Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Νέα πρόκληση από την τρόικα… τσάντισε τον Λοβέρδο!

Ανεμπόδιστοι και ακάθεκτοι οι τροϊκανοί μπαίνουν στον ελληνικό μύλο και αλεστικά δεν δίνουν. Τώρα, παραμονές των εκλογών, ήρθαν πάλι να προκαλέσουν αποφασίζοντας και διατάζοντας. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ματίας Μορς, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει πρώτο βιολί στην ορχήστρα της τρόικα, με επιστολή του σε Γιώργο Κουτρουμάνη και Λοβέρδο τους ελέγχει (με απαξιωτικό ύφος) γιατί δεν ενημερώθηκε για τις εξαιρέσεις του νόμου σχετικά για τα ταμεία που δεν μπαίνουν στον ΕΟΠΥΥ επειδή δεν επιχορηγούνται από το κράτος. Και απαιτεί να τον πληροφορήσουν για:
+/- Δείτε περισσότερα


«Tα συγκεκριμένα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για να καταργηθούν τα σχετικά άρθρα του νόμου του Απριλίου και να διασφαλιστεί ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με υπηρεσίες Υγείας θα έχουν συγχωνευτεί στον ΕΟΠΥΥ ως τον Ιούνιο».

Τι είπε ο σχετικά ο υπουργός Υγείας; «Απήντησα στο κατάλληλο ύφος, όπως πρέπει να απαντάει ένας υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, όταν του απευθύνεται με αυτόν τον τρόπο»! Έχει πλάκα; Έχει! Γιατί η ελληνική πλευρά τσακίστηκε να απαντήσει ότι είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη στις επιταγές της τρόικας. Είπε ο Λοβέρδος:

«Όλα τα ταμεία έχουν πάει ήδη στον ΕΟΠΥΥ, τα τέσσερα μεγάλα πέρυσι και τα τρία τώρα. Ο Οίκος Ναύτου από την 1η Απριλίου, από την 1η Μαΐου εντάσσεται και το ΤΑΥΠΕΚΩ, το ταμείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και στις τράπεζες, και το καλοκαίρι μπαίνει και το ταμείο των γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών». Όλα τα ταμεία, 10 εκατ. ασφαλισμένοι είναι στον ΕΟΠΥΥ»(Εμ δεν ξέρατε, εμ δεν ρωτάγατε τι θα σας/μας κάνει η τρόικα. Δεν ξέρατε το: Δώσε αέρα στον χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι;)