Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Και πάλι εκδότης-διευθυντής της Live Sport ο Βασίλης Βέργης

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Επανήλθε ως εκδότης-διευθυντής της Live Sport ο Βασίλης Βέργης, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση αυτή όταν η ιδιοκτησία τής εφημερίδας πέρασε στον Όμιλο Φιλιππάκη. Ο Βέργης, που ήταν το πιο «βαρύ χαρτί» της Live, είχε παραιτηθεί τον περασμένο Οκτώβριο και παρέμεινε μόνο ως ρεπόρτερ-αρθρογράφος, δηλαδή με την ιδιότητα που είχε
από τότε που προσλήφθηκε (δεν ήταν από το ξεκίνημα της έκδοσης). Για την παραίτησή του είχε επικαλεσθεί φυσική κόπωση. Σε κείμενό τους προς τους εργαζόμενους της Live ανέφερε:

«Ο λόγος της αποχώρησής μου από τη διεύθυνση έχει να κάνει με την τεράστια κόπωση η οποία μου "έδειξε" ότι δεν είμαι πλέον νεαρός για να δουλεύω από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα σε καθημερινή βάση. Και επειδή δεν μπορώ να ρισκάρω ούτε την υγεία μου ούτε την οικογενειακή μου γαλήνη όφειλα να πάρω τις αποφάσεις μου».

Εξελίξεις

Γενικότερα στη Live Sport επικρατεί κινητικότητα τον τελευταίο καιρό (ζητήθηκε από ορισμένους συντάκτες να συναινέσουν σε μισθολογικές μειώσεις, όπως είχε γράψει ο Harddog) και πιθανολογούνται νέες εξελίξεις που ενδέχεται να επηρεάσουν ακόμα και τη διευθυντική της πυραμίδα. Προς το παρόν έχει δοθεί άδεια, που δεν ζήτησαν οι ίδιοι, σε πέραν του ενός δημοσιογράφους.

Η Live Sport, αν και σταθερά δεύτερη στον πίνακα πωλήσεων, αντιμετωπίζει και αυτή τις αναταράξεις στον Τύπο, και ιδιαίτερα στον αθλητικό, που οδηγείται σε ιστορικά χαμηλά από πλευράς κυκλοφοριών. Κι αυτό εγκυμονεί κινδύνους για όλες τις αθλητικές εκδόσεις, με άγνωστες συνέπειες για το μέλλον τους.

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ