Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Με ραντεβού στα σύνορα η παράδοση Μάκη Ψωμιάδη

Στις 30 Απριλίου, στις 2.00 ακριβώς το μεσημέρι, προγραμματίζεται η παράδοση στις ελληνικές αρχές του 55χρονου υπόδικου Μάκη Ψωμιάδη. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση των αρχών της πΓΔΜ στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων παραδίδεται στα ελληνικά σύνορα. Το ραντεβού με τις ελληνικές αρχές θα γίνει στο μεθοριακό φυλάκιο του Ευζώνων, μέχρι το οποίο θα φέρουν τον άλλοτε πανίσχυρο ποδοσφαιρικό παράγοντα άνδρες της Interpol της πΓΔΜ. +/- Δείτε περισσότερα

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τη διαμαρτυρία μέσω διπλωματικής οδού των ελληνικών αρχών ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και ότι εμφανίζονται διαδικαστικά θέματα, που εμποδίζουν την εμφάνιση του.

 Όπως είναι γνωστό ο Μάκης Ψωμιάδης εξαφανίστηκε από τα ανακριτικά γραφεία για δεύτερη φορά μετά την εκδήλωση διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα για τη προφυλάκιση του ή μη στο στάδιο της ανάκρισης. Εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 9 Νοεμβρίου του 2011.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας η σύλληψη του είχε γίνει μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, που παρασχέθηκαν από τις ελληνικές αρχές. Προφυλακίστηκε αμέσως, αλλά η έκδοση του συναντούσε πολλά εμπόδια δικονομικά, ακόμα και άλλα, διπλωματικού χαρακτήρα.

Το σίριαλ παίρνει τέλος με την παράδοση του Ψωμιάδη στην Ελλάδα μετά από διάβημα του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Κατηγορείται για σύσταση συμμορίας, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα αδικήματα στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών, η διευρεύνηση του οποίο βρίσκεται σε αυτή τη φάση στην ανάκριση.

(Από tovima.gr)