Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Εμφανίστηκε στο Open και διαγράφηκε

Η εμφάνιση του Τάσου Μητρόπουλου στην κυριακάτικη αθλητική εκπομπή του Open, στο Total Football, προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στον ευρύτερο χώρο του Ολυμπιακού και λίγες ημέρες μετά ήρθε η διαγραφή του από το μητρώο μελών του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Είχαν προηγηθεί αρνητικά γι' αυτόν δημοσιεύματα από Μέσα προ πρόσκεινται στον σύλλογο («Από Ράμπο έγινε... ρόμπα» κ.ά.), ενώ υπήρξε
και τοποθέτηση του Μητρόπουλου με ανάρτησή του στη σελίδα του, στο facebook, από την οποία φαίνεται ότι δέχτηκε επιθετικά σχόλια. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι  «δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χρησιμοποίησαν την ανωνυμία του πληκτρολογίου ή ψεύτικα προφίλ για να αισχρολογήσουν εναντίον μου, κάτι που συμβαίνει δυστυχώς πολύ συχνά στο fb». Στην ίδια ανάρτηση για την εμφάνισή του στο Open απαντά: «Στην ηλικία μου, δε θα ρωτήσω τη γνώμη κανενός για το που θα εμφανιστώ, για το με ποιον θα μιλήσω, για το πως συμπεριφερθώ».

Βετεράνοι: «...ο αχάριστος που ευεργετήθηκε»

Στην ανακοίνωση διαγραφής του Μητρόπουλου από τον Σύνδεσμο Βετεράνων, αναφέρεται ότι  εκείνος «με τη συμπεριφορά του και τις επιλογές του αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός της ερυθρόλευκης οικογένειας».  Ολόκληρη η ανακοίνωση (που καταλήγει με τη φράση «Κανένας πιο βέβαιος εχθρός από τον αχάριστο που ευεργετήθηκε») έχει ως εξής:

«Ο Σύνδεσμος Βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ενημερώνει τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας ότι από σήμερα δεν αναγνωρίζεται ως μέλος του ο κ. Τάσος Μητρόπουλος.

Δυστυχώς για όλους μας, αναγκαζόμαστε να αποβάλλουμε από τις τιμημένες τάξεις των βετεράνων του Θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου τον κ. Μητρόπουλο ο οποίος με τη συμπεριφορά του και τις επιλογές του αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός της ερυθρόλευκης οικογένειας.

Συγχωρέσαμε στο παρελθόν τις ποδοσφαιρικές του επιλογές. Όμως δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε τις ανθρώπινες επιλογές του αφού η αχαριστία του και η απόφασή του να υπηρετεί τους εχθρούς του Ολυμπιακού διαμορφώνουν τη σχέση του με την Ιστορία.

Κανένας πιο βέβαιος εχθρός από τον αχάριστο που ευεργετήθηκε…».

Η ανάρτηση του Μητρόπουλου

«Οι ''δικοί'' μας γίνονται ξένοι», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Τάσος Μητρόπουλος, στην οποία καταλήγει αναφέροντας: «Συνεχίζεται». Ολόκληρη η ανακοίνωση ακολουθεί:

«Φίλοι μου, αυτό το μήνυμα απευθύνεται σ' αυτούς που θέλουν να είναι φίλοι της σελίδας μου, αντέχουν τις αλήθειες και δε διχάζονται από το φόβο ή το φανατισμό. Είναι αρκετές οι φορές που έχουν γίνει ανάρμοστα σχόλια προς το πρόσωπό μου, γιατί τόλμησα να εκφράσω την άποψή μου δημόσια αλλά πάντα με σεβασμό, ακόμα και σε πρόσωπα που κάποιοι βλέπουν με δέος ή δεν τολμούν να αντικρύσουν στα μάτια. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χρησιμοποίησαν την ανωνυμία του πληκτρολογίου ή ψεύτικα προφίλ για να αισχρολογήσουν εναντίον μου, κάτι που συμβαίνει δυστυχώς πολύ συχνά στο fb, ακόμα και σε γυναίκες και μάλιστα για κυρίες που κατέβαιναν υποψήφιες και άκουγαν και τι δεν άκουγαν... Αυτό και αν είναι κρίμα. Επειδή δυστυχώς αυτή η επιθετικότητα προς το πρόσωπό μου είναι προκατειλημμένη και οργανωμένη και φαντάζομαι πως θα συνεχιστεί, θα παρακαλούσα όσοι βρίσκεστε εδώ να σεβαστείτε και να μην κατηγορήσετε κανέναν, ακόμα και αυτούς που με βρίζουν, όσοι από εσάς θέλετε να απομακρυνθείτε από τη σελίδα μου, πράξτε το δίχως εντάσεις και φράσεις που θα χαλάσουν τη διάθεση όσων βρίσκονται μέσα σ' αυτή... Τα απωθημένα του ο κάθε ένας ας τα εκτονώσει με άλλον τρόπο. Ο δικός μου σκοπός δεν είναι να έρθω σε αντιπαράθεση με οποιονδήποτε αλλά δε σκοπεύω να "φιμώνομαι" από κανέναν... Άλλωστε δεν το έκανα ποτέ, ίσως κράτησα χαμηλούς τόνους όπως συνήθιζα εκτός γηπέδου, τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν γιατί η επιθετικότητα, η βωμολοχία, τα ψέματα και τα "ψίγματα τρομοκρατίας" άρχισαν να διαγράφονται έντονα στον ορίζοντα... Στην ηλικία μου, δε θα ρωτήσω τη γνώμη κανενός για το που θα εμφανιστώ, για το με ποιον θα μιλήσω, για το πως συμπεριφερθώ... Εφ' όσον είμαι διακριτικός και δίκαιος, όποιος έχει πρόβλημα ας το λύσει... Μακριά μου... Και δυστυχώς... Οι "δικοί" μας γίνονται ξένοι... Ποιος να το περίμενε... Συνεχίζεται...»