Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Γερές κόντρες αθλητικών συντακτών για Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπά

ΕΝΑ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ ΓΙΑ «ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΝΗΣΑΚΙΑ», ΜΙΑ ΝΗΦΑΛΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ;»), ΜΙΑ ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΤΑΚΑ: «ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ…»

Για μια ακόμα χρονιά –αλλά φέτος ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά– οι αθλητικοί συντάκτες, ή μέρος αυτών, ερίζουν γύρω από την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή ή αθλήτριας της χρονιάς, σύμφωνα με την ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.
Η ανάδειξη του Στέφανου Τσιτσιπά σε αυτή τη θέση, έναντι του Γιάννη Αντετοκούμπο, χώρισε τον κλάδο στα δύο. Φυσικά, τα χαρακώματα σχηματίστηκαν στα σόσιαλ μίντια, όπου γράφτηκαν πολλά  και  σκληρά –ακόμα και για τη σημασία της ύπαρξης του ΠΣΑΤ ή την αξιοπιστία και το ποιόν κάποιων από τα μέλη του. Σε μια από τις αναρτήσεις στο facebook, αθλητικός συντάκτης με αφορμή την ψηφοφορία γενικεύει το «θέμα ΠΣΑΤ» και ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι μερικούς από τους εκλεγμένους στον ΠΣΑΤ τους εκτιμά αλλά υπάρχουν και κάποιοι με τους οποίους δεν θέλει καν να αναπνέει τον ίδιο αέρα και ότι ντρέπεται όταν τον αποκαλούν συνάδελφο!

Σε άλλη ανάρτηση, επισημαίνεται η ότι δίνεται μεγαλύτερη σημασία στα βραβεία του ΠΣΑΤ από αυτήν που έχουν («Δηλαδή, είσαι Γιάννης Αντετοκούνμπο, τσεπώνεις ένα κάρο λεφτά και σε αναγνωρίζει όλη η Υφήλιος, αλλά τραβάς ζόρι επειδή δεν πήρες βραβείο ΠΣΑΠ; Και αν δεν τραβάς εσύ, γιατί τραβάνε οι εδώ και σκούζουν;»). Σε ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο υπάρχει υπαινιγμός σχετικά με το πώς ψηφίζουν ορισμένοι, «για χορηγούς και για ταξίδια σε νησάκια, τσάμπα βέβαια».

Συνάδελφος, με νηφάλια σκέψη, αναφέρει ότι «ούτε ένας δεν σκέφτηκε να μοιράσει το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στα δύο χωρίς ψηφοφορία, ώστε να είναι πρώτοι και ο Τσιτσιπάς και ο Αντετοκούνμπο».

Υπάρχουν και άλλα πολλά σχόλια, σε μια ατέλειωτη διελκυστίνδα απόψεων, από εδώ και από εκεί. Νομίζουμε ότι την ακριβέστερη εικόνα (αλλά και τη σημασία τής κόντρας των αθλητικών συντακτών, και όχι μόνο) τη δίνει με την πάντα κοφτερή ατάκα του στο fb ο Μανώλης Γρηγοράκης:

«Ευτυχώς που προέκυψε το δίλημμα "Αντετοκούνμπο ή Τσιτσιπάς" γιατί πάλι με το "μελομακάρονα ή κουραμπιέδες" θα τη βγάζαμε χριστουγεννιάτικα».

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)