Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Το παράπονο του Λαβίθη

Κάτι επί προσωπικού και εμπαθές θα πρέπει έγραψε ακροατής στον Κωνσταντίνο Λαβίθη, και εκείνος απάντησε με ηρεμία μεν, αλλά και με καλώς εννοούμενο εγωισμό για τη δουλειά που έχει κάνει στο ραδιόφωνο. Ο Λαβίθης, «άνθρωπος της
νύχτας» στα ερτζιανά, άρχισε πριν από χρόνια τη νυχτερινή εκπομπή λόγου και διαλόγου στον Σκάι («Ανεμολόγιο» ο τίτλος της), παραχωρώντας το μικρόφωνο σε ακρατές από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες.

Ήταν μια επιτυχημένη εκπομπή που μετακινήθηκε και συνεχίστηκε με τη ίδια επιτυχία στον Real fm. Το βράδυ της Δευτέρας το μέιλ αναγνώστη αναφερόταν προφανώς σε άλλον παραγωγό (άγνωστο αν ήταν του Real ή διαφορετικού σταθμού) που έχει εκπομπή λόγου και του έγραφε (με εμπάθεια, όπως είπε ο Κ.Λ.) ότι εκείνος κάνει καλύτερα την παρεμφερή εκπομπή του.

Ο Κωνσταντίνος Λαβίθης –εγκρατής σε γενικές γραμμές σε μια ζώνη που δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει από τα ανοικτά μικρόφωνα– απάντησε ότι είναι θετικό που αυξάνονται ο εκπομπές λόγου, ευχήθηκε να πηγαίνουν καλά όλοι οι συνάδελφοι και ζήτησε από τον ακροατή να σκεφθεί ποιοι πριν από χρόνια άνοιξαν τον δρόμο στις εκπομπές λόγου, ώστε στα 2018 να υπάρχει τόση προτίμηση σε αυτές.

Ήταν κάτι σαν παράπονο του Κωνσταντίνιου Λαβίθη –ή τουλάχιστον έτσι το ερμηνεύσαμε εμείς.

** Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο είναι από θέμα που είχε κάνει πέρσι τον Ιούλιο ratpack.gr το με τίτλο «Περάσαμε ένα βράδυ στο ''Ανεμολόγιο'' του Λαβίθη και λατρέψαμε το νυχτερινό ραδιόφωνο»