Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019

Το σεξ κάνει κακό στο μοσχαράκι Kobe –και συνεπώς στις γεύσεις Μυκόνου

Τα μοσχαράκια Kobe, το κρέας των οποίων στοιχίζει 700 ευρώ το κιλό (γι΄ αυτό και τουρίστας στη Μύκονο πλήρωσε την μπριτζόλα Kobe 920 ευρώ) πεθαίνουν για να κερδίσουν άλλοι χρήμα –όπως πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι–, αλλά περνούν ζωή χαρισάμενη, τέτοια
που δεν απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν για το κέρδος. Έτσι, τα αφήνουν να ζήσουν 28 έως 60 μήνες –δεν το λες λίγο για ζώα σίτισης– και σε αυτό το διάστημα τα ταΐζουν με υψηλής ποιότητας γρασίδι, εκλεκτά δημητριακά και άχυρα από ρύζι, τα ποτίζουν μπίρα, δεν τα αφήνουν να κουράζονται και τους κάνουν μασάζ με τη χρήση σάκε για να αποφύγουν τις μυϊκές κράμπες και να διατηρηθεί η σωστή αναλογία ενδομυικού λίπους στο σώμα τους.

Προστατεύονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε έως το 2012 απαγορευόταν η εξαγωγή κρέατος Kobe από την Ιαπωνία, αλλά σήμερα επιτρέπεται σε επιλεγμένες περιοχές του κόσμου, η μία από τις οποίες είναι κρεοπωλείο πολυτελείας στα Νότια Προάστια, φυσικά και στη Μύκονο. Ακόμα και ο τρόπος που παθαίνουν είναι «κάπως» και τηρούνται αυστηροί κανόνες σφαγής.

Όλα καλά για τα Cobeάκια, πλην ενός: απαγορεύεται το σεξ! Τα θηλυκά πρέπει να είναι παρθένα –να μην έχουν γεννήσει, δηλαδή– και τα αρσενικά να έχουν ευνουχιστεί. Όχι ότι δεν συμβαίνει, τουλάχιστον μεταφορικά, με κάποιους άνδρες, αλλά ασ' το καλύτερα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Χάρμα είναι η «αφ' υψηλού» ανάρτηση κάποιοι στο fb που υπεραμύνεται της υψηλής τιμής του Cobe Beef και καλεί όσους ενοχλούνται να παίρνουν ταπεράκι από το σπίτι στις διασκεδάσεις τους. Άλλος ένας που μας ξεβλαχεύει μετά τον Πέτρο.