Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Η Χρυσή Αυγή, οι Αλβανοί-μέλη της που δέρνουν και οι εντολές του αρχηγού

Η Χρυσή Αυγή, που είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα που θα τη φέρει στα έδρανα της Βουλής, ξεκίνησε την πορεία της σε θολά μονοπάτια το 1980, πρώτα ως περιοδικό. Υπέρτατος αρχηγός της ο Μιχαλολιάκος που είχε χριστεί από τον έγκλειστο τότε δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο αρχηγός της ΕΠΕΝ – ακροδεξιάς οργάνωσης που είχε διεκδικήσει, αποτυχημένα, την ψήφο του λαού. Η δράση της είναι γεμάτη από βιαιότητες και ξυλοδαρμούς, συχνά και κατά μελών που αποσκίρτησαν. Λέγεται ότι ανάμεσα στα μέλη της περιλαμβάνονται και τέσσερις Αλβανοί που είναι ιδιαίτερα σκληροί στις διώξεις μεταναστών. +/- Δείτε περισσότερα

Τα στοιχεία που ακολουθούν τα πήραμε από το σημερινό «Βήμα». Τα περισσότερα προέρχονται από τον Χ. Κουσουμβρή, έναν από τους υπαρχηγούς της φασιστικής αυτής οργάνωσης και επί 12ετία ταμία του κόμματος που αποσκίρτησε και αποκάλυψε σε βιβλίο το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, αλλά και του Μιχαλoλιάκου Δεν δημοσιεύουμε ολόκληρο το θέμα, αλλά ορισμένα ενδιαφέροντα κομμάτια του για να είναι ευκολότερα αναγνώσιμο:

 ** Η εντολή του Μιχλολιάκου προς τους Χρυσαυγίτες ήταν μία και μοναδική: «Οταν προχωρώ, θα προχωράτε. Οταν πολεμώ, θα πολεμάτε στο πλάι μου».

 ** «Ο αρχηγός ήταν υπέρτατο ον για μας. Ο λόγος του διαταγή. Αυτό απαιτούσε και από εμάς. Τυφλή υποταγή. Αν κάποιος τον αμφισβητούσε, αναλαμβάναμε εμείς, τα πρωτοπαλίκαρά του, να τον συνετίσουμε με κάθε είδους εκφοβισμό. Δυστυχώς έχω αναγκασθεί να χειροδικήσω εναντίον φίλων μου, μόνο και μόνο επειδή αμφισβήτησαν τα λεγόμενα του αρχηγού».

** Δώδεκα χρόνια στη Χρυσή Αυγή για τον αποσκιρτήσαντα κ. Κουσουμβρή δεν ήταν λίγα. Δεκαπέντε ράμματα ήταν το παράσημο που πήρε από τους ξυλοδαρμούς στους οποίους πήρε μέρος σε όλη τη διάρκεια της «θητείας» του στην οργάνωση.

** Η λειτουργία της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια σημαδεύτηκε από πολλές αποχωρήσεις στελεχών της και μίνι διασπάσεις, οι οποίες σχεδόν πάντοτε συνοδεύτηκαν από εκατέρωθεν κατηγορίες, απειλές και ενίοτε άγριους ξυλοδαρμούς - «ξυλίκια», όπως τα ονομάζουν οι Χρυσαυγίτες.

** Διαφωνίες και αποχωρήσεις Η τρίτη διάσπαση (σημείωση: περιγράφονται στο θέμα άλλες δύο) έγινε λίγα χρόνια αργότερα όταν ο τότε Νο2 του κόμματος κ. Αντ. Ανδρουτσόπουλος, ο επονομαζόμενος και «Περίανδρος» ή «Ξανθός», άρχισε να εμφανίζεται ως το δεξί χέρι του «αρχηγού», δημιουργώντας μάλιστα μια οργάνωση μέσα στην οργάνωση, με την επωνυμία «Χρυσοί Αετοί». Το καλοκαίρι του 1998 ο Περίανδρος βρίσκεται φυγόδικος, κατηγορούμενος για επίθεση σε αριστερούς φοιτητές, η οποία ως αποτέλεσμα είχε τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή της Φιλοσοφικής κ. Γ. Κουσουρή.Παραδόθηκε στις αρχές του 2005 και παρ' ότι καταδικάστηκε τότε για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, έμεινε μόνο πέντε χρόνια έγκλειστος στις φυλακές. Τότε ήταν που ξέσπασε ευθέως εναντίον του κ. Μιχαλολιάκου κατηγορώντας τον ότι πρόδωσε τον αγώνα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι η σύλληψή του ήταν προϊόν «καρφώματος εξ οικείων». ** Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση

 ** Στην αρχή, όταν τα γραφεία της οργάνωσης ήταν στην οδό Κεφαλληνίας 52 στην Κυψέλη (σήμερα τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στον Σταθμό Λαρίσης), όποιος εισερχόταν σε αυτά ήταν υποχρεωτικό να χαιρετίσει ναζιστικά. Υψωμένο το χέρι στις 90 μοίρες. Οι υπαρχηγοί του αρχηγού αναλάμβαναν - όπως αποκαλύπτει ο κ. Κουσουμβρής - την κατήχηση και ήξεραν τι να πουν: «Μας έλεγαν αυτά που θέλαμε να ακούσουμε. Πατρίδα, αρχαία Ελλάδα, υπεροχή των Ελλήνων. Πωρωθήκαμε όλοι».

Οι Χρυσοί Αετοί 

Μέσα στην οργάνωση λειτουργούσε μια άλλη οργάνωση, οι «Χρυσοί Αετοί». Τα μέλη αυτής της οργάνωσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν αναλάβει τον προσηλυτισμό των νέων παιδιών. Εχουν επισκεφθεί σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών και μοιράζουν προπαγανδιστικό υλικό υπέρ της Χρυσής Αυγής και τα τελευταία χρόνια έχουν διεισδύσει, όπως έχει καταγγελθεί, και σε ιδιωτικά σχολεία των βορείων προαστίων.

 ** Του αρχηγού του άρεσε η οργάνωση και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που συχνά διοργάνωνε κατασκηνώσεις, συνήθως σε περιοχές της Κυπαρισσίας ή της Στυλίδας. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής τις ονόμαζαν (και τις ονομάζουν) εθνικιστικές κατασκηνώσεις. Συνολικά είχαν οργανωθεί τέσσερις τέτοιες κατασκηνώσεις, στις οποίες παρά την προτίμηση του αρχηγού για τέλεια οργάνωση, γινόταν το απόλυτο μπάχαλο, όπως το περιγράφουν τα ίδια μέλη της οργάνωσης. Πολλοί έβρισκαν την ευκαιρία για οινοποσία και σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώνονταν ομηρικά μεθύσια.

Τα κόκκινα μπερέ Η φρουρά του αρχηγού

 ** Ο αρχηγός διαθέτει πιστούς σε αυτόν Χρυσαυγίτες, κάτι σαν προσωπική φρουρά που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης από τα κόκκινα μπερέ ή τζόκεϊ που φορούν. Τον συνοδεύουν πάντοτε, όπως πριν από λίγες ημέρες, την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, όταν επισκέφθηκε μια εκκλησία του Αγίου. Μαζί του ήταν ο κ. Γ. Γερμενής, υποψήφιος στη Β' Αθηνών και μέλος σε συγκρότημα black heavy metal με την ονομασία Νear Materon. Αλλωστε τη Χρυσή Αυγή στελεχώνουν άτομα «ό,τι μπορείς να φανταστείς: παιδιά από δεξιές οικογένειες, αριστερές, από πλούσιες, από φτωχές, κυρίως μεσαίων εισοδημάτων. Ατομα που θέλουν να καλυφθούν ως προσωπικότητες, να βγάλουν τα προβλήματά τους. Υπήρχαν και συνειδητοποιημένοι που πίστεψαν σε συγκεκριμένες ιδέες, όπως πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, αλλά η οργάνωση μάλλον τους κατέστρεψε μαζί με όσα σωστά πίστεψαν» είχε πει ο κ. Κουσουμβρής, πρώην στέλεχος της οργάνωσης, σε παλαιότερη συνέντευξή του στον «Ταχυδρόμο».

** Ο κ. Μιχαλολιάκος, παρ' ό,τι αποφεύγει τα αεροπλάνα, το 1996 βρέθηκε στη Μόσχα, στο συνέδριο του ρώσου υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφκσι, δυναμικής μορφής της δεκαετίας του '90 στη νεοκαπιταλιστική Ρωσία. Στο συνέδριο του κόμματος, τον Νοέμβριο του 1992, στο Κάραβελ, είχε μιλήσει ο γερμανός νεοναζιστής Στβαν Εντβαντ, ο οποίος εν συνεχεία φυλακίστηκε στη Γερμανία. Είχε παραστεί εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος της Νότιας Αφρικής AWB, το οποίο είναι υπέρμαχο της «λευκής κυριαρχίας». Πολλές φορές έχουν μιλήσει σε συγκεντρώσεις ή σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής νεοφασίστες και νοσταλγοί του ναζισμού. Σε μια εκδήλωση μάλιστα για τα Ιμια (γίνεται κάθε Ιανουάριο) μίλησαν ο μέχρι πρότινος γραμματέας του νεοναζιστικού κόμματος Γερμανίας NPD Ούτο Βόιγκ, εκπρόσωπος του νεοφασιστικού ιταλικού κόμματος Forza Nuova και εκπρόσωπος του ισπανικού κόμματος της Φάλαγγας που πρόσκειται στον δικτάτορα φασίστα Φράνκο, προκαλώντας απορία στα μέλη της Χρυσής Αυγής σχετικά με το τι δουλειά έχουν ο Φράνκο και οι ιταλοί φασίστες με τα τραγικά γεγονότα στα Ιμια. Βεβαίως ο κ. Μιχαλολιάκος δεν παύει τελευταίως να διαψεύδει ότι έχει σχέσεις με ιταλούς νεοφασίστες.

** Το καλοκαίρι του 2005 η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να διοργανώσει ένα πανευρωπαϊκό κάμπινγκ νεοναζιστών στη Στυλίδα, ξεσηκώθηκαν όμως όχι μόνον οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και τα κόμματα και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε η όλη προσπάθεια έπεσε στο κενό.

**Η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε ως περιοδικό το 1980 ως τον Ιανουάριο του 1984. Τότε σταμάτησε να βγαίνει έπειτα από κάποια προβλήματα που είχε με την αστυνομία ο κ. Μιχαλολιάκος. Το έκλεισε και έφυγε για τη Νότια Αφρική. Ουδείς γνωρίζει τι έκανε εκεί. Με την επιστροφή του όμως βρίσκεται στη θέση του αρχηγού της Νεολαίας ΕΠΕΝ, με προσωπική εντολή, ειπώθηκε, του έγκλειστου τότε στις φυλακές Κορυδαλλού δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Αποχώρησε από την ΕΠΕΝ κατηγορώντας τους χουντικούς ένα χρόνο αργότερα και ίδρυσε και πάλι τη Χρυσή Αυγή. Η οργάνωση εξελίχθηκε σε κόμμα και τα τελευταία χρόνια το βασικό της σύνθημα ήταν «Εξω οι ξένοι από την Ελλάδα». Με αυτό το σύνθημα προσέλκυσαν αρκετούς οπαδούς, αποκρύβοντας επιμελώς το σκοτεινό τους πρόσωπο. Φώναζαν, λένε πρώην μέλη της, «έξω οι ξένοι» και το 1997 οργανώθηκαν στη Χρυσή Αυγή τέσσερις Αλβανοί «οι οποίοι παρεμπιπτόντως ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί απέναντι σε άλλους λαθρομετανάστες». Οι Χρυσαυγίτες δείχνουν ότι επιδιώκουν τη φυλετική καθαρότητα αλλά δύο σημερινοί υποψήφιοί της έχουν νυμφευθεί (ή είχαν νυμφευθεί) μετανάστριες.

**Με όλα αυτά που έγιναν (και όσα πιθανά αναμένεται να συμβούν στο μέλλον) το πρώην πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής κ. Κουσουμβρής γράφει στη σελίδα 103 του βιβλίου του: «Ε, λοιπόν έχω το θάρρος να πω ότι είχα πέσει και εγώ στην παγίδα του κατασκευασμένου "φανατικού" οπαδού, ενός αστείου φυρερίσκου, ενός πλάσματος που αν η κοινωνία είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα τον είχε κλείσει σε κλουβί και θα τον περιέφερε στις γειτονιές να διασκεδάζουν οι θλιμμένοι δανειολήπτες...».

 (Αποσπάσματα από ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα»)

7 σχόλια:

 1. Γνωστά εδώ και χρόνια.. Η μαλακία είναι ότι τώρα που το θυμήθηκαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, είναι και πιο εύκολο για τη Χρυσή Αυγή να τα παρουσιάσει ως προπαγανδα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. περσινα ξυνα σταφυλια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://xryshaygh.wordpress.com/2011/05/31/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%B2%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82/

  Να λοιπόν τι θα έπραττε η Χρυσή Αυγή.

  1. Θα κατέσχε εν μια νυκτί το 50% των ιδιωτικών καταθέσεων όλων των Ελλήνων πολιτών (φυσικών και νομικών προσώπων) αλλά το 100% των καταθέσεων του πολιτικού προσωπικού, ως ελάχιστη αναγκαστική εισφορά για την καταλήστευση της πατρίδος σαράντα χρόνια τώρα. Θα απαιτούσε το ανάλογο 50% από τους κατόχους των διαφυγόντων στο εξωτερικό ιδιωτικών κεφαλαίων των οποίων το τραπεζικό ίχνος καλώς γνωρίζουμε, εκβιάζοντας τους δικαιούχους: ή θα γίνουν εθνικοί ευεργέτες ή θα καταντήσουν διεθνείς επαίτες. Γνωρίζετε ότι το δυνητικά διεκδικούμενο δι’ αυτού του τρόπου ποσό είναι της τάξεως των 300 δις, δηλαδή ίδιας κλίμακας με το δημόσιο χρέος προ μνημονίου. Ένα μέρος αυτού του ποσού 30-40 δις, θα συνέρεε άμεσα στα άδεια ταμεία μέσω του τραπεζικού συστήματος.

  2. Κατόπιν αυτού του μέτρου θα απαιτούσε έμμεση πολιτική λύση αντί να επαιτεί άμεση οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα θα απαιτούσε 100 δις ρευστότητα προς το τραπεζικό σύστημα και όχι κρατικό δανεισμό από την ΕΚΤ, ώστε να βάλει στο κρατικό ταμείο και το υπόλοιπο του 50% των κατασχεμένων καταθέσεων που κυκλοφορούν στην οικονομία ως επενδύσεις, δίχως να πλήξει την ρευστότητα των τραπεζών. Αντιλαμβάνεσθε ότι με 100 δις στο ταμείο και άλλα 200 δις αποφασιστικά απαιτητά από τα διαφυγόντα κεφάλαια η διεθνής εικόνα και οι δυνατότητες διαπραγμάτευσης αλλάζουν πλέον ριζικά.

  3. Θα απαιτούσε και θα εφάρμοζε άμεση και οριστική κατάργηση όλων των άδικων έμμεσων φόρων που πλήττουν τις κατώτερες οικονομικά τάξεις: ΦΠΑ, ειδικούς φόρους καυσίμων, ΦΑΠ, τέλη κλπ, δίχως καμία περιστολή μισθών πλην ρετιρέ ευρύτερου δημοσίου τομέα. Όχι μείωση των συντελεστών εμμέσων φόρων, αλλά μηδενισμό τους, εκτινάσσοντας την ζήτηση και δημιουργώντας ισχυρή επενδυτική πνοή.

  4. Η Χρυσή Αυγή δηλαδή, θα οικειοποιείτο δημόσια το συσσωρευμένο λίπος της οικονομίας και θα το καθιστούσε όπλο πολιτικής διαπραγμάτευσης και αναπτυξιακής προοπτικής. Η ανίκανη και προδοτική πολιτική τάξη αφήνει σήμερα αυτό το λίπος της οικονομίας να καεί ιδιωτικά, παραμένοντας έρμαιο μιας βραδείας και αναιμικής κατανάλωσης ή να διοχετεύεται σε ιδιωτικό πλουτισμό μακράν της πατρίδος, υπερφορολογώντας τους ασθενέστερους. Διότι 100-200 δις διεσπαρμένα ιδιωτικά σε μια οικονομία δεν έχουν καμιά αξία για την πατρίδα, ενώ συγκεντρωμένα δημόσια γίνονται το βάθρο της ανασυγκρότησής της.

  Τα μέτρα δεν τελειώνουν εδώ. Τα επόμενα ωστόσο είναι επαναστατικού χαρακτήρα αφορούν συνολικά την Ευρώπη και συνεπώς εκφεύγουν του σκοπού του παρόντος σχολίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. α γιασου ρε μπενο....χθες με της μαλακιες του μαυρογιαννου με την κολοτι-βι...που του χαλασε +τλπα....εχασα την μεγαληωδει συνεντευξη στην ερτ...γαμοτο!!! :(

   Διαγραφή
 4. Τη μεγάλη πλάκα θα την ζήσουμε, όσοι έχουμε την τύχη να δούμε νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες, να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα να ψηφίσουν...

  Ελπίζω να μην τολμήσουν ή να τους έχουν ειδικά κρυφά εκλογικά τμήματα, γιατί διαφορετικά θα έχουμε μία όλως ενδιαφέρουσα Κυριακή...

  Περισσότερα σχετικά με την "φασιστική" Χρυσή Αυγή και το "δημοκρατικό" ΚΚΕ διαβάστε εδώ...

  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/04/i-xrysi-eykairia.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. + οι 2υο δεν τρογοντε με τιποτα!!!

   ΜΕΛΙΓΑΛΑς---ΒΑΡΚΙΖΑ---ΚΝΑΤ---ΜΠΑΧΑΛΟΙ

   Διαγραφή