Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Η «επανεκκίνηση» του Mega τρία χρόνια πριν, ήταν ευσεβής πόθος…

Δημοσίευση 
13 Δεκεμβρίου 2016

Τον Δεκέμβριο του 2016 το Mega είχε αρχίσει ήδη να πορεύεται με σβηστές μηχανές και μπαταρισμένο. Χωρίς δελτία ειδήσεων και με τους δημοσιογράφους σε επίσχεση εργασίας, ο κλυδωνισμός του ήταν τεράστιος. Κάποιοι τότε άρχισαν να μιλάνε για επανεκκίνηση του Μεγάλου Καναλιού από την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα από τις
2 Ιανουαρίου του 2017. Περισσότερο αυτό ήταν ευσεβής πόθος ορισμένων στελεχών. Το ρεπορτάζ του Harddog, σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια, παρέθετε πολλά στοιχεία. Αντιγράφουμε ένα μέρος του και παραπέμπουμε όσους ενδιαφέρονται για τη συνέχεια στο λινγκ που υπάρχει στην αρχή (στην ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2016 δηλαδή) και στο τέλος του κειμένου:

Σε διευθυντικά στελέχη του MEGA και όχι στους ιδιοκτήτες του αποδίδεται η πρόθεση του σταθμού να επαναλειτουργήσει ενημερωτικά να κάνει ένα restart», όπως ειπώθηκε επακριβώς) την επομένη της Πρωτοχρονιάς. Περισσότερο πρόκειται για ευσεβή πόθο, γιατί πρακτικά.
η επανέναρξη του δελτίων ειδήσεων και η πλήρης κάλυψη της επικαιρότητας είναι αδύνατη υπό τις παρούσες συνθήκες. Έστω και αν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας δεχτούν να επανέλθουν και να συνδράμουν στην επαναλειτουργία, τα εμπόδια φαίνονται αυτή τη στιγμή ανυπέρβλητα. Ποιες είναι οι «παρούσες συνθήκες»;
** Ότι τα αυτοκίνητα των εξωτερικών συνεργείων, που είναι με λίζινγκ, έχουν δεσμευτεί από τις τράπεζες.
** Το διαθέσιμο ποσόν για τα καύσιμα, προκειμένου να κινηθούν, έχει από καιρό εξαντληθεί.
** Ουδείς εγγυάται στους εργαζόμενους που θα δεχτούν να επανέλθουν (χάνοντας το επίδομα επίσχεσης το οποίο εισπράττουν τώρα) ότι θα πληρωθούν τουλάχιστον τον τρέχοντα μήνα της εργασίας τους. Δεν παρέχεται εγγύηση ούτε καν για τον Ιανουάριο.

«Φτιάχνουν» τους διοικητικούς 

Σε πολλούς δημοσιογράφους, πάντως, ασκείται πίεση τηλεφωνικώς από διευθυντικά στελέχη να συναινέσουν στην προσπάθεια επανεκκίνησης «για το καλό του σταθμού», φυσικά και το δικό τους. Παράλληλα, ωστόσο, κάποιοι των «ανωτέρων κλιμακίων» λειτουργούν διχαστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από αυτούς σε συνάντηση που είχε με διοικητικούς υπαλλήλους τούς είπε ότι εκείνοι είναι που κρατάνε τον σταθμό ανοικτό, αντίθετα με τους δημοσιογράφους που –κατά τον ίδιον– έπαιρναν τους υψηλούς μισθούς και τώρα εισπράττουν το επίδομα επίσχεσης και παράλληλα έχουν τις δεύτερες και τρίτες δουλειές τους!

Δεν τους κάλυψε ο Καψής

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δημοσιογράφοι που πληροφορήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους ζήτησαν από τον διευθυντή τους, τον Μανώλη Καψή, να καλύψει την ομάδα του –με ανακοίνωσή του ή με όποιον άλλον τρόπο– πράγμα που εκείνος δεν  έκανε.

** Διαβάστε στο λινκ που ακολουθεί τη συνέχεια εκείνου του, προ τριετίας ακριβώς, ρεπορτάζ. Τίτλος του ήταν «Το φάντασμα του MEGA – Ποιοι και πώς προσπαθούν για την επανεκκίνηση»