Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Mπορεί να αποτελεί ποινικό αδίκημα

Ένα τηλεοπτικό γκάλοπ, όπως αυτό που έκανε -ή επιχείρησε να κάνει και τελικά το διέκοψε- η Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ  μπορεί να αποτελεί ποινικό αδίκημα. Τη σκέψη αυτή δημοσιοποίησε με ανάρτησή της στο fb, η συγγραφέας, και αγαπημένη μας φίλη, Λεία Βιτάλη. Θυμίζουμε ότι η
Τ.Στ. έγραψε στον λογαριασμό της εκπομπής της στο Twitter: «Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος έχασε την ζωή του, όταν εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο οπλισμένος με μαχαίρι. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και πείτε την άποψη σας. Συμφωνείτε με την αντίδραση του κοσμηματοπώλη;» Το ερώτημα, ύστερα από τις πολλές αντιδράσεις που προκάλεσε, αφαιρέθηκε.

Ο Λεία Βιτάλη αναφέρει στη σχόλιό της:
«Ποινικό αδίκημα η προτροπή στη βία, την αυτοδικία και το λιντσάρισμα. Ας το δούμε. Σε μια κοινωνία που βράζει ένα γκάλοπ που ρωτά το κοινό αν συμφωνεί ή όχι με την αυτοδικία κινδυνεύει να πάρει πολλές θετικές απαντήσεις. Οι θετικές απαντήσεις νομιμοποιούν τη βία στη συνείδηση του κόσμου. Και αυτό κινδυνεύει να γίνει προτροπή στη βία. Άρα είναι ποινικό το αδίκημα που διαπράττεται με τέτοιου είδους γκάλοπ. Αν δεν το έχουν σκεφτεί ας το ξαναεξετάσουν. Πριν να είναι αργά και πριν επέμβει εισαγγελέας που ίσως θα έπρεπε. Το κοινό που καλείται να απαντήσει συμπεριλαμβάνει και ευαίσθητες ομάδες όπως είναι οι ανήλικοι και πιθανότατα».

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει