Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Περικοπές στη Live Sport

Σε περίοδο μειώσεων περνάει η Live Sport της νέας εποχής, δηλαδή της εποχής Φιλιππάκη. Η αθλητική εφημερίδα είναι η μόνη του Ομίλου που δεν έχει καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, αντίθετα με τα άλλα έντυπά του στα οποία τα οφειλόμενα φτάνουν ακόμα και στους πέντε μισθούς. Τον τελευταίο καιρό ζητήθηκε
μείωση αποδοχών από ένα μέρος του προσωπικού της Live Sport, τουλάχιστον από εκείνο που είχε ευπρόσωπες αμοιβές –εννοείται «ευπρόσωπες» με τα δεδομένα, και τη στρεβλή λογική, της εποχής.

Η ενημέρωση για τις περικοπές έγινε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με συντάκτες που ειδοποιήθηκαν χωριστά και γι' αυτό δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πόσοι είναι και ποιοι δέχτηκαν ή όχι την απόφαση για μείωση του μισθού τους.

Αυτόν τον καιρό, ολοκληρώνεται η καταβολή των οφειλομένων από την παλιά ιδιοκτησία της εφημερίδας τα οποία είχε αναλάβει να αποπληρώσει η νέα. Η εξόφληση έγινε με δόσεις και αφορούσε όλους τους εργαζόμενους –δηλαδή όχι μόνο τους σημερινούς αλλά και εκείνους που δεν συνέχισαν μετά την ιδιοκτησιακή αλλαγή. Προφανώς, στην ολοκλήρωση του κύκλου των αποπληρωμών να οφείλεται και το άνοιγμα του κύκλου των μειώσεων.

Κατά τα άλλα, η εφημερίδα βιώνει και αυτή τα χαμηλά κυκλοφοριακά επίπεδα του αθλητικού Τύπου, αλλά κρατιέται συνήθως στη δεύτερη θέση του δελτίου κυκλοφορίας τού Άργους και σπάνια κατεβαίνει στην τρίτη.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Live να ανακάμψει κυκλοφοριακά εντάσσεται το καθημερινό πολυσέλιδο της εφημερίδας για τη Βόρεια Ελλάδα (οκτασέλιδο κατά κανόνα) και τα κατά καιρούς ένθετα. Έτσι, η έκδοση της Τετάρτης, 13 Μαρτίου, κυκλοφορεί με περιοδικό για τη Formula 1 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το περιοδικό των 68 σελίδων επιμελήθηκε ο Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος, ειδικός στην ενημέρωση για τα μηχανοκίνητα σπορ, με θητεία στην Αθλητική Ηχώ, την Goal News, την τηλεόραση κ.λπ.

** Διαβάστε εδώ, στους Zoornalistas, επιστολή εργαζομένων στις άλλες εφημερίδες του Ομίλου για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους.

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ