Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Επάνοδος Λάκη Λαζόπουλου στην τηλεόραση με παλιά συνταγή

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ (ΚΑΙ ΑΛ ΣΙΧΤΙΡΙ) ΣΤΟ OPEN - ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ «ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο,ΤΙ ΕΙΔΑΝ  ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ»

Κρατώντας ένα μαντήλι στο μάτι άρχισε το νέο του Αλ Τσαντίρι ο Λάκης Λαζόπουλος. Δεν είναι αυτό που νομίζετε γιατί το χτύπημα στο μάτι είναι ψηλά, είπε εννοώντας ότι αυτός που μπορεί να τον χτύπησε δεν ήταν αρκετά
ψηλός για να τον φτάσει σε εκείνο το σημείο. Ήταν σαφής υπαινιγμός για το πρόσφατο, γνωστό, επεισόδιο σε νυχτερινό κέντρο. Αργότερα, μάλιστα, έκανε περιγραφή με λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν (φυσικά περιγραφή από τη δική του σκοπιά) και ανάμεσα σε άλλα είπε ότι ο επιτιθέμενος έκανε «τη φασαρία της μύγας πριν από τη μυγοσκοτώστρα». Ανάμεσα σε άλλα, ο Λαζόπουλος κάλεσε την επιχείρηση του νυχτερινού κέντρου «να δώσει στη δημοσιότητα ό,τι έχουν δει οι κάμερες». Ανακοίνωσε ότι και πέρσι ο ίδιος άνθρωπος (απέφυγε να πει το  όνομά του, αλλά παρουσίασε φωτογραφίες) του είχε επιτεθεί όταν βρισκόταν σε έξοδο με το παιδί του και πρόσθεσε ότι έχει δεχτεί στην καριέρα του πολλές μηνύσεις, αλλά ο ίδιος για πρώτη φορά καταφεύγει στη Δικαιοσύνη για να προστατευτεί.

Κατά τα άλλα, το τρίωρο λάιβ σόου του Λάκη Λαζόπουλου έκανε πρεμιέρα στον νέο Open με παλιά συνταγή, χωρίς φρεσκάδα. Δηλαδή χρησιμοποίησε αποσπάσματα από θέματα άλλων καναλιών, έκανε  σατιρικά  σχόλια πάνω στα  βίντεο (στα περισσότερα  από τα  οποία ήταν καλυμμένα τα λογότυπα που έδειχναν την προέλευσή τους) και είπε ανέκδοτα. Παρόλα αυτά, κατά την εκτίμησή μας η εκπομπή θα πιάσει υψηλά νούμερα, πολύ καλύτερα από εκείνα που σημειώνει στο ξεκίνημά του ο Open.

Δηκτικός με Σύριζα

Προφανής στόχος τού Λαζόπουλου  ήταν να παρακάμψει στη διάρκεια του προγράμματος το φιλοσύριζα προφίλ του και κράτησε στη σάτιρα ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε ΝΔ και Σύριζα –και, ίσως, ήταν περισσότερο δηκτικός με τον δεύτερο, τόσο στα βίντεο με τον Τσίπρα (έναντι εκείνων με τον Μητσοτάκη) όσο και στα κείμενά του. Στη σάτιρά του συμπεριλήφθηκε ο ποιητικός οίστρος της Θεοδώρας Μεγάλοοικονόμου και πάνω στους (γελοίους!) στίχους της πρόσθεσε και δικούς του, όπως «Τους φόρους μας βάζεις (...) από πίσω το βάζεις» και «Σε αρχηγό που δεν ακούει, λαός δεν υπακούει».

Μαζί με τον τακτικό συνεργάτη του, τον Παύλο Χαϊκάλη, εμφανίστηκε στο πρώτο Αλ Τσαντίρι τού Open και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Οι τρεις τους κράτησαν ένα νούμερο –με κείμενο, πάντως, που δεν έβγαζε γέλιο– στο τέλος του οποίου ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο Θέατρο Βρετάνια τον ερχόμενο χειμώνα. Πρόκειται για γαλλικό έργο, με τίτλο «Βρε καλώς τους», στο οποίο θα πρωταγωνιστούν οι Λαζόπουλος-Χαϊκάλης και θα σκηνοθετήσει ο Φιλιππίδης.

Το τρίωρο πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη. Το πρώτο, διάρκειας δύο ωρών, με τίτλο Αλ Τσαντίρι, στο γνωστό παλιό στιλ, και το δεύτερο, διάρκειας μιας ώρας (άρχισε στις 11), αμιγώς μουσικό με τον Κωνσταντίνο Αργυρό διαρκώς στη σκηνή.

@ Η σελίδα του Harddog στο facebook, για όσους αρέσει το μπλογκ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ