Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Πρώτες σελίδες θυμού κι αποστροφής

ΠΩΣ ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τη μαύρη πλευρά των γεγονότων στο ΟΑΚΑ πρόβαλαν οι πέντε από τις έξι αθλητικές εφημερίδες της Αθήνας που είχαν βασικό τους θέμα το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Η έκτη, ο Πρωταθλητής, ανέδειξε με τον τρόπο
του την επιτυχία του Ολυμπιακού (ο οποίος προηγείτο 1-0 όταν έγινε η διακοπή), έχοντας τίτλο «Πολύ κλάμα» και με μικρότερα γράμματα «Να ποιος είναι το αφεντικό». Η Ώρα για Σπορ δεν ασχολήθηκε  –όπως ήταν λογικό– με το ντέρμπι αλλά με την ΑΕΚ.

Σε δύο περιπτώσεις οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι, της Sportime και της Πράσινης, συνέπεσαν: «Ταφόπλακα» ήταν η λέξη που επέλεξαν. Την ίδια λέξη, αλλά στο καπέλο του τίτλου, έχει και η Sportday αναφέροντας πάνω από τον τίτλο της που είναι «Χαριστική βολή»: «Η εισβολή στο ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν αρκετή για τους κάφρους που αποφάσισαν να βάλουν ταφόπλακα στο ‘‘Τριφύλλι’’».

Θέση και όχι καταγραφή ή εκτίμηση, είχε ο τίτλος της Live Sport Καθάρματα τον τελειώσατε», εννοώντας τον Παναθηναϊκό), ενώ το Φως χρησιμοποίησε το «Ζούγκλα», που τόσες πολλές φορές χρειάστηκε στο παρελθόν να γίνει βασικός τίτλος στον αθλητικό Τύπο για διάφορες πλευρές και για διάφορα γήπεδα. Το Φως στον υπέρτιτλό του αναφέρει ακόμα «Νέα ‘‘ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ’’ για το ελληνικό ποδόσφαιρο όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ», ενώ σε ένα μικρό μονόστηλο χτύπημα ασχολείται με τα αγωνιστικά έχοντας τίτλο «Έγινε και ματς».

Ο πολιτικός Τύπος

Μικρό χώρο αφιέρωσαν στα πρωτοσέλιδά τους για τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ οι πολιτικές εφημερίδες, με εξαίρεση την Ελεύθερη Ώρα που τα είχε δεύτερο θέμα. Έγραψαν:

ΤΑ ΝΕΑ: «Οι οπαδοί το ΠΑΟ διέκοψαν το ντέρμπι» και στο καπέλο «Ενώ ο Ολυμπιακός προηγούνταν 1-0».
ΕΘΝΟΣ: «Οπαδοί αποτελείωσαν τον Παναθηναϊκό, εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ»:.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το ένα δεν άρχισε, το άλλο δεν τελείωσε» (εννοώντας ότι το προγραμματισμένο για χθες ντέρμπι του μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού δεν έγινε, και δεν θα γίνει, ποτέ).
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (προβάλλει την πρώτη σελίδα του αθλητικού της ένθετου): «Τον ‘‘σκότωσαν’’ γιατί δήθεν τον αγαπούσαν».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νίκησαν οι… αιώνιοι μπαχαλάκηδες».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Χούλιγκαν τραυμάτισαν το ποδόσφαιρο».
ΚΟΝΤRA: «Χαριστική βολή στον ΠΑΟ από τους οπαδούς του»
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «’’Αιώνια’’ ξεφτίλα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Ο δημοσιογράφος που δεν φοβήθηκε
2) Μια ματωμένη ομάδα