Κυριακή, 10 Μαΐου 2020

Τιμή και σε όσες δεν έγιναν μάνες

Τιμή σε όλες τις μάνες – σε όλες τις άξιες μάνες. Τιμή σε εκείνες που ώδιναν για τον πολλαπλασιασμό του Κόσμου, κινδύνευσαν κυοφορώντας, στερήθηκαν για να φέρουν στον κόσμο νέα πλασματάκια και να τροφοδοτήσουν με ζωή τη Ζωή. Τιμή και σε εκείνες που όχι μόνο υπέστησαν για να παιδοκομήσουν, αλλά μαζί πέρασαν πικρές θάλασσες, πάνω σε βάρκες-σανίδια για να συναντήσουν τις καλύτερες
μέρες· εκείνες τις ιδεατές μέρες που δεν ήταν συνεπείς στο ραντεβού, τις έστησαν, τις γέλασαν και τις ξέβρασαν σε αβίωτα γκέτο μαζί με τα παιδιά τους.

Τιμή και σε εκείνες που ήθελαν και δεν έγιναν. Που έδωσαν μάχη με τις ορμόνες, που βελονιάστηκαν, φαρμακώθηκαν, δέχτηκαν εμφυτεύσεις, όργωσαν επίμονα το χώμα τού αναπαραγωγικού τους μηχανισμού, αλλά δεν μπόρεσαν να το καταστήσουν γόνιμο.

Τιμή και σε εκείνες που δεν προσπάθησαν, γιατί δεν βρήκαν τις συνθήκες ευνοϊκές, δεν έτυχε, δεν βόλεψε· γιατί αδικήθηκαν και δεν γνωρισαν τη χαρά του έρωτα· αλλά στο καλάθι με τις ελλείψεις της ζωής τους υπάρχει ψηλά, στην πιο διακριτή θέση, το παιδί που δεν ήρθε.

Εν τέλει, τιμή στη μάνα, τιμή στη γυναίκα –το πιο πολύτιμο πλάσμα από τα πλάσματα της γης. #Σκέψεις