Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019

Τα άδεια γραφεία της Χρυσής Αυγής

ΚΑΙ Ο 55ΑΡΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ...

«Είναι πολύ άσχημη και αποκαρδιωτική η εικόνα των ανοίκιαστων χώρων στα κέντρα των πόλεων. Αποτελεί δείγμα περιορισμένης οικονομικής δραστηριότητας και μαρασμού μιας περιοχής. Εκτός κι αν μιλάμε για τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που κλείνουν το ένα
πίσω από το άλλο… Πρόκειται για μια εξέλιξη που στην ουσία είχε δρομολογηθεί πριν τις εκλογές, ενώ το αποτέλεσμα της πρόσφατης προσφυγής στην κάλπη ουσιαστικά τελείωσε το μόρφωμα το οποίο είχε πάρει «μπόι» την προηγούμενη δεκαετία, μέσα από τις ίδιες διαδικασίες (...)»
«(...) Οι εκλογές του προηγούμενου μήνα έδειξαν ότι αυτή η βάση γύρισε την πλάτη σε αυτούς τους ανθρώπους, γεγονός δίχως συζήτηση θετικό, αλλά όχι αρκετό για να πειστεί κανείς ότι ξεμπερδέψαμε μια και καλή με δαύτους.
»Τα γραφεία και οι κομματικές οργανώσεις των Χρυσαυγιτών κλείνουν σε κάθε πόλη, αλλά είναι προφανές ότι αυτοί οι «μπερδεμένοι» (για κάποιους) ή πραγματικοί φασίστες (για άλλους) κάπου βρήκαν αποκούμπι. Σε όμορους και συγγενικούς χώρους, κατά βάση, μα όχι αποκλειστικά. Άλλωστε, για την Ελλάδα μιλάμε.
»Την χώρα που ένας σημερινός 55άρης μπορεί να… "υπερηφανεύεται" πως ψήφισε Αντρέα το ’85, Μητσοτάκη το ’89, Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Τσίπρα και στο τέλος (για να τους τιμωρήσει όλους αυτούς) Χρυσή Αυγή».

** Αποσπάσματα από άρθρο του Νικόλα Ακτύπη στο menshouse.gr με τίτλο «Αποτελειώνοντας το "φίδι" της Χρυσής Αυγής. Ολόκληρο εδώ