Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Γράμμα στον Θεό (που δεν θα το παραλάβει...)

Ο πλανήτης, ο δικός μας πλανήτης, είναι ένας και μοναδικός. Δεν έχει ανταλλακτικά, δεν μπορεί να γίνει μπακ-απ, δεν είναι άδεια φιάλη που την επιστρέφεις στην κάβα για να πάρεις γεμάτη. Άμα τον αδειάσουμε τελείως –κι εκεί το πάμε– η μοναδική του χρήση θα είναι για να στείλουμε μήνυμα με φιάλη στον Θεό. Που δεν θα το παραλάβει, δεν θα το δεχτεί και θα εξηγήσει:
«Σας τον έδωσα σε πλήρη λειτουργία: με δάση και τα κάψατε· με πάγους και τους λιώσατε· με θάλασσες και τις μαγαρίσατε· με ποτάμια και τα βρομίσατε· με οξυγόνο και το μολύνατε· με ειρήνη και τον
στρατικοιήσατε· με ρέματα και τα μπαζώσατε· με χιλιάδες είδη ζωής και τα εξοντώσατε· με ψάρια και τα σαρώσατε· με χώμα γόνιμο και το δηλητηριάσατε· με πουλιά και φτιάξετε βομβαρδιστικά για να πετάνε, να σκοτώνουν και να σχηματίζουν προσφυγικά κύματα· με πανέμορφα νησιά και τα ευτελίσατε· με όζον και το τρυπήσατε· με ανθρώπους που είχαν μυαλό αλλά το φυράνατε και ψηφίζετε Τραμπ και ομοίους. Και να μπορώ να κάνω κάτι για εσάς ΔΕΝ ΘΕΛΩ. Τραβάτε στο καλό και χαθείτε μαζί με τον πλανήτη όπως τον καταντήσατε. Δεν σας θέλω μήτε στον Παράδεισο, γιατί θα μου τον χαλάσετε, μήτε στην Κόλαση γιατί τη ζείτε εδώ καθημερινά και στον ουρανό θα την κάνετε χειρότερη και από τον ουρανό σας. Έφτιαξα ανθρώπους με λογική και έγιναν ό,τι χειρότερο δεν φανταζόμουν: εμπρηστές, τρομοκράτες, πολεμιστές, βιαστές, δολοφόνοι, κερδοσκόποι, μανιακοί. Έγιναν και (κακοί) πολιτικοί! Καλή τύχη, αλλά και να τη βρείτε θα την ξοδέψετε στον τζόγο και στις καταστροφικές επενδύσεις για να πλουτίσετε και να κάνετε τα ίδια».

Αυτά θα πει ο Θεός, θα ανοίξει το συρτάρι με το ΣΣΓ Σχέδιο Σωτηρίας Γης– και θα το σκίσει. Δεν το αξίζουν οι Τραμπ, οι Μπολσονάρου, οι Ούρμπαν και οι άλλοι που οι ίδιοι οι άνθρωποι τους έβαλαν να διαφεντεύουν εμάς κι αυτόν τον απειροελάχιστο πλανήτη-κουκίδα τού ατέρμονος Σύμπαντος.

Πολύ μικρός για να χωρέσει τόσους ανόητους.#Σκέψεις

** Αφορμή για το σχόλιο έδωσε ανάρτηση της φίλης Μαργαρίτας Μ. Μαζί και την ιδέα για την εικονογράφηση του θέματος. 

Μπλόγκερ

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)