Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019

«Μαγκιά σας » (της Ελληνοφρένειας) «που πήγατε στη φωλιά του λύκου...»

«...ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ» – ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΚΡΟΑΤΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ – «ΘΑ ΓΚΟΜΕΝΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΙΚΑ» – Η «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» – ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τρεις εκπομπές συμπλήρωσε την Τετάρτη στα Παραπολιτικά fm η Ελληνοφρένεια, που προσπαθεί να βρει το βήμα της στον καινούργιο ραδιοφωνικό δρόμο, εν μέσω επιδοκιμασιών (είναι οι περισσότερες,
τουλάχιστον σύμφωνα με όσα βγαίνουν στον αέρα) και αποδοκιμασιών. Τις πρώτες ημέρες, και προφανώς μέχρι να συγκεντρωθεί νέο υλικό, υπάρχουν κάποιες επαναλήψεις ηχογραφημένων που έχουν «παίξει» παλιότερα και στον Real. Είναι σαφής η πρόθεση των Θύμιου Καλαμούκη και Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη να βάλουν μεγαλύτερη δόση Νέας Δημοκρατίας στο χιούμορ τους (για να αντικρούσουν τα όσα εικάζονται περί συμβιβασμού), χωρίς να εγκαταλείπουν, βέβαια, και τους συριζαϊκούς στόχους τους.

Υλικό μαζεύει, από την αρχή, και για την Ώρα του λαού, όπου ακούστηκε στην εκπομπή της Τετάρτης το συγχαρητήριο τηλεφώνημα ακροατή, μαζί με την αμφιβολία του αν και πόσο θα κρατήσει η συνεργασία με τα Παραπολιτικά. Είπε, συγκεκριμένα:

- Πολλή μαγκιά εκεί που πήγατε, στη φωλιά του λύκου. Να δούμε πόσο θα κρατήσετε.
- Οι κυβερνήσεις τα κανονίζουν αυτά, απάντησε ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης.
(Ο διάλογος μεταφέρεται από μνήμης, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ακριβής.)

- Η επιλογή του σταθμού είναι ελληνοφρενική, είπε άλλος ακροατής για να ρωτήσει (ή να αναρωτηθεί) ο Μπαρμπαγιάννης, ποιος σταθμός δεν θα ήταν ελληνοφρενική επιλογή.

Περίπου τι σχολιάστηκε

Στην εκπομπή «έπαιξαν» και σχολιάστηκαν σκωπτικά:
** Δήλωση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την έναρξη της σχολικής περιόδου.
** Δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που απέρριπτε τα περί οικογενειοκρατίας. Όποιος λέει, ανέφερε, ότι θέλω να ευνοήσω το ένα παιδί μου ή το άλλο, με αδικεί.
** Αντιπαράθεση Άδωνη Γεωργιάδη-Πολάκη («εγώ θα σε πάω φυλακή» και άλλα)
** Δήλωση Άδωνη ότι τον χάραξε η μαθητική απεργία του 1990.
** Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη, περί του υψηλού επιπέδου των σπουδών του κ.λπ. και σχόλια για την προφορά του στα αγγλικά (που πρόφερε το Κουλούμπια, Καλούμπια.)
** Απόσπασμα από τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα.
** Αναπόληση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι έκανε κοπάνα από το σχολείο για να δει αγώνες μπάσκετ τού Άρη (και ειρωνικό σχόλιο του Καλαμούκη ότι οι αγώνες μπάσκετ γίνονται βράδυ κι εκείνος έκανε κοπάνες το πρωί.)
** Απόσπασμα από «μπογδανολογία» και σε χιουμοριστική αναφορά ακροατή ότι θα κανονίσει ο Μπογδάνος τους Ελληνοφενείς, ο Μπαρμπαγιάννης ανέφερε ότι έχει γι' αυτόν μια... μάντρα να κανονίσει
** Απόσπασμα από συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη –στην έκπληκτη από τις απαντήσεις, Τατιάνα Στεφανίδου– που έλεγε ότι ως μαθήτρια ήταν το πολύ του 17 και είχε πάντα διαγωγή κοσμία.
** Αποσπάσματα από γλωσσικά λάθη του Τσίπρα και αντιπαραβολή με ελληνικούρες της Δέσποινας Στυλιανοπούλου από ελληνική ταινία.

Στην εκπομπή ξέφυγε κι ένα ηχογραφημένο «κ@υλ@» χωρίς μπιμπ, που το μάζεψε ο Καλαμούκης.

Στην Ώρα του λαού, και σε ένα από τα γνωστά πειράγματα ακροατριών, ο Αποστόλης είπε για το νέο σταθμό της καριέρας τους, «ναι θα γκομενίσουμε αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα».