Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Η ζωή και το όνειρο του Παναθηναϊκού κύκλους κάνουν· όπως και οι εκλογές

Η μπάλα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού ξαναγύρισε στον Βοτανικό! Μπάλα είναι και γκελάρει –όπου θέλουν τη στέλνουν. Πριν από περίπου δύο χρόνια, το ματς των σχεδίων και των υποσχέσεων παιζόταν στο Γουδή, που ως προοπτική βγήκε από το ψυγείο και ζεστάθηκε από τον Σύριζα.
Τώρα μπήκε στο παιχνίδι ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος με τη σειρά του απόψυξε το άλλο όνειρο, τον Βοτανικό. Ένα όνειρο που άρχισε να χτίζεται επί δημαρχίας της μητέρας του, της Ντόρας Μπακογιάννη, στο μακρινό 2005.

Από τότε πολυάριθμοι πολιτικοί επένδυσαν στην ελπίδα του Παναθηναϊκού και των Παναθηναϊκών. Μπορεί και πάνω από δέκα αν βάλουμε και τους «περιφερειακούς», αυτούς που πλαισίωναν πρωθυπουργούς, υπουργούς και δημάρχους. Από τον Παναθηναϊκών αισθημάτων Σουφλιά έως του Ολυμπιακών φρονημάτων Κακλαμάνη, από τον Λαλιώτη έως τον Βενιζέλο, από τον Αβραμόπουλο ως τον Καμίνη, από την Βάσω Παπανδρέου έως την  Μπιρμπίλη, από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έως τον Σύριζα.

Η περιφορά του Παναθηναϊκού ονείρου συνεχίζεται, γυρίζει, φεύγει, επανέρχεται σέρνοντας μαζί δεκάδες μακέτες: Γουδή, Ελαιώνας, Βοτανικός, ανακατασκευή Λεωφόρου, Γαλάτσι, Ελληνικό – και ξανά: Γουδή, Ελαιώνας, Βοτανικός, ανακατασκευή Λεωφόρου, Γαλάτσι, Ελληνικό.

Η ζωή, το γήπεδο και το Παναθηναϊκό όνειρο κύκλους κάνουν. Όπως και οι εκλογές. Κύκλος, είναι θα περάσει. Μην τον παίρνετε στα σοβαρά. Όπως και τους προηγούμενους δηλαδή.

** Η φωτογραφία που εικονογραφεί το θέμα είναι χαρακτηριστική: επιθεώρηση πολιτικών στα «έργα»! Τη βρήκαμε σε ρεπορτάζ του Βήματος το 2009. 

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ