Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Το Φως δεν ξέχασε και επανήλθε

Το Φως είχε ζητήσει θαρραλέα συγγνώμη για το πρωτοσέλιδό του, τον περασμένο Δεκέμβρη, στο οποίο μετά από ήττα του μπασκετικού Ολυμπιακού είχε μεγάλη φωτογραφία του πεσμένου στο τερέν προπονητή της ομάδας,
του Ντέιβντ Μπλατ, η οποία συνδυαζόταν με τον βασικό τίτλο της ημέρας: «Κατάρρευση». Ήταν μια άστοχη και ατυχής επιλογή, που είχε μόνο σημειολογικό χαρακτήρα, κι αυτό το αναγνώρισε αμέσως το Φως που έκανε την επομένη διορθωτικό σχόλιο και ζήτησε συγγνώμη.

Σήμερα, μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη του Μπλατ για την ασθένειά του, που επηρεάζει την κινητικότητά του, η εφημερίδα της οικογένειας Νικολαΐδη δεν άφησε να φανεί ότι ξέχασε εκείνο το αθέλητο ατόπημα. Και σε σχόλιό της γράφει στην πρώτη σελίδα:

«Το μήνυμα του Ντέιβιντ Μπλατ, θαρραλέο και συγκινητικό, αντιπροσωπεύει απόλυτα έναν άνθρωπο που έμαθε να δίνει τους αγώνες του. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, με τη στάση του στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που μόλις ανακοίνωσε, δίνει ένα μάθημα σε όλους μας – μάθημα αισιοδοξίας και γενναιότητας. Οφείλουμε επίσης να παραδεχτούμε πως η ζωή με τη σκληρή ειρωνεία της μπορεί, εκ των υστέρων, να μετατρέψει ένα σχόλιο καθαρά σημειολογικό σε πραγματική αστοχία. Η εφημερίδα μας τού εύχεται την πιο ευοίωνη εξέλιξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η συγκινητική επιστολή-ανακοίνωση του Μπλατ για την ασθένεια που πρέπει να αντιμετωπίσει, έχει δημοσιευτεί ευρέως. Δείτε την εδώ, από τους Zoornalistas