Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Οι κοπιπεϊστάδες και η πειρατεία

Οι κοπιπεϊστάδες είναι γρήγοροι στο κλέψιμο και αργοί, έως ακίνητοι, στις αλήθειες. Κόβουν, κολλάνε και δημοσιεύουν τις δουλειές των άλλων σαν να είναι δικές τους, χωρίς να αναφέρουν τις πηγές. Ο Δημήτρης Τσακίρης, ο πιο έγκυρος αθλητικός στατιστικολόγος και με το
πλουσιότερο αυτήν την στιγμή ποδοσφαιρικό αρχείο (που είναι καταχωρισμένο στο soccerbase.gr) έχει υποστεί άπειρα ρεσάλτα και  επιδρομές στα στοιχεία που δημοσιεύει. Η τελευταία πειρατεία στα στατιστικά του έγινε με την περίπτωση του νεαρού επιθετικού του Παναθηναϊκού, του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, που σκόραρε στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Λαμία.

Ο Δ.Τσακίρης έγραψε ότι ο 18χρονος είναι ο 5ος νεότερος σκόρερ του Παναθηναϊκού και αυτό αναδημοσιεύτηκε από άλλους ως δική τους πληροφορία, αφού δεν ανέφεραν προέλευση. Ο Δημήτρης αντιμετώπισε τη νέα λογοκλοπή με  χιούμορ. Και έγραψε ότι κάποια στιγμή θα στήσει παγίδα, βάζοντας ηθελημένα κάποιο στατιστικό λάθος «και μετά θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει». Να τι ανέφερε:

«Αν ο Εμμανουηλίδης ΔΕΝ είναι τελικά, ο πρώτος σκόρερ, γεννημένος μετά το 2000, πώς θα το μαζέψουν όλα τα σάιτ, που έγραψαν την πληροφορία, χωρίς την πηγή της; Κάποια στιγμή θα τους ρίξω σε χοντρή παγίδα και μετά θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει! Η επόμενη φορά που δεν θα μπει πηγή θα είναι επικίνδυνη. Α, και αυτό που ο Εμμανουηλίδης είναι ο 5ος νεότερος σκόρερ του Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα έρευνάς τους υποθέτω ότι είναι; Ποιοι είναι οι τέσσερις πρώτοι; Πού να ξέρουν, αφού δεν τους έγραψα, σωστό κι αυτό! Πώς δεν με μάλωσαν κιόλας, που κάνω μισές δουλειές;»