Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

Η όμορφη στιγμή ενός σκληρού ρεπορτάζ

Κάτω από τα ερείπια του σεισμού στην Αλβανία υπάρχουν ανθρώπινα σώματα, περιουσίες και πολύς ιδρώτας που χύθηκε στην Ελλάδα και μεταγγίστηκε σε εκείνα τα μέρη. Ο Μιχάλης, όπως συστήνεται στην κάμερα –πολύ ανθρώπινος, πολύ συμπαθής και πολύ οικείος φαίνεται–, δούλευε για 15 χρόνια στη χώρα μας μαζί
με τέσσερα αδέρφια του, κέρδιζε με τον κόπο του χρήματα, τα έστελνε στην πατρίδα του και έφτιαξε ένα σπίτι, τα συντρίμμια τού οποίου εικονίζονταν πίσω του και ήταν το σκηνικό τού ρεπορτάζ.

Είναι συγκινημένος, όμως ευχαριστημένος που έσωσε τα παιδιά του, γιατί «πάλι από την αρχή θα δουλέψουμε, με δυσκολίες, δεν έχω λόγια να λέω», αλλά «πρέπει να είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που σωθήκαμε• όλα αυτά που βλέπεις είναι από Ελλάδα, με ιδρώτα τα δουλέψαμε, αλλά εντάξει. Ευτυχώς που έχουμε τα παιδιά καλά, η ζωή συνεχίζεται».

Η όμορφη στιγμή τού σκληρού χθεσινού ρεπορτάζ στον Αντένα είναι όταν ο Μιχάλης δηλώνει, χωρίς να του τον ζητήσει κανείς, ότι «την Ελλάδα αγαπάω πάρα πάρα πολύ πολύ, αυτό το λέω από την καρδιά»• και δακρύζει...

ΥΓ.: Καμιά σημασία για το/τα φασιστοσάιτ που μπλέκουν στα πρώτα θέματά τους, με υπερβολική προβολή, τον Ράμα, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και ό,τι άλλο θυμούνται ή βλέπουν αυτές της ώρες που η δυστυχία έχει απλωθεί σε μια γωνιά της βαλκανικής γειτονιάς μας μες τα συσσωρευμένα πάθη και μίση.

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)