Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Θα δούμε ποτέ τις λίστες δημοσιογράφων που τα πιάνουν; Ποτέ!

Οι πολιτικοί – κάποιοι πολιτικοί τέλος πάντων – όταν θέλουν να εκφοβίσουν, να φιμώσουν (τον έτσι κι αλλιώς σε μεγάλο ποσοστό φιμωμένο) Τύπο απειλούν από τη μια ότι θα αποκαλύψουν έμμισθες εξαρτήσεις δημοσιογράφων με το δημόσιο γενικά (αργομισθίες, διαπλοκές κλπ) και από την άλλη κλείνουν πονηρά το μάτι όταν τους ζητούν (άλλοι) δημοσιογράφοι να δώσουν στη δημοσιότητα, λίστες, ονόματα και υπηρεσίες. +/- Δείτε περισσότερα

Πριν μερικές δεκαετίες ο τότε υφυπουργός αθλητισμού Γ. Λιάνης επέσειε συχνά, πολύ συχνά, την απειλή πως θα βγάλει από το συρτάρι τη λίστα με τα ονόματα εκείνων των ανθρώπων του Τύπου που είχαν αργομισθία από τη ΓΓΑ.

Γάβγισε, τρομοκράτησε τους αργόμισθους (που φυσικά υπήρχαν) αλλά δεν το τόλμησε – κι ούτε πιθανότατα είχε πρόθεση να το τολμήσει.

Τώρα, με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για έμμισθη σχέση δημοσιογράφου-πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (το οποίο διαψεύστηκε και απειλούνται μηνύσεις), προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας του κλάδου, της ΠΟΕΣΥ, που με ανακοίνωσή της ζητάει «να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι λίστες των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών που αφορούν δημοσιογράφους».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «για άλλη μια φορά οι σχέσεις που διατηρεί το κράτος -με μοχλό τα μυστικά του κονδύλια- με την ενημέρωση, γίνονται άλλοθι για να πληγεί η ελευθεροτυπία και να απαξιωθεί ο κλάδος των έντιμων λειτουργών της ενημέρωσης»

Θα δούμε ποτέ στη δημοσιότητα αυτές τις λίστες; Ποτέ! Είναι μια αμφίδρομη σχέση διαβρωμένων με το κράτος που συντηρείται χρόνια ολόκληρα στη μούχλα των παρασκηνίων. Και κανέναν από αυτούς δεν συμφέρει να τη φέρουν στο προσκήνιο.

3 σχόλια:

 1. Είναι βέβαιο, ότι δεν θα μάθουμε ποτέ αυτούς που πραγματικά τα πιάνουν.

  Η περίπτωση όμως του Ελεύθερου Τύπου, με την καταγγελία για τον συγκεκριμμένο δημοσιογράφο, εξ όσων αποκαλύπτονται και από τα λεγόμενα από πλευράς του δημοσιογράφου, φαίνεται να εντάσσεται στην εφαρμογή των ναζιστικών γκαιμπελίστικων μεθόδων, από μιά -υποτίθεται- δημοκρατική εφημερίδα, με την εντολή ενός -επίσης υποτίθεται- δημοκρατικού κόμματος και μάλιστα μνημονιακού, του οποίου ο αρχηγός διακρίθηκε στο άθλημα της γυμναστικής, με τέτοιες εντυπωσιακές επιδόσεις, ώστε να του απονεμηθεί το μετάλλιο "Κομανέτσι".

  Αυτές τις γκαιμπελίστικες μεθόδους, τις έχουν εφαρμόσει κι εφαρμόζουν κατά κόρον κι επί το επιστημονικότερο, όλα ανεξαιρέτως τα -υποτίθεται- δημοκρατικά κόμματα, τόσο στα μέλη τους, όσο και στους ψηφοφόρους τους.

  Κατά τα άλλα... Τα μάτια μας δεκατέσσερα, μην ανεβάσει ποσοστά η Χρυσή Αυγή και περάσει ο φασισμός, διαψεύδοντας το Μάνο Λοίζο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. απο'δω το παμε...απο'κι το παμε + η καταληξη....χρυσα αυγα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν ασκώ κριτική σε κάποιους δεν σημαίνει ότι παροτρύνω τους υπόλοιπους να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, ως τη μόνη λύση. Εξ άλλου -όπως δήλωσα- δεν ψηφίζω Χρυσή Αυγή σε αυτές τις εκλογές.

   Το σχόλιο αυτό που έκανα είχε στόχο τους όψιμους δημοκράτες, που συνήλθαν ελαφρά από την πολύχρονη μεταπολιτευτική αφασία κι ανακάλυψαν ως αιτία των δεινών την Χρυσή Αυγή...

   Αναφέρομαι σ΄ αυτούς που ως αγουροξυπνημένοι δημοκράτες, με τις τσίμπλες ακόμα στα μάτια, διέγνωσαν ως αιτία της διακοπής της δημοκρατικής τους ραστώνης, κάποιους γραφικούς, φέροντες σύμβολα που αναφέρονται σε ιδεολογίες του περασμένου αιώνα, θεωρώντας τους ως τον σατανά της "ορθόδοξης" ιδεολογικής τους αγκύλωσης.

   Η χειρότερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, είναι να εξαντλούμε την μαχητικότητά μας, σε φορείς και οργανώσεις, που σαφέστατα ΔΕΝ ευθύνονται για την τραγική μας οικονομική κατάσταση, την στιγμή που πρέπει να στοχεύσουμε αυτούς, που ενδεδυμένοι δημοκρατικούς μανδύες, μας παρέδωσαν δεμένους χειροπόδαρα, πουλώντας μας ως φτηνό εργατικό δυναμικό στην "δημοκρατική" ελευθερία των αγορών...

   Κι αντί να κοιτάζουμε το δάσος του φασισμού που απλώνεται απ΄ άκρου εις άκρον της Ευρώπης, καθόμαστε φορώντας ακόμα βράκες και φουστανέλες, να καταδικάζουμε ένα μηδαμινό ακροδεξιό γκρουπούσκουλο, που από την φύση του δεν δύναται ν΄ αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα πολιτικών εξελίξεων.

   Για σκεφθείτε μερικοί... τίνος παιγνίδι παίζετε τελικά...

   Διαγραφή