Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ανταπόδοση

Μια ζωή κολλάς ένσημα κομματικοφροσύνης ή πίστης σε σύλλογο. Ένσημα σαλιωμένα με τη γλώσσα. Και περιμένεις την ανταμοιβή που κάποια στιγμή θα έρθει. Νόμος τής σιωπηρής συναλλαγής είναι αυτό. Νόμος απαράβατος. Δούναι τώρα και σε διάρκεια. Λαβείν σε έναν χρόνο, σε δύο, σε τρία ή όταν το πλήρωμα του χρόνου σε βγάζει στη σύνταξη, σε στύβει στο λεκανάκι της ολοκλήρωσης, σε οδηγεί στον κορεσμό
της ηλικίας και κλείνει ο κύκλος. Η ανταμοιβή αν δεν έχει έρθει σε μορφή πέιρολ –εν τη παλάμη δηλαδή– έρχεται με διορισμό, με θεσούλα, με βόλεμα δικό σου ή παιδιών, συζύγου, οποιουδήποτε δικού. Αρκεί να ανανεώνεις το συμβόλαιο πίστης γράφοντας, σπικάροντας, σκιτσάροντας, κομματικολογώντας, λασπώνοντας, πολεμώντας από σελίδες, κάμερες, και κοινωνικές δικτυώσεις. Φυσικά, ύψιστη ανταμοιβή είναι η βουλευτική υποψηφιότητα. Η πλατύτερη λεωφόρος που οδηγεί στο ταμείο. Μισθάρα!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στην παραπάνω κατηγορία δεν εντάσσεται σε καμιά περίπτωση ο Δημήτρης Καμπουράκης για τον οποίο οι φήμες έλεγαν ότι πολιτεύεται με τη Νέα Δημοκρατία, ώσπου ο Βηματοδότης (παρά τις κατά καιρούς διαψεύσεις τού δημοσιογράφου) έκανε τη φήμη είδηση και έγραψε ότι σε δεξίωση που παρέθεσε ο Κυριάκος στο αρχοντικό του στα Χανιά, με παρουσία εβδομήντα ατόμων, «ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στα Χανιά ο δημοσιογράφος Δ. Καμπουράκης και όλοι του ευχήθηκαν ΄΄καλή επιτυχία''. Του ευχήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν αποκλείει την πιθανότητα να βρεθεί και αυτή υποψήφια στα Χανιά»  Η νέα διάψευση του Καμπουράκη ήρθε γεμάτη από ολοφάνερο θυμό, μαζί με ειρωνεία (δείτε εδώ, στους Zoornalistas, τις λεπτομέρειες). Το ζήτημα είναι, ποιος έδωσε την είδηση στον Βηματοδότη και, κυρίως, αν είναι είδηση ή κοιλιακό θέμα -δηλαδή βγαλμένο από την κοιλιά.

Ακολουθήσετε το μπλογκ στη σελίδα του στο faceboook, δηλώστε το αν σας αρέσει