Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

«Εγώ Καραγκιόζης δεν είμαι», είπε ο Διονύσης και πήραν τον Πύρρο…


«Μπορεί να τραγουδάω τον Καραγκιόζη αλλά εγώ καραγκιόζης δεν γίνομαι!». Αυτήν την απάντηση φέρεται να έδωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος όταν του προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ως plan B υπήρχε το όνομα του φιλόσοφου Στέλιου Ράμφου, που κι αυτός αρνήθηκε (δηλώνοντας, εξάλλου, ότι στηρίζει Στέφανο Μάνο!). Και τελικά έγινε κρούση στο τρίτο όνομα της λίστας, στον Πύρρο Δήμα. Ο οποίος αν και, όπως έγραψε, «είναι βάσανο η πολιτική, όχι προνόμιο», είπε το «Ναι» και επέλεξε – εξήγησε – να πάει «τώρα που άλλοι φεύγουν φοβισμένοι μπροστά στην ευθύνη και στην οργή». +/- Δείτε περισσότερα

Στα περί «βάσανου» και τα λοιπά, ο φίλος και συνάδελφος Νίκος Σαρίδης έγραψε πολύ εύστοχα σχολιάζοντας το άρθρο του Δήμα:


 «Μεγάλο βάσανο... Στο Επικρατείας τοποθετήθηκε, πρώτος στη λίστα. Αφ' ενός εκλέγεται εκ του ασφαλούς και ακόπως, αφ' ετέρου δεν συντρέχει -όπως θα συνέτρεχε αν είχε εκτεθεί σε κάποια περιφέρεια- κώλυμα εκλογιμότητας για τον αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων Πύρρο Δήμα. Και αν σταδιοδρομήσει και ως βουλευτής, θα πάρει και δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο. Έχω συγκινηθεί από την αυτοθυσία του "λιονταριού της Χειμάρρας"...»

3 σχόλια:

 1. Ο τίτλος σάς αδικεί.
  Πολύ, όσο δεν πάει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι τόσες πολλές οι αδικίες σε βάρος μας και σε βάρος σου, αγαπητέ φίλε, που, δε βαριέσαι, ας μας αδικήσει κι ένας τίτλος θέματος.

   (Περιμένουμε την άποψή σου - και το κείμενό σου αν θέλεις - για άλλες αδικίες, πιο ουσιαστικές. Νομίζουμε ότι θα δείξεις κι εκεί την ίδια ευαισθησία. Ο τίτλος δικός σου, για να είναι εύστοχος, δημοσιογραφικός και δίκαιος...)

   Διαγραφή
 2. Ο καραγκιόζης φούρναρης.
  Ο καραγκιόζης γιατρός.
  Ο καραγκιόζης φαρμακοποιός.
  Ο καραγκιόζης κάτω από τη μπάρα.
  Ο καραγκιόζης κάτω από τη μπάρα.
  Ο καραγκιόζης δίπλα στη μπάρα.
  Ο καραγκιόζς καρφωμένος πάνω στη μπάρα.
  Και τώρα... ο καραγκιόζης βουλευτής επικρατείας...

  Έχω μείνει άναυδος από το υψηλό επίπεδο που διεξάγονται οι εκλογές στην Ελλάδα.
  Ευτυχώς που ο θεός προέβλεψε και μας έκανε δώρο τον συνταγματολόγο που μας ανέβασε επίπεδο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή