Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Ο Παύλος, ο Θανάσης και οι δημοσιογράφοι

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΥΦΩΝΑ» ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ – ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ KAI ENA «ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»

Αν ήταν ανταγωνιστικοί μεταξύ τους ο Παύλος και ο Θανάσης; Βεβαίως και ήταν. Πολύ. Μιλάω για την πορεία τους στον Παναθηναϊκό. Και αυτό όμως το έκαναν όπως όλα. Με καθαρότητα. Με καλή διάθεση. Με αγάπη. Χωρίς ο ένας
να προσβάλει τον άλλον. Χωρίς να τον εκθέτει. Ένα απλό παράδειγμα, για τους μη δημοσιογράφους (η πιάτσα τα έχει ζήσει άπειρες φορές και από πρώτο χέρι): Έτρεχαν στα γραφεία τους και οι δύο, και καλά «κρυφά» ο ένας από τον άλλον, να τηλεφωνήσουν «στο απευθείας» για να δώσουν χαμηλόφωνα την είδηση «ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον αθλητή...».

Ακόμη και αν είχε προλάβει ο ένας, στον άλλον δεν λέγαμε «το ξέρω, με πήρε μόλις ο Παύλος/ο Θανάσης». Δεν ήταν σωστό ούτε ευγενικό να τους πάρεις λίγη από την πολλή χαρά με την οποία σου έλεγαν τα νέα. Και το έκαναν αυτό προς όλες τις εφημερίδες. Προς όλους τους ρεπόρτερ, αρχισυντάκτες και διευθυντές.

Δεν θα τους χαλάγαμε την καρδιά. Αλλά και αν ακόμη από άγνοια ή αστοχία κάποιος σπανίως το έκανε, ήταν τόσο μεγάλη η καρδιά τους (ναι, σαν μία την υπολογίζω, άλλωστε σαν ένα θα τους θυμάμαι παρά τις πολλές και μεγάλες διαφορές που είχαν ως προσωπικότητες), που στιγμιαία μόνο «μάγκωναν», αμέσως μετά έλεγαν ένα «ευχαριστώ πολύ», το έκλειναν και σύντομα πάλι θα σε ξανακαλούσαν. Για να μοιράσουν και να μοιραστούν τη χαρά τους. Την καρδιά τους.

ΥΓ. Προσωπικά έχω και άσχημη εμπειρία από τον Θανάση. Δεν χρειάστηκε να τον συγχωρήσω ποτέ, διότι τότε που έγινε έδωσα μεγαλύτερη σημασία στην αντίδραση του εκδότη μου, που έγινε παράδειγμα για μένα. Αντε, και για έναν ακόμη λόγο: διότι κατάλαβα ότι κατάλαβε πως έκανε λάθος και πολύ γρήγορα, χωρίς ποτέ να συζητήσουμε το θέμα μεταξύ μας, μου έδωσε για «εξιλέωση» το θέμα της χρονιάς –τέτοια θεματάρα, που κανείς δεν το πίστεψε όταν δημοσιεύθηκε. «Ρε, μπας και θέλει να σε ρίξει στη λούμπα;» μου είπε συνάδελφος, που προφανώς δεν τον ήξερε καλά.

** Το σχόλιο του Στέλιου Σοφιανού αναρτήθηκε στη σελίδα του, στο fb

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ