Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Δύο εξώφυλλα που «δαγκώνουν»

Αφού ο Ερντογάν αυτοπροσδιορίστηκε με τις πράξεις του ως σουλτάνος και ο Πούτιν έγινε τσάρος, δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς ένα βαρύ αξίωμα από το παρελθόν ο Τραμπ. Και φρόντισε να του το προσφέρει το μεγάλο
αμερικανικό περιοδικό Time (που πια «παίζει» χωρίς το αντίπαλο δέος, το Newseweek) αναγορεύοντάς τον σε βασιλιά! Η ειρωνεία είναι προφανής από το φωτογραφικό μοντάζ. Και η δηκτικότητα επίσης.

Στο θέμα του το Time γράφει για την απόλυτη εξουσία που διεκδικεί με τα σχέδιά του ο Τραμπ, για τη «διαμάχη» του με το σύνταγμα, αλλά για το ανοικτό μέτωπο με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά τη γνωστή υπόθεση για πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας ώστε να επηρεαστεί το αποτέλεσμα στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. (Με την ευκαιρία να πούμε ότι ο Μιούλερ είναι «σκληρό παιδί», έχει θητεύσει στο FBI του οποίου υπήρξε διευθυντής και είναι πρώην πεζοναύτης.)

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Time έχει αφιερώσει εξώφυλλά του στον Ντόναλντ Τραμπ – και κάποια από αυτά «δαγκώνουν». Ένα χαρακτηριστικό εξώφυλλο (δείτε το στο τέλος του κειμένου) είχε δημιουργήσει τον Φεβρουάριο του 2017 απεικονίζοντας τον Τραμπ εν μέσω θύελλης –από τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε– στο γραφείο του στον Λευκό Οίκο. Η γραβάτα του και η κόμη του, σήμα κατατεθέν στην καλτ εικόνα του πλανητάρχη, υπόκεινται τη σφοδρότητα των ανέμων.
Ακολουθήστε το μπλογκ στο facebook και κάνετε like, αν σας αρέσει, πατώντας εδώ