Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Ο Έλληνας επίτιμος πολίτης τού Μπάντεν-Μπάντεν και ο Σον Κόνερι

ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ, Η ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ (ΚΑΙ) ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, Ο Ν. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 

Το έχουμε γράψει ήδη: μετά τον Πέτρο Κωστόπουλο, τον σκαπανέα του ξεβλαχέματος των Ελλήνων, ο Νίκος Μακρόπουλος είναι ένας ακόμα που μας ξεβλάχεψε. Με την

έμπλεη νοσταλγίας ανάρτησή του, μας έμαθε τη γοητεία τού Μπάτεν Μπάτεν, την αρχοντιά της Άστον Μάρτιν (του υπερπολυτελούς αυτοκινήτου που οδήγησε ο Τζέιμς Μποντ και οδηγεί τώρα ο Μακρόπουλος), την ηρεμία του Μέλανα Δρυμού και, ακόμα, το δικό του βιογραφικό. Κοσμοπολίτης, πολυεπίπεδος, πολυάσχολος, γεννημένος στη Νέα Υόρκη, σπουδασμένος στο Λονδίνο και στο Λιντς. Αυτά εν ολίγοις. Οι λεπτομέρειες για όσα μας μύησε ο αντιδήμαρχος της Αθήνας, ακολουθούν. Τις πήραμε από τη Βικιπαίδεια, ενώ βιογραφικά στοιχεία τού ίδιου αντιγράψαμε από το insuranceworld.gr. Λοιπόν:   

Μπάντεν Μπάντεν: Το αξίωμα του ηγεμόνα της Μολδαβίας Μιχαήλ Στούρτζα 

To Μπάντεν Μπάντεν (γερμανικά: Baden-Baden) είναι κωμόπολη στο ομοσπονδιακό κράτος της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στην Γερμανία. Βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλανος Δρυμού, στις όχθες του ποταμού Όος, κοντά στην Καρλσρούη. Η ονομασία της πόλης προέρχεται από τη γερμανική λέξη Μπάντεν (Baden) που μεταφράζεται ως «λούομαι», σε προφανή συσχέτιση με τα λουτρά της. Οι πηγές του Μπάντεν-Μπάντεν ήταν ονομαστές από την ρωμαϊκή εποχή, εποχή όπου και ιδρύθηκε ως οικισμός. Το Μπάντεν-Μπάντεν είναι από τις πιο γραφικές λουτροπόλεις της Γερμανίας, επίσης προσφέρει και πολλές ευκαιρίες για ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες. Οι πηγές του Μπάντεν-Μπάντεν είναι γνωστές για πάνω από 2.000 χρόνια και οι σχετικές εγκαταστάσεις σήμερα θυμίζουν έντονα ρωμαϊκά λουτρά του 3ου αιώνα μ.Χ.. Το νερό των πηγών του Καρακάλλα, εντός της πόλης, είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ο Έλληνας ηγεμόνας της Μολδαβίας Μιχαήλ Στούρτζας ήταν επίτιμος πολίτης της πόλης.

Η Άστον Μάρτιν των χρεωκοπιών, του Χρυσοδάκτυλου και του πρίγκιπα της Ουαλίας  

Η Aston Martin (Άστον Μάρτιν, πλήρης εταιρική ονομασία: Aston Martin Lagonda Global Holdings plc) είναι βρετανική ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής υπερπολυτελών αυτοκινήτων υψηλών ταχυτήτων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1913 από τους Λάιονελ Μάρτιν και Ρόμπερτ Μπάμφορντ. Υπό την καθοδήγηση του Ντέιβιντ Μπράουν από το 1947, η εταιρεία συνδέθηκε με τα ακριβά πολυτελή αυτοκίνητα υψηλών ταχυτήτων κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες. Επίσης συνδέθηκε με τον φανταστικό χαρακτήρα Τζέιμς Μποντ, καθώς ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τον χαρακτήρα στην ταινία Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου, οδήγησε μια Aston Martin DB5 για τις ανάγκες της ταινίας.
Τα αυτοκίνητα της εταιρείας, επίσημα, θεωρούνται πολιτιστικά σύμβολα της Βρετανίας. Από το 1982 η εταιρεία είναι προμηθευτής αυτοκινήτων για τον Πρίγκιπα της Ουαλίας. Εδώ να σημειωθεί ότι μια αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να αποκτήσει το καθεστώς προμηθευτή αυτοκινήτων για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας έπειτα από βασιλικό ένταλμα.
Σήμερα, η Aston Martin έχει πάνω από 150 αντιπροσωπείες σε πάνω από 50 χώρες. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και στον Δείκτη FTSE 250.[Επίσης, η ίδια εταιρεία είναι παραλήπτης του Βραβείου Επιχειρηματικότητας της Βασίλισσας (2003), για την εξαιρετική συμβολή της στο διεθνές εμπόριο. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο και το ότι η Aston Martin έχει χρεωκοπήσει επτά φορές στην ιστορία της.
Η Aston Martin έχει ανακοινώσει σχέδια διαφοροποίησης και επέκτασης της δραστηριότητάς της. Ασχολείται όλο και περισσότερο με την παραγωγή ταχυπλόων, ποδηλάτων, ειδών ένδυσης, υποβρυχίων και αεροσκαφών, κυρίως σε μια βάση αδειοδότησης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα των ακινήτων.

Μέλανας Δυρμός: Δεν είναι το πιο σκοτεινό δάσος... 

Ο Μέλας Δρυμός (γερμανικά: Schwarzwald) είναι ένα μεγάλο δάσος στη νοτιοδυτική Γερμανία στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανάμεσα στον ποταμό Ρήνο δυτικά και τις πηγές του Δούναβη νότια. Παρά το όνομα, το δάσος δεν θεωρείται πια το πιο «σκοτεινό» σε χρώματα σε σχέση με τα υπόλοιπα δάση κωνοφόρων της Γερμανίας. Η μεγαλύτερη πόλη στα όρια του Μέλανος Δρυμού είναι το Φράιμπουργκ.

Νίκος Μακρόπουλος: Η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Λιντς, η Αθήνα...

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο London Academy και στο Πανεπιστήμιο του Leeds, το 1970 «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του αρχικά στο Λονδίνο και μετέπειτα στην Αθήνα, στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή Γ.Πλυτά και το 1993 ίδρυσε Ασφαλιστικό Συγκρότημα στο οποίο ανήκουν η Ευρώπη Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων και οι θυγατρικές τις ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. (η πρώτη εταιρία που αναγνωρίσθηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής Binding Authority των LLOYD’S OF LONDON για non marine ασφαλίσεις) και ΝΙΜΑ Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.
|
Παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα ο Νικόλαος Μακρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 1973 εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) και στη διετία 1978 – 1980 εκλέχθηκε γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιρειών. 
Το 1988 αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα, καθότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, όπου στο διάστημα 1992 – 1994 εκλέχθηκε Πρόεδρος και το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική κ. Νικόλαος Μακρόπουλος είναι γνωστός για τη μεγάλη και μακρά του πορεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Στην ανακοίνωση των  υποψήφιων δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, είχε απευθύνει το εξής μήνυμα:
«Σε εκείνους που θα ρωτήσουν: ''Νίκο, γιατί κατεβαίνεις; Τι έχεις να κερδίσεις;'' θα απαντούσα: ''Τίποτα. Κυριολεκτικά τίποτα''. Δεν περιμένω να κερδίσω από την πολιτική. Ελπίζω, απλώς, ότι η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου θα φανούν χρήσιμες στην καινούρια μέρα της Αθήνας μας, που έχει έρθει η ώρα της να σηκωθεί ΨΗΛΑ».