Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Μυστικά...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΑΔΕΞΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΠΟΥΝΤΑΛΟΣΥΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΜΟΝΩΣΕΙΣ  - ΑΓΟΡΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ...

Τα μυστικά είναι το αλάτι της ζωής. Φανταστείτε την πορεία στην καθημερινότητα χωρίς κρύπτες στον νου, δίχως αόρατες σχισμές στη σκέψη για να καταχωνιάζουν εκεί δεύτερους συλλογισμούς για άλλους, μικρά γεγονότα, ακόμα και αόρατα πρόσωπα που τα ξέρουν μόνο οι ίδιοι ή
ελάχιστοι ακόμα. Όταν κάποιες φορές τα μυστικά σκάνε, διαρρέουν και διαχέονται στις ζωές μας σαν τοξικά αέρια. Δημιουργούν, τότε, προσωπικά Τσέρνομπιλ, δηλητηριάζουν σχέσεις, φιλίες, συγγένειες.
Τα μυστικά αποτελούν για τις ανήσυχες ψυχές το λίπος στην καμπούρα της καμήλας. Από εκεί τρέφονται συναισθηματικά. Για πάντα ή για όσο χρειαστεί ώσπου να ξανακρύψουν στις σχισμές τους άλλα «κρύφια και άδηλα».

Κατά κανόνα (χωρίς να αποκλείονται οι εξαιρέσεις) τα μυστικά επωάζονται και διαφυλάσσονται αποτελεσματικότερα από τις γυναίκες. Με ιερότητα, με αλλεπάλληλες επικαλύψεις ψυχραιμίας, με ποιοτικά μονωτικά σιωπής και ψιλοκεντημένη αθωότητα. Το έχει η φύση τους. Αιτία: η πληθώρα αποθεμάτων μυστηρίου, εξυπνάδας και πονηριάς που υπάρχουν στο πλούσιο υπέδαφος του γυναικείου φύλου. Φυσικά, οφείλεται και στην άρτια διαχείριση του αθώου ή πονηρού ψέματος.
Το γυναικείο μυστικό έχει ιερότητα. Το λέει και Άλκηστις Πρωτοψάλτη στον στίχο τού Θάνου Παπανικολάου: «Ιερό και μέγα το χθες που κρύβει μια γυναίκα». Η ιερότητα γίνεται «διαβολικότητα» όταν αυτό το κρυμμένο «χθες» μετατραπεί σε απόκρυφο «σήμερα». Τότε σπάει η χολή και χύνεται παντού το δηλητήριο. Περιτονίτις στις σχέσεις!

Σε ένα μεγάλο ποσοστό τα μυστικά του άντρα είναι κρυμμένα αδέξια σε διαφανείς σακούλες μπουνταλοσίνης. Γιατί οι άνδρες (αν όχι οι περισσότεροι, παρά πολλοί) μαρτυρούν χωρίς ξύλο. Προδίδονται πριν καν ανάψει η λάμπα τού ανακριτή. Ξερνούν χωρίς να βάλουν το δάχτυλο στο στόμα. Είπαμε: η φύση αποφασίζει.

Δείτε τα αγοράκια: πρωτίστως παίζουν Football Manager και Pro Evolution Soccer από τα δέκα ώς τα εξήντα τους.
Δείτε τα κοριτσάκια: από τα τέσσερά τους φοράνε μιμητικά, για παιχνίδι, τα τακούνια της μαμάς και από τα επτά τους παίζουν με την Μπάρμπι και ζουν τον έρωτά της με τον Κεν, εγκαταλείποντας μερικά χρόνια μετά τις κούκλες για να πορευτούν με τους κούκλους.

Για μερικά κοριτσάκια όταν γίνουν κορίτσια και μετά νέες γυναίκες ή αργότερα μεγάλες κυρίες, τα μυστικά δεν αλατίζουν απλώς τη ζωή τους, την κάνουν λύσσα. Όπως και να τα πιάσουμε, αγαπητά αγόρια και άνδρες, έχουμε χάσει πριν καν κατεβούμε από την κούνια.

(Πάντως, όσοι είμαστε καλόπιστοι ομολογούμε ότι οι γυναίκες είναι το γευστικότερο αλάτι της ζωής μας σε όλους τους ρόλους τους: μάνες, ερωμένες, σύζυγοι, κόρες, εγγονές. Χωρίς αυτές η ζωή θα ήταν ασπρόμαυρη με σκληρές γκρι αποχρώσεις).

Μπλόγκερ