Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ο «συγκροτημένος» πελάτης του Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι ο πελάτης του που σκότωσε –που δολοφόνησε ουσιαστικά– τη γιαγιά και το μωράκι στο Αίγιο είναι «ικανός οδηγός και συγκροτημένο άτομο», που
είχε πιει ελάχιστα πάνω από τα νόμιμα επίπεδα και όσα λέγονται ή γράφονται «περί ακραίας μέθης είναι παραφιλολογία». Τόσο ικανός ο πελάτης του, λοιπόν, ώστε να τρέχει με 140 χιλιόμετρα σε δρόμο με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο τα πενήντα. Τόσο συγκροτημένος που τράπηκε σε φυγή από τη θάλασσα. Τόσο ξεμέθυστος που να χορεύει αμέσως μετά το φρικιαστικό δυστύχημα για να δείξει ότι είναι νηφάλιος πριν συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει.

Η δήλωση του υπερασπιστή είναι όχι μόνο εξοργιστική αλλά και επικίνδυνη. Γιατί παίρνουν αρνητικό μήνυμα οι χιλιάδες «ικανοί» που οδηγούν έξαλλοι στους ελληνικούς δρόμους, οι ανεξέλεγκτοι «συγκροτημένοι» που αφηνιάζουν όταν πιάνουν τιμόνι και εκείνοι (οι πάρα πολλοί) που πίνουν ένα ποτηράκι παραπάνω –αλλά μπορούν να οδηγούν και μετά να γίνεται λόγος για «παραφιλολογία περί ακραίας μέθης». Είναι οι τύποι που μπορεί κάποια στιγμή να διαλύσουν οικογένειες (και τη δική τους), να σκοτώσουν ανυποψίαστους και να μην αφήσουν ένα μωράκι να μεγαλώσει. Γιατί έτσι! Γιατί είναι ικανοί, συγκροτημένοι και «ελαφρώς» πιωμένοι.