Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019

Γιατί η Ελεονώρα είναι καλύτερη από Κωστόπουλο, Αρναούτογλου κ.ά.

Την ξέρω λίγο, την έχω δει αποσπασματικά, αλλά αυτό το λίγο είναι αρκετό για να καταλάβεις ότι η εκπομπή Μετά τα Μεσάνυχτα της Ελεονώρας Μελέτη είναι μακράν η καλύτερη late night που έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση. Καλύτερη και από του πρώτου διδάξαντος, του Νίκου Μαστοράκη, και από του Πέτρου  Κωστόπουλου, και από του Γιώργου Λιάγκα και, πολύ (πάρα πολύ!) περισσότερο, από του
Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μου αρέσει για την ηρεμία τής παρουσιάστριας, για το αβίαστο χαμόγελό της και, ακόμα, γιατί κανείς –ούτε παρουσιαστής ούτε φιλοξενούμενος– δεν χυδαιολογεί, γιατί δεν έχει σεξιστικά υπονοούμενα, γιατί δεν προσπαθεί με το ζόρι, πιεστικά, να χωθεί στην ερωτική ζωή του συνεντευξιαζόμενου και να την κανιβαλήσει, γιατί δεν έχει χαζοπαίχνιδα που –νομίζουν– τις κάνουν πιο ανάλαφρες, γιατί δεν βλέπεις να κινούνται χέρια ψηλά, πλάγια, μπροστά και πίσω, γιατί δεν πουλάει αρσενικίλα και δηθενίλα, γιατί δεν έχει εξυπνάδες. Και κυριότερο, βγάζει ό,τι καλύτερο από τα πρόσωπα που παρουσιάζει, τα κάνει πιο αγαπημένα.

Σε μια από τις παρουσιάσεις φιλοξένησε έναν νέο άνθρωπο που ήταν γεμάτος τατουάζ, ακόμα και στο πρόσωπο. Είχε χαλκάδες στη μύτη και στο σώμα, πίρσινγκ, σχισμένη γλώσσα –σαν φιδίσια!–, ουλές και εγχειρήσεις. Στο τρέιλερ φαινόταν απωθητικός, τρομακτικός, μπορεί και αντιπαθητικός. Όμως, μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε ένας εξαιρετικά ευχάριστος τύπος, το ίδιο εξαιρετικά συμπαθής για την πραότητά του και μπορούσες να κατανοήσεις την «παραξενιά» του γιατί κάνει αυτό που κάνει. Ένας νέος άνθρωπος που σε εξοικείωνε με τη διαφορετικότητά του, δεν σε τρόμαζε πια, δεν σε απωθούσε, και εκτιμούσες αυτό που έλεγε: ότι κανείς δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να τον εκνευρίσει, όσο μπούλινγκ και αν δέχεται για την εμφάνισή του. Φυσικά, στην μεταστροφή των συναισθημάτων τού τηλεθεατή, βασικό ρόλο έπαιξε η δική του προσωπικότητα, αλλά τον βοήθησε πολύ και ο τρόπος που κατηύθυνε τη συζήτηση η Ελεονώρα Μελέτη.

Γι αυτό με ευχαρίστηση διάβασα (εδώ, στους Zoornalistas) ότι στην τελευταία της εκπομπή είχε ποσοστό 22,7% όταν, από την άλλη μεριά οι Αρβύλες του Κανάκη και της παρέας του (που όπως έγραφα ακολουθούν μια πεπατημένη που έχει κουράσει προσπαθώντας να εκβιάσουν με χάχανα το γέλιο τού τηλεθεατή) γλίτωσαν στο παρακάτι το μονοψήφιο νούμερο καθώς έπεσαν από τα υψηλά ποσοστά που είχαν, στο 11%. Ευτυχώς, το κοινό που εύκολα αποθεώνει και στήνει αγάλματα θαυμασμού, κάποιες φορές τιμωρεί, απλώς  όχι γιατί  εκδικείται, αλλά γιατί κορέστηκε και κουράστηκε. Κάτι παραπάνω ξέρουν γι’ αυτό οι εγκέφαλοι του Σαρβάιβορ.

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ