Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Τα διαβολόπαιδα

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό! Τα φυντάνια του Παναθηναϊκού ρίχνουν ρίζες στη Σούπερ Λιγκ και βλαστάνουν θαυμασμό για τον φίλαθλο κόσμο όλων των ομάδων που δεν υποφέρουν από αγκυλώσεις. Το βράδυ του Σαββάτου, κάτω από τους καταρράκτες του ΟΑΚΑ, πέτυχαν το πέντε στα πέντε, έφτασαν στους εννέα βαθμούς, έχουν ρίξει άλλους έξι στη μαύρη τρύπα της «αμαρτωλής»
περασμένης περιόδου και συνεχίζουν για να μετακινήσουν τα όρια των στόχων, που αρχικά ήταν η παραμονή στην κατηγορία, αλλά ήδη η διεύρυνσή τους εντυπωσιάζει.

Το 2-1, με ανατροπή, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν η πέμπτη νίκη σε πέντε αγώνες και έδειξε ότι στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, η αναγέννηση μπορεί να έρθει και μέσα από την καμένη γη, όπως ήταν ο χώρος τού Παναθηναϊκού μετά τη λαίλαπα της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε. Η αφαίρεση βαθμών λόγω χρεών, οι προσφυγές παλιών παικτών, η αποπομπή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η αποψίλωση του έμψυχου δυναμικού, η έλλειψη εσόδων, οι υποχρεωτικοί περιορισμοί στις μεταγραφές, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη δημιουργία μιας υβριδικής ομάδας με λίγους έμπειρους ποδοσφαιριστές και πολλούς νεοσσούς που μόλις είχαν σκάσει από το αυγό των φυτωρίων.

Τα διαβολόπαιδα του Τριφυλλιού συνεχίζουν σταθερά αγωνιστική με αγωνιστική. Και αν δεν ξεκινούσαν με μείον έξι βαθμούς θα ήταν σήμερα στην κορυφή της βαθμολογίας. Όπως και να έχει, βρίσκονται στην κορυφή του θαυμασμού μας. Ακόμα και όταν, φυσιολογικά, έρθουν τα παραπατήματα.

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει