Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019

Η εικοσαετία περνάει με ένα βηματάκι

ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΜΑ– ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ: ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΕΟΙ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΙ – ΕΝΑ ΑΝΑΠΟΔΟ FACEAPP 

Είδα στον Cosmote μετά από χρόνια, το Safe Sex των Ρέππα-Παπαθανασίου. Παραγωγή του 1999. Μια πλειάδα πρωταγωνιστών και «ονομάτων». Δεν είναι σχήμα λόγου, μιλάμε για πραγματική πλειάδα: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ρένια Λουιζίδου, Βίκυ Κουλιανού, Βλαδίμηρος
Κυριακίδης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης,  Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Καταλειφός, Παύλος Χαϊκάλης, Τάσος Χαλκιάς, Κρατερός Κατσούλης και άλλοι –δεκάδες άλλοι. Πάρα πολλοί οι ερωτικοί. Όμορφες και όμορφοι, κούκλες και παίδαροι, σωματάρες και κορμάκια, μέτριες και μέτριοι, ασχημούλες και ασχημούληδες, φρέσκα πρόσωπα και ώριμες φάτσες.

Ήταν ένα ανάποδο faceApp. Το είδα και συνειδητοποίησα (τρόπον του λέγειν «συνειδητοποίησα», συνειδητοποιημένος από χρόνια είμαι) πόσο γρήγορα περνούν τα είκοσι χρόνια. Πόσο ασύλληπτα γρήγορα ωριμάζουν εξωτερικά οι άνθρωποι –όσο πιο ανώδυνα το γράφω: «ωριμάζουν». Ο χρόνος σαν να περνάει με ένα βηματάκι. Οι εξωτερικές αλλαγές έρχονται με άλμα (σε χαράδρα.)

Πόσα αλλάζουν και πόσοι πολλοί φεύγουν σε μια εικοσαετία. Ανάμεσά στους αρκετούς απόντες, σήμερα, της ταινίας και ο Δημήτρης Χρυσομάλλης. Νέος στο φιλμ νέος στους αιώνες. Το μοναδικό προνόμιο αυτών που φεύγουν νωρίς. Μια φορά νέοι, για πάντα νέοι.