Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

Ξένος (και «παράνομος» Έλληνας) στις Ηνωμένες Πολιτείες...

ΚΛΪΑΡΓΟΥΟΤΕΡ, ΦΛΟΡΙΔΑ. Ενα 11χρονο παιδί – ορισμένα ΜΜΕ έκαναν λόγο για αγόρι, άλλα για κορίτσι– μαχαίρωσε με ψαλίδι (sic) τον θείο του στην πλάτη, για να σταματήσει να χτυπάει την μητέρα του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της Φλόριδας, που επικαλείται το «ΑΡ»  (…) Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 44χρονος Π. Κ. (P. K.) τράβηξε από τα μαλλιά την αδερφή του, την έριξε
στο έδαφος και άρχισε να την χτυπάει στο πρόσωπο, μετά από διαπληκτισμό που είχαν για μερικά γραπτά μηνύματα που είχε στείλει η γυναίκα σε φίλο της. Οι δυο τους συγκατοικούσαν και η επίθεση έγινε μπροστά στα δύο παιδιά της γυναίκας, 10 και 11 ετών.
Το γραφείο του Σερίφη αναφέρει πως η άτυχη γυναίκα εκλιπαρούσε τον αδερφό της, να μην την χτυπήσει, λέγοντας του: «Σε παρακαλώ μην το κάνεις αυτό μπροστά στα παιδιά».
Μετά την επίθεση, το παιδί φέρεται να είπε στην μητέρα του, «Μαμά, τον μαχαίρωσα γιατί νόμιζα ότι θα σε σκότωνε».
(…) Δικαστικά έγγραφα που βρίσκονται στο Διαδίκτυο δείχνουν πως υπάρχει εκκρεμότητα με το «ICE» (Immigration and Customs Enforcement) για τον Π. Κ., καθώς φέρεται να βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ.
Ο δικηγόρος που έχει οριστεί από την Πολιτεία για την υπεράσπισή του απέφυγε να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ. Ο κ. Κ. είπε στους αστυνομικούς, μετά την σύλληψή του, ότι σκόπευε να φύγει από τη Φλόριδα και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο 44χρονος βρίσκεται προφυλακισμένος, χωρίς εγγύηση, σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας.

** Αποσπάσματα τηλεγραφήματος από την ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ. Ενας Έλληνας «παράνομος μετανάστης» σε δράση… (Στο τηλεγράφημα αναφέρεται πλήρως το όνομα του. Εμείς περιοριζόμαστε στα αρχικά.)