Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Τα επαναστατημένα Βόρεια Προάστια!

Η... ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 

Η δυναμική αγωνιστική φωνή των Βορείων Προαστίων είχε επιτυχία. Ακούστηκε; Τρόμαξε; Βρήκε ευήκοα ώτα κοινωνικά ημετέρων; Ό,τι και να ισχύει, σημασία έχει ότι τα εκατό προσφυγοπούλα που προορίζονταν για τα άδεια κτίρια του Αμαλία Φλέμινγκ δεν έφτασαν ποτέ εκεί για να στεγαστούν. Το θέμα «θα εξεταστεί από μηδενική βάση», δήλωσε η δήμαρχος της μαχητικής και ασυμβίβαστης
Πεντέλης. Η οποία είπε «όχι» με τον γνωστό τρόπο στη φιλοξενία. Βέβαια, το «μηδενική βάση» μπορεί να σημαίνει (το πιθανότερο, δηλαδή) ότι το θέμα-Πεντέλη «αρχειοθετείται» και ότι ουδέποτε θα ξαναπέσει στο τραπέζι.

Αντίθετα, δηλαδή, με ό,τι έγινε πριν από τέσσερα χρόνια σε έναν άλλον Δήμο, στις παρυφές των Βορείων Προαστίων και όμορος της Αθήνας και αυτός, στον Δήμο Γαλατσίου, που είχε υποδεχτεί Αφγανούς πρόσφυγες στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της περιοχής του. Και όχι μόνο ουδείς αντέδρασε, αλλά και κάτοικοι και δημοτική αρχή έσπευσαν να βοηθήσουν. Ουρές σχημάτισαν τα αυτοκίνητα στη Βεΐκου από πολίτες του Δήμου και άλλων περιοχών που κατέφθασαν, αλλά βρέθηκαν απέναντι σε μια (καλοπροαίρετη πάντως) άρνηση, όπως θα διαβάσετε εδώ, στο λινκ, και πιο κάτω:

Τι είχε γράψει τότε ο Harddog

Σε θέμα που ανάρτησε τότε (3 Οκτωβρίου 2015) το μπλογκ του Harddog, αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Σάββατο μεσημέρι, περίπου 2 ή ώρα, έξω από τη κεντρική πύλη στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου έχουν στεγαστεί – χωρίς να στοιβαχτούν– οι πρόσφυγες που μετακινήθηκαν από την πλατεία Βικτωρίας. Καταφθάνουν Ι.Χ. αυτοκίνητα – ανάμεσά τους και κάποια βαν– φορτωμένα με ρούχα. Ένας άνδρας της υπηρεσίας σεκιούριτι ευγενικά τους παραπέμπει για το πρωί της Κυριακής «γιατί γέμισε από ρούχα η παραλαβή, δεν προλαβαίνουν να τα ξεδιαλέξουν, να τα ταξινομήσουν και να τα προσφέρουν».
Έρχεται και ένας, πιθανόν, άνθρωπος του Δήμου, μαζί με τον Δήμαρχο. ''-Παρακαλώ όχι άλλα ρούχα σήμερα''. ''-Έχει πολλά;'' ρωτά κάποιος. ''-Πολλά ρούχα, χιλιάδες ρούχα'', απαντά. Τα αυτοκίνητα φεύγουν κάνοντας όπισθεν στη Λεωφόρο Βεΐκου, αλλά καταφθάνουν άλλα. Μια κοπέλα, που ανήκει στο ''Κυριακάτικο Σχολείο'' (εθελοντές που δίνουν μαθήματα σε ξένους) λέει ότι έχουν ξεκινήσει από τον Κολωνό δέκα αυτοκίνητα με ρούχα. Τους τηλεφωνεί επειγόντως: ''Γυρίστε πίσω, θα έρθουμε αύριο''.
Από την πύλη περνούν μόνο όσοι είναι πεζοί, με μια τσάντα ρούχων. Φυσικά και όσοι έχουν τρόφιμα, γιατί και τα τρόφιμα που προσφέρονται είναι πολλά – σε αυτοκίνητα ΙΧ και βαν».

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)