΟ αλλά είναι αντιφασίστες και κάνουν εκδηλώσεις αντιφασιστικές, θέλουνε να αρθρογραφεί στην Αυγή η Χίλαρυ Κλίντον και να λέγονται ριζοσπάστες......... βαριέμαι άλλο να γράψω γι' αυτά τα σούργελα!

  Δεν νομίζω πως μετά από τόσα καραγκιοζιλίκια τιμάει -έστω και τώρα- τον Παπαδημούλη η δήλωσή του "πολυγλωσσία τέλος".

  Όταν θέλεις Ε.Ε. και λες πως είσαι κατά του μνημονίου είσαι ένα τέλος από μόνος σου. Καραγκιοζοπαίχτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα μπορούσα να τα στοιχειοθετήσω τα παραπάνω και από πού προέρχονται... τα θυμάμαι από σκόρπιες δηλώσεις και συνεντεύξεις που έχω ακούσει ή τις έχω διαβάσει.

   Δε νομίζω πως αξίζει τόσος χρόνος. Και όποιος δεν κατάλαβε τη στημένη κοροϊδία αυτού του κόμματος μέχρι τώρα σταθείτε να δείτε μία ακόμη στημένη κοροϊδία στο Σύνταγμα το Σεπτέμβρη.

   Διαγραφή